Sisustustrendit 2013 – Esmeraldan suosikit

 

Sisustustrendit 2013

Päätin minäkin kantaa korteni kekoon tässä sisustustrendien pohdinnassa. Muokkasin vähän liikkeellä olevaa haastetta (joka minutkin on muutaman kerran tavoittanut, kiitos vaan haastajille) ja kasasin vuoden 2013 sisustustrendeistä suosikkejani, niitä jotka minua miellyttävät!

Geometriset muodot on yhä pinnalla. Kolmioiden lisäksi nähdään kaikenlaisia muita kuvioita, jotka on kovastikin mieleeni. Chevron -kuviota ihastelinkin jo ihan omassa postauksessaan, uskon että se on nousussa. Hunajakennokuvio on voimissaan mm. laatoissa ja jopa marmorisena! Valkoinen marmori onkin trendi, jota en voinut olla ohittamatta tässä kollaasissa, vaikka se on jo trendikatsauksissa kovastikin tullut esille. Tykkään kyllä, ja tarkoituksena on jotain marmorista hankkiakin!

Yksi mielenkiintoinen trendi on erisävyisten metallien yhdistely. Joskus aiemmin on sisustettu rajatusti vain kylmällä tai lämpimällä metallilla, mutta tätä päivää on sekoittaa rohkeasti hopeaa, terästä ja kromia sekä kultaa ja messinkiä. Sisustuksessa tämä toimiikin yllättävän hyvin, jos metallisävyjen määrä on tasapainossa, eli ei yhtä kultaista esinettä monien tai teräksisten sävyjen keskelle, vaan reilusti molempia! Myös muut metallisävyt on kovasti muotia tänä päivänä, erityisesti kupari.

Aidot ja luonnolliset materiaalit on jo pitkään jatkunut trendi, mutta niiden käyttö tulee yhä lisääntymään tänäkin vuonna. Puuta, villaa, pellavaa, kiveä, terästä… Luonnollisuuteen kuuluu myös vehreys, viherkasveja onkin näkynyt kodeissa jo enemmän, ja se on hienoa! Materiaaleissa on paljon kontrasteja; kovaa ja pehmeää, tummaa ja vaaleaa. Kontrastit kuuluu nyt muutenkin sisustukseen. Kokovalkoisen tilalle tulee tummempia pintoja ja särmää!

Huonekaluissa korostuu kepeys ja sirot linjat. Mid-century -henkiset kalusteet on yhä pinnalla. Massiiviset sohvat paksuine käsinojineen väistyvät entisestään.

Yksi erityisen mieluinen trendi on sisustustyylien sekoittuminen tai häivyttyminen. Ei tarvitse seurata orjallisesti mitään sisustustyyliä. Kotiin voi hyvin yhdistellä paloja sieltä täältä, kunhan sisustuksessa kokonaisuudessaan on jokin punainen lanka, ohutkin! Uuden ja vanhan yhdistely kuuluu asiaan!

Tärkeintä minulle on se, että sisustaa kotia oman makunsa mukaisesti, ei trendejä tiukasti seuraten. Kummasti jotkin trendijutut näyttää niin kivalle, että niitä tulee kotiinkin laitettua, mutta se ei saa olla sisustamisen itse tarkoitus! Kuten yllä sanoinkin, nyt on trendikästä poiketa sisustustyyleistä ja poimia niitä asioita, joista pitää.

Onko sinulla jotain suosikkia tämän hetken sisustustrendeistä? Entä inhokkia? 🙂

Kuva: Jessica Helgerson Interior Design

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiitos näistä. 🙂 Kaikkien muiden kohdalla olin samoilla linjoilla, mutta marmori. Jossain muuallakin marmorista puhuttiin, tuntuu kyllä itsestä, että menee 5 vuotta ennen kuin sen ”taas” hyväksyy. Mutta on näin ennenkin ollut, että oma mieli tulee muiden jäljessä.

 2. 2

  sanoo

  Komppaan kyllä noita näkemyksiä täysin 🙂 Luulen vielä että käsinvalmistettujen ja tuunattujen yksilöllisten tuotteiden” trendi” ja ekologisuus on edelleen nousussa teollisesti massatuotettujen uusien tuotteiden sijaan (oli sitten kyse maalaisromanttisesta tai modernimmasta massatuotannosta) . Mukavaa viikonloppua sinulle!

  • 2.1

   sanoo

   Ekologisuus onkin ihan paras trendi! ♥ Käsityötyyliset tehdasvalmisteisestkin tuotteet on kovasti nousussa, mutta parastahan toki on, jos ne on oikeasti käsityötä!! Samoin sinulle, kivaa viikonlopun jatkoa!!

 3. 3

  sanoo

  No mua innostaa nyt Venäjä (meen ens kuussa Pietariin!), kukat, räsymatot, kuosien yhdisteleminen ja asetelmat missä on kaikkea. Mut tää tuskin on trendi ku mua on kiinnostanut nää asiat viimeset 15 vuotta… Virkatut pitsipeitot ja valokuvien käyttö sisustuksessa, eriparikupit. Sydämet. jouluvalot vieläkin ikkunassa. Osuuko yksikään mihinkään trendiin? 😀

 4. 4

  Laura sanoo

  Aitous on ihaninta noista ehdottomasti. Rosoisuus, puupinnat yhdistettynä vaaleaan on kaunista silmälle ja suht helppoja saada aikaiseksi. Viherkasvit on myös omanlaista. Inhokit, jos semmoista sanaa voi käyttää on minun mielestä geometriset jutut ja liika värikkyys, mä kyllästyn niihin alta aikayksikön. 😛

  • 4.1

   sanoo

   Aitous on minustakin ihanaa ja tosi tärkeää minullekin! Minä taas tykkään geometrisista jutuista kovasti, kunhan niitä on kohtuudella, liiallisuus ei ole koskaan hyväksi. 😀

 5. 5

  sanoo

  Kaunis sommittelu tuossa materiaalikuvassa. Tuijotin sitä jo aiemmin päivällä pitkään ja nyt on pakko kommentoida. Kerrassaan kaunis ja harmoninen kokoelma. Kauniit värit, muodot ja materiaalit, tykkään!

 6. 6

  sanoo

  Minullakin tuo marmori kyllä tökkii, mutta onneksi kaikkea ei tarvitsekaan napata! (Ja mistä sitä tietää, miten maku kehittyy…=))

  Tuosta sun postauksesta nappaisin meille heti tuon mehiläsikennokuosin kylppärin lattialaatoiksi. Sellainen mukava retrofiilis…

  • 6.1

   sanoo

   Maku saattaa yllättäen kehittyäkin, jotakin asiaa kun tarpeeksi pitkään tuijottelee… 😀 Kennokuosi on kovasti minunkin mieleeni, oispa ihana lattiaan!!

 7. 7

  sanoo

  Itsekin vasta hetki sitten tajusin marmorin taas muodikkaaksi ja aloin kiinnittää siihen huomion sisustusliikkeissä ja lehdissä; sitähän on ihan kaikkialla! En silti itse vieläkään innostu siitä omassa kodissani…

  • 7.1

   sanoo

   On sitä jo lähes joka paikassa, saapa nähdä tuleeko kohta jo liiankin kanssa joka tuutista. 😀 Mutta toistaiseksi vaikuttaa ihan kivalle, pienissä määrin!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *