Sofas & More

hakola_cosy_kulmadivaani

Mainitsin jo sohvamme uusista vaatteista kertoessani, että suomalainen huonekaluvalmistaja Hakola on uudistusten kourissa ja koska tänään on auennut Hakolan uusi nettikauppa, on hyvä aika kertoa yrityksestä ja sen uusista tuulista teillekin. Näin Hakolalta kerrotaan:

Kotimaisen huonekaluvalmistaja Hakolan uudistus yhdistää jo käsitteeksi muodostuneen jurvalaisen puuseppäosaamisen ja modernin suomalaisen designin. Perheyritys Hakolassa on kokemusta huonekalujen valmistamisesta jo yli 50 vuoden ajalta. Viime vuosikymmenet huonekalualalla ovat olleet Suomessa synkkiä. Pilviä taivaalle ovat tuoneet etenkin isoissa huonekaluhalleissa myytävät tuontihuonekalut, joiden massatuotantoa vastaan pienten verstaiden on ollut vaikea lähteä hintakilpaan. Huonekalutehdas toisensa jälkeen pohjanmaalla ja muualla Suomessa on joutunut laittamaan lapun luukulle. Sukupolvenvaihdoksen myötä Hakolassa mietittiin samaa – pistääkö lappu luukulle vai siirtääkö tuotanto halvempiin maihin? Molemmat tuntuivat huonoilta vaihtoehdoilta. Olisi sääli heittää hukkaan vuosikymmenien hieno työ, eikä omasta tuotannosta luopuminenkaan tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Niinpä Hakolassa päätettiin jatkaa laatuhuonekalujen valmistusta, tukea suomalaista työtä ja puuseppäperinteen jatkumista Pohjanmaalla.

Yhdistämällä nuortenlahjakkaiden suunnittelijoiden näkemys ja jurvalaisten puuseppien osaaminen, syntyy varmasti jotain mitä osataan maailmalla arvostaa. Hakola tekee yhteistyötä useiden tulevaisuuden suunnittelijalupausten, kuten Studio HH:n Henri Halla-ahon ja Hinni Soinin, sekä Anni Pitkäjärven kanssa.

hakola_lempi_white_webHakolan uusi ilme on kaunis ja moderni, kuten myös tuo Anni Pitkäjärven suunnittelema Lempi hylly. Nettikauppa näyttää toimivalle ja se on toteutettu tyylillä. Sofas&More -konseptiin kuuluu nettisivusto, joka tarjoaa virtuaalisen showroomin, mahdollisuuden tutustua tuotteisiin kattavan tuotetiedon, tarinoiden, kuvien ja videoiden avulla. Hakolan verkkokaupasta tuotteen kotiinsa ilman toimituskuluja 2 viikon kuluessa. Hakolan kaikkia tuotteita yhdistää helppohoitoisuus ja hyvä laatu. Kaikissa sohvissa, yhtä vuodesohvaa lukuun ottamatta, on irrotettavat päälliset, jotka helpottavat puhtaanapitoa. Lisäksi verhoilukankaiksi on valittu vain parhaita, hyvin kulutusta kestäviä ja vesipestäviä kankaita. Sohvien rungot ovat massiivipuuta ja vaneria ja tulevat paikallisilta puusepiltä lähialueilta. Vaikka meillä oleva Fokus sohva onkin suosikkini, on Hakolalla myös muita kauniita sohvamalleja. Juuri tuo Fokus on Hakolan kolmannen polven, eli Annaleena Hämäläisen, yrityksen taiteellisen johtajan ensimmäinen teolliseen tuotantoon suunnittelema sohva.

hakola_woody

Lukekaapa vielä Hakolan tarina, jonka lukemisen jälkeen minä ainakin katselin tuota meidän sohvaamme aivan uusin silmin. Onnea uudistuneelle Hakolalle!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oon kans tykästyny tuohon Lempi-hyllyyn ja kuumeisesti pohdin, että mihin saisin sen meillä kotona sopimaan 🙂 Hakola on kyllä uudistanut kauniisti visuaalisen ilmeensä ja tarjonta on juuri sellaista, mitä ainakin itse olen kaivannut suomalaiseen huonekalutarjontaan.

  • 1.1

   sanoo

   Lempi -hyllylle olisi kyllä paikka monessakin huoneessa, niin monikäyttöinen se on. 🙂 Hakolan uusi konsepti on kyllä tervetullutta Suomen sisustusmarkkinoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *