Säilytystilaa tyttöjen huoneeseen

Tyttöjen huone

Tämä idea on ollut joskus mielessä aiemminkin, mutta toteutuksen sai aikaan oikeastaan keittiön avohyllysuunnitelmien kariutuminen. Tarpeita oli varattuna mustiin avohyllyihin ja niinpä hyllyt päätyivät tyttöjen kamariin. Liimapuulevyt vain piti hankkia reilusti pidempinä.

Seinähylly Lastenhuone

Käsittelin hyllyt ja kannattimet mustaksi Tikkurilan Zen Petsivahalla. Kannattimet on Ikean Ekby Valterit. Ostin ne koivuisena, jotta pinnasta tulisi hyllyjen kanssa samanlainen, vaikka valmiiksi mustanakin saisi. Kolme käsittelykerrosta Zenillä teki pinnasta täysin mustan, mutta jätti puunsyyt ihan selkeästi näkösälle. Mukavan luonnollinen lopputulos.

Alempaan hyllyyn lisättiin tanko (sopivan mittaiseksi sahattu harjanvarsi) koukkuineen ja tähän pääsikin roikkumaan tyttöjen aarteita; koruja, laukkuja ja huiveja. Hyllyllä on tilaa useille rasioille ja salkuille, joita aika tavalla löytyykin. Pienten tyttöjen tavaroiden järjestyksen salaisuus on ehdottomasti nuo monet purnukat, joihin voi aarteita jemmata ja lajitella.

Lastenhuoneen säilytys

Aiemmin tämä seinusta oli tyttöjen leikkikeittiön paikka, mutta viimeisimmän järjestelyn yhteydessä keittiö päätettiin laittaa pois olemattoman käytön vuoksi. Sen jälkeen seinä näyttikin kovin tyhjälle ja valkoiselle, joten ihan tarpeeseen tuli tämä säilytysjärjestelmä. Seinä on reippaasti kolme metriä korkea ja aika kapea joten kokonaan valkoisena se näytti aika orvolle. Nyt seinusta on valkoisesta kaukana kaikkine herkkuväreineen. Ihanaa, että täällä voi söpöstellä vielä ihan luvan kanssa. Täytyy nauttia vaaleanpunaisista jutuista, niin kauan kuin kuopuksella sitä vaihetta kestää. 8-vuotias ei vaaleanpunaisesta enää juurikaan innostu, mutta sietää hyvin pikkusiskon mieltymyksiä. Katossa roikkuu pom-pomeja molempien synttäreiltä; mustaa, valkoista ja pinkkiä sulassa sovussa!

Nyt lähden kuopsuttelemaan täysin lumetonta takaapihaa ja ihastelemaan ensimmäisiä kukkia kukkapenkissä! Ehkä voisi jo vähän haravaakin heilutella. Ihana, lämmin aurinkopäivä!!

Musta puuhylly

Blogiyhteistyö: Zen Petsivaha saatu Tikkurilalta

Kommentit
 1. 1

  Vivi sanoo

  Upea kokonaisuus! Näyttää niin hienolta. Muuten, miten olet kiinnittänyt pompomit kattoon? Juhlimme kohta tupareita ja mietin, millä tavalla saisin ne roikkumaan katosta järkevimmin. Koukkuja en haluaisi porata, mutta pysyvätkö ne hyvin ihan vain teipillä? Sun pompom-ohje oli muuten todella hyvä, sillä ei voi epäonnistua 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Vivi! Pom-pomit on meillä katossa nastoilla. Katto on sellainen epätasainen rapattu, joten reijät ei sieltä erotu, mutta uuteen, tasaiseen ja siistiin kattoon kokeilisin varmasti laadukkaalla washiteipillä. 🙂 Kiva kuulla, että pom-pom -ohje toimii!!

 2. 2

  sanoo

  Voi miten kivasti laitettu hylly! Musta värinä mua aina vähän pelottaa, mutta tuossahan se näyttää niin hienolta. Meillä on kans yks täysin vaaleanpunaiseen hurahtanut tyttö ja isompi alotitelee heppatyttökautta. Pitäisi käydä stailaamassa tyttöjen hyllyt kuvauskuntoon…sitä pikkusälää on nimittäin liikaa että voisi antaa kameran tallentaa todellisen olotilan 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Musta väri tässä on kivan ryhdikäs ja kasaa pikkusälää olevan hyllyn aika kivasti yhteen. Valkoinen voisi näyttää aika hajanaiselta. Meillä vanhempi tytär on järjestelijäluonne ja sillä on näköjään silmääkin, joten äidin stailausapua ei juuri tarvita! 🙂

 3. 3

  Sisko sanoo

  Kiva idea! Näyttää jo hiukan isompien tyttöjen jutuilta 🙂 purnukat ja rasiat ovat käteviä, kun käyttötarkoitusta voi vaihtaa.

 4. 5

  Onni sanoo

  Näyttääpä kivalle. Musta sopii hyvin värikkäiden tavaroiden kanssa. ihanat perhoskuvat kehyksissä.

  • 5.1

   sanoo

   Perhoskortit löytyivät yllättäen jemmasta, olen ne jo pari vuotta sitten ostanut tyttöjen huonetta varten Mokosta. Musta tuo kyllä kivasti ryhdikkyyttä kun on paljon pikkusälää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *