Servettitaskun taitteluohje

servettitasku

Mustavalkoisessa kattauksessa käyttämäni servettitaskut herättivät kiinnostusta ja ajattelinkin näyttää teille, kuinka minulla on tapana taitella servettitaskuja kattausta varten. Tämän taittelun voi varmasti tehdä monella tapaa, mutta tässä yksi vaihtoehto, jolla varmasti onnistut kun maltat seurata ohjetta. Minun tyylini on helppo ja sillä saa kivannäköisen ja viimeistellyn servettitaskun aikaan. Vaikka kuvaa seuraamalla taittelu onnistuu hyvin, lisäsin myös kirjalliset ohjeet, kuinka syntyy kiva ja käytännöllinen servettitasku. Taskun taittelua varten riittää normaali 30 cm ruokaservetti, mutta tukevampi ja näyttävämpi servettitasku syntyy vahvemmasta ja tukevammasta materiaalista olevasta suuremmasta ruokaliinasta. Kertakäyttöservettien lisäksi voit kokeilla tehdä taskun kangasservetistä. Ruttuinen ja pehmeäksi pesty pellava toimii erityisen kauniisti!

Tee näin – Servettitasku

servettitasku tasku servetille

 1. Älä avaa servettiä. Aloita laskemalla servetin taitettua reunaa noin 3 cm alemmas.
 2. Taita alemmas laskettua reunaa viistosti sisäänpäin, jolloin saat viiston taskun reunan. Jos haluat taskuun suoran reunan, taita reuna suorassa sisään päin. Riittää kun taitos on 1-2 senttiä, jolloin servettitaskusta ei tule liian matala.
 3. Tee taitteet noin 3-4 cm ulkoreunoista ja taita reunat servetin alle. Pidä toista puolta paikoillaan kun taitat toisen puolen.
 4. Pujota toisen taitoksen lipare ensimmäisen taitoksen väliin, jolloin taitokset pysyvät paikoillaan.
 5. Käännä servetti ympäri, jolloin käsissäsi pitäisi olla valmis servettitasku!

Taskun kokoon voi vaikuttaa ensimmäisen taitteen paikkaa siirtämällä ylös tai alas päin. Huomasin, että tämä tasku jäi hiukan lyhyeksi, mutta korkeutta voi lisätä ensimmäistä taitetta siirtämällä. Jos lasket ensimmäistä taitosta hiukan reilummin, alemmas yläreunaan nähden, pitenee taskun koko saman verran.

Servettitaskut käyvät hienosti juhlasomistukseen, sillä voit pakata taskuun vieraita varten aterimet valmiiksi, joka puolestaan helpottaa seisovassa pöydässä asiointia, mutta miksei servettitaskuja voisi käyttää ihan kotona omassa kattauksessa arkena. Paras idea kuitenkin on sujauttaa aterimet servettitaskuun piknikille lähtiessä. Näin aterimet ja servetit kulkee kätevästi ja siististi mukana ja jokaisella ruokailijalle löytyy servetti ja aterimet! Koska kattaus on tunnetusti jo puoli ruokaa ja saa ruuan maistumaan huomattavasti paremmalta, kannattaa kattaukseen panostaa, myös arkena!

Lue myös muut kattausaiheiset kirjoitukset.

Kommentit
 1. 1

  Ansku sanoo

  Tosi kivoja nämä kattauspostaukset ja servetin taitteluohje. Pitääkin kokeilla heti tilaisuuden tullen tuota taittelua. Vähän samalla tyylillä taittelen biojätepusseja sanomalehdestä:). Olen suunnitellut ostaa kangasservetit kun omistan kauniit servettirenkaat, mutta toistaiseksi laiskuus on voittanut ja olen vain laittanut niihin paperisia servettejä. Viimeisin kattauksesi on aivan ihastuttava!!

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Ansku! Hienoa, että tykkäät. 😀
   Kangasservetit on kyllä ihan omaa luokkaansa ja ne tekevät hetkessä oikein juhlavan tunnelman. Olen itse ommellut kaikki kangasservetit itse niin on tullut kerrytettyä jo useampia. 🙂

 2. 3

  niina sanoo

  Kokeilin tässä kotona heti tätä ja minulle tälläisenä blondina nuo kaksi ensimmäistä taittelua ei oikein auennut. Enkä myöskään tiedä minne lipare pujotetaan, mutta se johtuu varmaan siitä,että taittelen alun väärin.

  • 3.1

   sanoo

   Voi harmi! Mitenhän selventäisin tätä… Kun servetti on taitettuna sellaisenaan niinkuin ensimmäisessä kuvassa, ylempää osaa lasketaan pari-kolme senttiä alas niin että yläreunat eivät enää ole tasalla.
   Kävin vähän muokkaamassa ohjetta, jos se selventäisi asiaa. 🙂

 3. 6

  sanoo

  Oon tehnyt samantyyppisesti, mutta suoralla yläreunalla – kivan twistin antaa tuo vino reuna! Täytyypä kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *