Seikkailu

Muumi seikkailu muuttoMuumit kun on kerran ottanut astiakaappiansa asuttamaan, ei niistä enää pääse. Meillä muumit on pääasiassa mukeissa ja mukeillehan aina käyttöä on! Tämä uusi Seikkailu -astiasto Muutto on aivan harvinaisen herkullisen värinen. Ja kuvituskin on varsin soma. Muki tulee takuulla päätymään meidän kokoelmaan.

Luitteko muuten viime viikolla uutisesta huuto.netissä olevasta toistaiseksi Suomen kalleimmasta muumimukista? Nyt hinta näytti olevan 2800€. Aikamoisia keräilyharvinaisuuksia vanhat muumimukit on!

Näin Iittalalta kerrotaan astioiden kuvituksesta:
Astioiden takaa löytyy Muumipeikko ja pyrstötähti -tarina, jossa Muumipeikko ja Niiskuneiti päättävät lähteä selvittämään miksi kaikki pakenevat Muumilaaksosta. Selviää, että taivaalla leijuu päivä päivältä kasvava pyrstötähti, joka iskee maahan aivan pian. Jopa muumiperhe päättää paeta ja ottaa tietysti tärkeimmät tavarat, eli kakun ja vähän muuta, mukaansa. Luonnonvoimat yhdessä kuitenkin korjaavat tilanteen ja pyrstötähden isku maahan väistyy.

Kuvat: Iittala

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kaapissa on varsin vähällä käytöllä olleita Muumumukeja, pitäisiköhän ottaa selvää niiden arvosta…

 2. 2

  sanoo

  Katselin eilen kanssa tuota uutta mukia ja on se varmaan ihan pakko käydä ostamassa. Taistelin pitkään tätä muumimukivillitystä vastaan, mutta kun muutama joulu sitten sain lahjaksi pari mukia, niin olin mennyttä tyttöä. Hiukan ajatusmaailmaani vastaan sotii se ettei näitä ole tehty Suomessa. Olisin valmis maksamaan muutaman euron enemmänkin, jos olisivat kotimaisia 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Minä en ehtinyt taistella muumimukivillitystä vastaan lainkaan kun sain lahjaksi jo 12 vuotta sitten ensimmäiset mukit ja siitä asti on keräilyharrastus kestänyt. 🙂 Pitkästä aikaa kivoin on tämä uusi seikkailumuki!
   Minuakin harmittaa, ettei muumimukeja tehdä Suomessa. 🙁

 3. 3

  sanoo

  Tämä on kyllä pitkästä aikaa niin täydellisen näköinen ja värinen! Mustavalkoinen seikkailumukikin kuuluu lemppareihini.

  • 3.1

   sanoo

   On kyllä pitkään aikaan huippukiva muki!! Tykkään niin noista väreistä. 🙂 Olen odotellut uutta kokonaan mustavalkosita mukia ensimmäisen seikkailun ja muumupapan kaveriksi, olisi kiva jos tulisi!!

 4. 4

  sanoo

  Voi eiiiii! Monennenkohan kerran jo päätin kesällä, että nyt ei enää yhtään muumikuppia tähän taloon. Ja taas houkutus saattaa käydä liian suureksi. Mies ottaa kohta järeät keinot käyttöön, eihän ne mahdukaan pian minnekään. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Niin siinä vähän meinaa käydä… minäkin olen monesti päättänyt. Mutta kevään uusista mukeista en ostanut kuin yhden!! Se on minusta tosi hienosti… Ja hei, niitä ei niin kivoja voi nostaa ylähyllylle jemmaan.

  • 6.1

   sanoo

   Meillä tosiaan on onneksi vain mukeja, mutta niitäkin niin paljon, ettei kaikki mahdu käyttöastioihin. 🙂 Mutta sain hyvän vinkin nostaa kesäksi talvisemmat pois käytöstä ja talvella toisin päin… Mahtuu nyt paremmin kaappiin!!

 5. 7

  sanoo

  No tuo on tosiaan pitkästä aikaa oikeasti kivannäköinen muumimuki! Minäkin olen niitä jonkun verran kerännyt, mutta nyt viimeisimpiä kausimukeja en ole hankkinut, kun ne ovat olleet jotenkin niin ristiriitaisen värisiä.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *