Sisustushaaveita terassille

TerassihaaveitaKun terassia ei kerta pääse vieläkään sisustamaan, tehdään tällaista virtuaalisisustusta. Itseasiassa kovinkaan suuria suunnitelmia ei terassin sisustamisen suhteen ole, mutta jotain kuitenkin joka kevät pitää laittaa. Tai no, yksi suuri haave voisi olla uusi suuri pöytä, mutta se kun tullaan tekemään itse mielessäni olevien suunnitelmien mukaan, ei tässä haaveilukollaasissa siitä sen enempää.

Liuskekiviterassilla ei mattoa oikein voi käyttää, mutta jos olisi terassimatolle tarvetta, hankkisin tuon Ikean Solröd muovimaton. Ikeasta on myös tuo minua miellyttävä siro moduulisohva Garpen. Kovasti tekisi mieli tilata Hobby hallista Myriad pöytä, mutta tälle ei tosiaankaan ole tarvetta, yksi pyöreä pöytä kun ulkona jo odottaa terassin sulamista. Annon Korppoo riipputuolista tulee mieleen samankaltainen riipputuoli, joka meillä kotona roikkui katossa kun oli lapsi. Jotain rottinkista oliskin kiva terassille saada, mutta vaatisi varmasti katoksen päälleen; rottinki tuskin vesisadetta kestää!?

Tunnelmaa ihan pian koittaviin lämpimiin ja hiukan hämäriin kevätiltoihin saa pienestä etanolitakasta. Kuvassa Iittalan Kaasa, mutta meiltähän löytyy Clas Ohlsonin versio, jonka hyvin yksinkertaisesta mallista itse asiassa tykkään enemmän. Ikean aurinkokennolla toimivat Solvinden koristevalot on hankintalistalla.

//Millaisia terassi- tai parvekehaaveita teillä on tälle vuodelle? Joko sormet syyhyää päästä ulkotilojen sisustuksen pariin?

Kollaasin kuvat valmistajilta: Ikea, Hobby Hall, Iittala, Kodin1

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  No kyllähän ne jo syyhyää. 🙂
  Toisaalta näiden ihanien kollaasien teko ja katselu on myös yksi ihan paras ideointi keino, joten kiitti tästä kollaasista.
  Ja odotan jo innolla sitä teidän itse tekemään pöytää. Sen jo tiedän, että upeahan siitä tulee, kun sä sen suunnittelet! 🙂

  • 1.1

   sanoo

   On tämä kyllä aika parasta tässä sitä ihanaa kevättä odottaessa! Saapa nähdä, mikä pöydästä tulee… pitää heti lumien sulattua houkutella mies kaveriksi nikkaroimaan. 😀

 2. 2

  sanoo

  Onko teilläkin terassi säiden armoilla, eli kattamaton? Meillä on suojana vain markiisi, jonka vuoksi terassin sisustaminen on haasteellista. Aina vettä kuitenkin jonkin verran markiisin alta kalusteisiin pääsee, puhumattakaan ”lattioista”.

  • 2.1

   sanoo

   On aivan vailla katetta. Suunnitelmissa olisi tälle kesälle laittaa edes jotain varjoa. Olen vähän suunnitellut sellaista purjetyyppistä kangasta, joka viritellään esim puihin kiinni. Ei varmasti tule sateelta suojaamaan, mutta kovimmalta paahteelta sentään!

 3. 3

  sanoo

  Ihanan näköisiä suunnitelmia! Minuakin viehättää tuo Ikean Garpen näissä kuvissa, mutta livenä se olikin ihan surkean näköinen, hutera hökötys. Joten tietoja hienoista puutarhasohvista otetaan vastaan! Parvekkeella alkaa kohta jo tarkenemaan…

  • 3.1

   sanoo

   Hyvä tietää!! Turhaan lähden sitten katselemaan. Minua miellytti tuo kuvissa kovasti, kun on kivan siro moduulisohvaksi. Useimmat kun niistä on sellaisia jättiläisiä. 🙂 Pitää katsella, jos löytyisi jostain joku vähän vastaava!!

 4. 4

  sanoo

  Olipas hyviä ideoita! Meilläkin haaveissa olisi tuollainen rottinkikeinu ja myös tuo matto näyttää hyvältä…Parvekkeelle arvon vielä muovimaton ja räsymaton välillä, hmmm… Viime kuun puolella postailin omassa blogissani jo parvekesuunnitelmia, aika pinkkejä ideoita jostain syystä keräytyi 🙂

  Kuvia ja tietoa liuskekiviterassista kaipaisin kovasti. Meillä on terassin rakennus edessä ja liuskekivi on mielessä yhtenä vahvana vaihtoehtona. Olisi kiva lukea juttu teidän terassista!

  • 4.1

   sanoo

   Liuskekiviterassista olen varmaan joskus muutaman sanan kirjoittanutkin, mutta nyt en löytänyt mitään… Kunhan kevät koittaa ja terassi tuolta paljastuu, voisin laittaa siitä juttua. Meillä on edellisen asukkaan tekemä tuo terassi ja aika paljon on saatu korjailla työnjälkeä..

 5. 5

  sanoo

  Syyhyää todellakin, en jaksaisi odottaa enää päivääkään lumien sulamista… :/. Kivoja juttuja kaikki yllä mainitut. Haaveille meille kesäksi tuollaista korituolia/kiikkua, polyrottinkista niin voisi olla taivasallakin. Ja toivottavasti Ikeasta saa taas isoja laventeleita, olivat niin kestävät.

  • 5.1

   sanoo

   Minulla ei ole pariin vuoteen laventelia ollutkaan ja nyt kollaasia tehdessäni aloin sellaisesta taas haaveilemaan! Joten minäkin toivon, että Ikeaan niitä tulisi. 🙂

 6. 6

  AnneH. sanoo

  Meillä oli Solvinden-aurinkokennovalot, mutta se oli huono ostos. Vaatii paljon aurinkoa, jotta tulee yhtään valoa. En suosittele, ainakaan Suomen kesään…

 7. 8

  sanoo

  Voi kyllähän se syyhyäisi jo kesäpuuhiin. Tuntuu vain vielä liian aikaiselta. Päiväauringon puolella vielä metri lunta, ja ilta-auringon puolella pari metriä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *