Kotijumppaa

Shape.fi

Kotijumpat ja kotona kuntoilu on saanut Bella -blogien ja Shape.fi liikuntavideopalvelun kampanjan myötä aivan uutta puhtia. Erityisesti juuri päättyneiden pakkasten ajan liikuntakerrat olisi varmasti ollut aika minimissä, sillä koko syksyn ja talven ajan liikkumiset on keskittynyt pääasiassa kävelylenkkeihin. Shape.fi on treenivideopalvelu, josta löytyy kymmeniä erilaisia treenejä, joita tehdään kotona, esimerkiksi omassa olohuoneessa. Yksinkertaisimmillaan treeniä varten tarvitaan jumppamatto tai muu mukava alusta ja laite, jolla videota voi seurata. Videolla treenin ohjaaja pitää yksityistunnin juuri sinulle ja täytyy myöntää, että tuo ohjeistus ja tsemppi auttaa vetämään jumppaa paljon suuremmalla intensiteetillä kuin oman, itsesuunnitellun kotitreenin avulla saisi aikaan. Tunne on vähän kuin olisit ryhmäliikutatunnilla, mutta kanssajumppaajat puuttuvat. En itse asiassa ole koskaan oppinut tykkäämään ryhmäliikuntatunneista, vaikka jonkun kerran olenkin kokeillut. Tässä Shapen mallissa saakin ryhmäliikuntatunnin parhaat hyödyt, eli oman ohjaajan, mutta saat hikoilla omassa rauhassa, omassa kodissa.

Kiireisessä perhearjessa ajan löytäminen kuntoilulle voi olla monesti haaste kun lasten harrastukset, kotihommat ja työt menee valitettavan usein oman ajan edelle. Kun kuntoilua voi harrastaa tehokkaasti kotona, kynnys tehdä pikkutreeni laskee huomattavasti. Kuntoilua varten ei tarvitse poistua kotoa eikä pukea edes ulkovaatteita päälle; jumppavaatteet vaan ylle ja video pyörimään. Jos kotona on härdelli päällä, vien jumppamaton kellariin ja sulkeudun sinne omaan rauhaani, mutta jos talossa on rauhallinen hetki, on olohuoneessa paljon viihtyisämpää kuntoilla.

Shape.fi Kokemuksia

Lähdin tutustumaan Shapen liikuntavideoihin helpommista, eli venyttelyistä ja niiden lisäksi olen nyt kokeillut erilaisia Pilates -tunteja. Suosikkini on kuitenkin ollut tasapainotunti, joka perustuu kehonhallintaan. Sen rauhallinen rytmi ja mielekkäät liikkeet miellyttää niin, että yhä usemmin päädyn siihen treenivalikoimaa selaillessani. Ja kyllähän tuo tasapainokin on tässä tammikuun aikana kehittynyt!

Venyttelyn ja pilateksen lisäksi lajivalikoimasta löytyy mm. kahvakuulaa, corea, pallojumppaa, dancea… Vaikka ilman tarvikkeitakin pärjää, osassa treeneistä on käyttöä mm. kahvaluulalle, jumppapallolle, steppilaudalle tai jumppakepille. Hyvin moni treeni onnistuu kuitenkin ihan oman kehon painolla ilman erityisiä välineitä.

Shape.fi Shape.fi Kokemuksia

Palvelun käyttäjäksi pääsee rekisteröitymään täältä. Shape.fi maksaa 9,90€ kuussa ja kuukausimaksuun kuuluu kaikki palvelun treenivideot. Ei ollenkaan hullumpi hinta laajasta valikoimasta treenejä! Palvelu toimii tietokoneilla, iPad-, Windows 8- ja Android -tableteilla sekä yleisimmillä älypuhelimilla kuten iPhonella ja Androidilla. Jos kaipaat kotitreeniin uutta potkua ja inspiraatiota, suosittelen kokeilemaan palvelua!

ps. Shape.fi:ssä on parhaillaan menossa arvonta, jossa on jaossa lahjakortteja palveluun sekä treenivaatteita. Käykäähän osallistumassa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    Anna sanoo

    Vaikuttaa kyllä kätevälle palvelulle. Ohjattuja tunteja, mutta omassa rauhassa! Taidan kokeilla. 🙂

  2. 2

    LaJo sanoo

    Kiitos vinkistä! Mietin juuri mihin kuntokeskukseen liityn, mutta taidankin kokeilla Shapea ensin. 9,90€ on kivempi hinta kuin 60-70€, varsinkin, kun äitinä (tai laiskana..) ei välttämättä tule käytyä usein tunneilla. Hyvähyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *