Saalis ja sienipiiras

Sunnuntaitervehdys! Ekaluokkalainen oli koulun metsäretkellä löytänyt mainion suppilovahveropaikan. Perjantaina hän toi kotiin jo hyvän saaliin, josta tehtiin herkullinen suppiskeitto. Tyttö oli ihan pistoksissa, että sinne niitä sieniä jäi vielä hirmuiset määrät, joten lauantaina käytiin keräämässä yksi 5l ämpäri suppiksia. Hetkessä tuli ämpäri täyteen! Iltapalaksi syötiinkin sienipiirasta.suppilovahverosienipiirasAjateltiin päiväkävelyllä käydä lähimetsässä kurkkaamassa jos sinne olisi noussut jo rouskuja, kangasrouskuja ja karvarouskuja sieltä yleensä löytyy.

Mulla on tosi kiva arvontapostaus työn alla. Yritän saada sen pikapuoliin valmiiksi, ehkä jo tänä iltana!! Hauskaa päivää!

 

Kommentit
 1. 1

  Marianna sanoo

  Voi ihanaa! Sellainen kiilto oli tytön silmissä hänen esitellessään saalistaan perjantaina, että ei ihme, että halusi vielä uudelleen samaan paikkaan. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Ihanan innoissaanhan se oli! ♥ Me poikettiin jo toisen kerran samaan paikkaan, jäi eilen vielä niin paljon sieniä metsään. 😉

 2. 2

  sanoo

  Ah, rakastan sieniä. Olen pitkään mumissut, että tuo homma pitäisi opetella. Ostaa opus ja tiirustelemaan tatteja.

  • 2.1

   sanoo

   Sienestäminen on hyödyllinen taito, kannattaa opetella! Mä en tatteja vielä osaa… pitäis kyllä nekin opetella. Mä kerään kanttarelleja, suppiksia, karvarouskuja ja kangasrouskuja, ne kun on kaikki niin helppoja tunnistettavia! Sienet on jotain aivan mahdottoman herkullista, niistä voi tehdä vaikka mitä herkkuja! Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *