Top 5 Sisustuksessa

sisustuksen top 5

Mitkä asiat teillä on tällä hetkellä pinnalla oman kodin sisustuksessa? Voi onko samat jutut ollut sisustuksessa jo pidempään tärkeimpänä? Poimin nämä viisi sisustuksen seikkaa, jotka juuri nyt tuntuvat omassa sisustuksessa tärkeälle.

luonnolliset materiaalit

1 Luonnolliset materiaalit. Materiaalit, jotka tuntuvat aidolle. Puuta, betonia, metallia. Ihan parasta olisi, jos kaiken voisi vaihtaa aitoihin, luonnollisiin materiaaleihin. Siihen tässä pikkuhiljaa pyritään. Yksinkertaisista jutuista alkaen, kuten mdf -listojen vaihtamisesta puisiin.

pehmeät tekstiilit

2 Pehmeät tekstiilit. Tekstiilit on iso osa sisustusta varsinkin näin syksyllä ja talvea odotellessa. Pellava, puuvilla ja villa, taljat ja höyhentyynyt. Olen viimeisen vuoden aikana vaihtanut koristetyynyjen sisätyynyjä höyhentyynyiksi, sillä ne ovat tuhannesti mukavampia kuin vanutäytteiset tyynyt. Villamatot on talvea ajatellen ihanat, eteiseen valitsin kaislamaton. Lampaantaljat on kivoja sohvalla ja nojatuolissa.

Uutta ja vanhaa yhdistellen

3 Uuden ja vanhan yhdistely. Mielestäni onnistuneessa sisustuksessa on aina jotain uutta ja jotain vanhaa. Ne korostavat hyvin toisiaan. Vanha lipastonlaatikko toimii hyvin uudenaikaisen lipaston päällä.

rauhalliset värit sisustuksessa

4 Rauhalliset värit. Meidän kodin värimaailma ei lienee yllätyks kenellekään blogiani seuraavalle. Sisustus meillä on hyvinkin valko-musta-harmaa, puunsävyjä unohtamatta. En enää pariin vuoteen ole edes yrittänyt sisustaa muilla väreillä, muutamaa liina ja kynttilää lukuunottamatta, se ei nimittäin tunnu lainkaan omalta. Viihdyn parhaiten tällaisessa jonkun mielestä värittömässä ympäristössä. Itse en tosin näitä värejä koe mitenkään värittömiksi, ne vaan ovat rauhallisia, kauniita ja luonnollisia!

tunnelmallinen valaistus

5 Tunnelmallinen valaistus. Nyt kun vuorokaudessa alkaa olla niin paljon pimeitä tunteja, kaunis valaistus on tärkeää. En pidä lainkaan perinteisestä yleisvalaistuksesta, mutta pieniä tunnelmallisia valonlähteitä on paljon. Jalkalamput, pöytälamput, lyhdyt, kynttilät ja viimeisimpänä makuuhuoneen lukulamput. Valon värikin on tärkeää, perinteinen hehkulampun sävy on mieleisin, mutta kelpuutin lukuvaloiksi led -valaisimet, niiden sävy kun oli kelvollisen lämmin valkoinen.

Olisi kiva kuulla, lukea tai nähdä teidänkin tämän hetken sisustuksen top 5! Tartutko haasteeseen? Haastan Marian (@Maria’s), Marjan (Vaaleanpunainen Hirsitalo) ja Elsan (Elsass) kertomaan tämän hetken Sisustuksen Top 5 listansa. Mutta tähän haasteeseen saa tarttua ihan kuka vaan haluaa, niin omassa blogissa kuin kommenttilaatikon puolellakin!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiva haaste! Ajattelin heti top5:sta ennenkuin huomasin että haastoitkin minut, mielelläni otan haasteen vastaan, tänkjuukiitoksia!

 2. 2

  Petra sanoo

  Kivat poiminnat! Taitaapa olla oikeastaan samat asiat minulla tärkeimpänä sisustuksessa. Mukavaa sadesunnuntaita!

  • 3.1

   sanoo

   Oispa kiva, jos nappaisit! Mä niin tykkään sun sisustustyylistä ja ois kiva kuulla sen tämän hetken kulmakivet. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Oo, ihana sisustushaaste, nappaan ehdottomasti 🙂 Ja ihanat top 5 sinulla, sopisi kyllä omaankin top 5:seen!

 4. 5

  sanoo

  Oi, olipa mukava postaus. 🙂 Huomaan, että aika samoilla linjoilla mennään, tosin meillä värikkäämpää. Kivaa syksyä!

  • 5.1

   sanoo

   Taitaapa olla aika samanlaisia juttuja monella sisustuksen tärkeimpinä tekijöinä. 🙂 Kiitos samoin, mukavaa syksyä sinullekin!!

 5. 6

  sanoo

  tosi mukava postaus, nappaan tämän toteutukseen ehdottomasti :))
  paljon löysin yhtäläisyyksiä sinun top vitoseen!

 6. 8

  sanoo

  Tämäpäs oli taas ihan nappi. 🙂 Täällä on niin kiva viettää aikaa, katsella kauniita kuvia ja lukea sun tekstejä. 🙂

 7. 9

  sanoo

  Hei, kiitos haasteesta sinulle! Ihana yllätys <3 Veikkaanpa, että meillä mennään aikas samoilla linjoilla, mutta katsotaan. Tartun tähän viimeistään viikonloppuna 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Kiva, että tartut haasteeseen! Tuun sit katsomaan sun top vitosen. 🙂 Aika samanlaisia on ollut kaikkien haasteen napanneiden listat. 😀

Trackbacks

 1. […] Esmeralda oli keksinyt todella mielenkiintoisen postausaiheen, joka oli niinkin houkutteleva, että tartuin haasteeseen oitis! Eli tarkoituksena on kirjata oman kodin sisustuksen top vitonen; viisi oman kodin sisustuksen tämänhetkistä kulmakiveä. Huomasin, että omalla kohdallani nämä asiat on aika lailla ympärivuotisia eli tällaiset tärkeimmät asiat säilyvät ennallaan vuodesta toiseen. Joskin pientä vaihtelua on silloin tällöin havaittavissa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *