Ripaus sinistä

ripaus sinistä

Sillä välin, kun odotan, että aikataulut antaisi myöten sisustaa kotiin keväisempää tunnelmaa ja ehkä tuoda omaan kotiin pieniä ripauksia niitä trendivärejäkin, katsellaan kevään mieleen tuovia sisustuskuvia länsinaapurista. Näissä kuvissa on kivalla tavalla tuotu sopivan suuruisia ripauksia sinistä sinne tänne asuntoa ja sininen on yhdistetty kauniisti messinkiin, joka on siniselle täydellinen pari. Tummansininen, indigo, messinki, valkoinen, puunsävyt, pellava ja harmaa muodostaa harmonisen ja rauhallisen kokonaisuuden ja lopputulos on ihanan raikas ja jotenkin tähän ajankohtaan erinomaisesti sopiva. Erilaiset vaaleansiniset ovat myös kaunnita. Utuinen ja pehmeä vaaleansininen on ollut suosikkisävyjäni aina, vaikka sisustuksessa sitä ei vuosiin ole näkynytkään.

ripaus sinistä

Sisustusinspiraatiokuvia

Sisustusinspiraatiokuvia

Ripaus sinistä sisustuksessa

Olen varmaan ties kuinka monesti jo maininnut, että sain sinisestä yliannostuksen 2000-luvun alussa. Meidän ensimmäisessä yhteisessä kodissa ripaus sinistä oli aika lievä ilmaus ja sitä sinistä oli joka huoneessa ja kun sinisestä viimein päästiin eroon, ei sinistä ole juurikaan nähty meidän kodeissa. Muutamia sinisiä juttuja on kuitenkin yhä tallella ja ajattelinkin kokeilla, kuinka ne sopisi meidän kotiin nyt. Löysin ihan vasta yhden lukiovuosina tekemäni sinisävyisen grafiikanlehden, joka täytyy kehystää uusiksi, jotta se saadaan taas esille. Tummansinisestä pellavastakin haaveilen… Pari muutakin väripilkkua on tulossa esille, jottei homma mene liian värikoodatuksi! Toivottavasti tulevana viikonloppuna olisi viimein aikaa oman kodin sisustamisellekin.

Tuo Sinnerlig -valaisin näyttää tosi kauniilta ruokapöydän yläpuolella näissä kuvissa, vaikka meille jätin sen suuren koon vuoksi hankkimatta. Tämän asunnon keittiö näyttääkin aika paljon avarammalle kuin meidän ruokailutila, joten tuohon paikalleen valaisin on juuri oikean kokoinen.

Sisustusinspiraatiokuvia

Ripaus sinistä Sisustusinspiraatiokuvia

Tummansininen värinä antaa hienostuneen vaikutelman sisustukseen. Pienetkin ripaukset sinistä tuo raikasta tunnelmaa. Sininen sopii erityisesti meille suomalaisille, onhan se suorastaan meidän kansallisvärimme, mutta hienosti tuo länsinaapurin porukka sinisen käytön myös taitaa!

Ripaus sinistä

Miltäs teidän mielestä näyttää tällainen vaalea koti sinisillä ripauksilla? Itse ilahduin suuresti näistä kuvista ja sain inspiraatiota lähteä kokeilemaan sinisen käyttöä omassakin kodissa useamman vuoden tauon jälkeen!

Kuvat: alvhemmakleri.se

Katso myös, miltä näyttää ripaus sinistä meidän kodissa!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Pienenä määränä, yksityiskohdissa, sininen on ihan ok. 🙂 Erityisesti tykkäsin tosta viimeisestä kuvasta. Sininen sopii makuuhuoneeseen parhaiten. Makkariin sopisi myös sellainen aika tummakin sininen seiniin. Toisi sellaista pesämäisyyttä. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Kyllä vain, pieninä annoksina sininen kiehtoo! Minäkin vähän haaveilin tummansiniseinäisestä makuuhuoneesta, mutta ehkä mä seinissä pitäydyn kuitenkin turvallisessa harmaassa ja valkoisessa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Tänään on monessa blogissa näkynyt sinisiä pilkahduksia. Hassua, miten se vaan alkaa näyttää hyvältä, vaikka vuosi sitten vielä vannoin, ettei koskaan enää (vuosituhannen vaihteen sininen villitys on vielä hiukan liian hyvin muistissa…)
  Pieninä määrinä sininen on kyllä ihanan raikas! Ja ihana koti kuvissa. <3

  • 2.1

   sanoo

   Sininen on kyllä blogeissa pinnalla, mutta yllättäen kaupoissa en niinkään! Ehkä kevään uutuuksia vasta odotellaan?! Niin se vaan mieli muuttuu, kun tarpeeksi aikaa kuluu. Ehkä 15 vuotta on sellainen aika, joka saa unohtamaan… 🙂 Tuo koti näyttää kyllä oikein ihanalle! <3

 3. 3

  Saara sanoo

  Hihii, määpä muistan sen sinisen 😉 :D. Oonkin välillä miettinyt että tuleekohan se ikinä takaisin. :). Joo ja sama itelläki että ei oo tullu sinistä laitettua sisustukseen ja oikein en osaa kuvitella että tykästyisin uudestaan. vaan nuissa kuvissa näyttää taas kivalta! Juuri sopivassa määrin ripaus sinistä. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Sitä voi olla vaikea unohtaa!! 😀 Kyllä se vaan silti alkaa taas näyttää kivalle, kun sitä on tarpeeksi vähän. 🙂 Meillä on onneksi tallessa monia sen aikaisia juttuja, joten ehkä mä pikkuhiljaa alan niitä tänne ripotella!

 4. 4

  sanoo

  Kauniilta näyttää. Meillä on kanssa ollut silloin joskus kotona aimo annos sinistä, sohvista lähtien 🙂 Nyt ei enää , muuten kuin pieninä juttuina. Mutta nämä kodit näyttävät kauniilta ja väriä on sopivasti

  • 5.1

   sanoo

   Sininen on kullä ollut blogeissa pinnalla! Sen sijaan kaupoissa sininen oli totaalisesti kadoksissa kun eilen kiertelin Helsingin keskustassa… Ehkä me ollaan jälleen vähän aikaamme edellä!? 😀

 5. 6

  Sanna sanoo

  Sama homma mulla tuon sinisen kanssa on! Sitä ei ole meillä vähään aikaan nähty. Äidilläni on sama ruskean kanssa. Hän sanoo, että sitä oli seitkytluvulla niin paljon, että hän ei halua sitä omaan kotiinsa, vaikka se on nykyään yleinen väri seinissä jne.

  Varmaan minun lapsillani (omillaan asuvilla) kohta on sininen kausi 🙂

 6. 7

  Amanda sanoo

  Moikka! Kommentoinkin jo tuonne Lundian maalaus -postaukseen, mutta näet varmaan varmemmin täältä 🙂
  Osaatko yhtään neuvoa teidän lundian hyllyn sävyn kanssa?

  Minähän menin rautakauppaan kyselemään tuota teknoksen maalia, mutta heiltä ei väritöntä löytynyt, joten sävytys ei onnistunut. Myyjä muutenkin sanoi, että pinta jää niin huokoiseksi, että kaikki sormen lähmätkin näkyy. Suositteli himmeintä 10- kalustemaalia. Nyt olen kolmisen kertaa hyllylevyjä maalannut, eikä vieläkään peitä. Lisäksi myyjä ei neuvonut sävykartan kanssa, ja onnistuin valitsemaan koko harmaan kartan ruskeimman sävyn 🙁 harmittaa niin hemmetisti koko homma, olis vaan täytynyt pitää pää ja etsiä sitä väritöntä tartuntapohjamaalia ja sävyttää se. Mistä löysit muuten omasi?
  Onko teillä ollut harmia maalin huokoisuudesta?

  • 7.1

   sanoo

   Moi Amanda!
   Voi harmi että, tuo vanhempi kommentti on jäänyt huomaamatta. Ja harmillista, että rautakauppa ei osannut Teknoksen tartuntapohjamaalin tilalle myydä muun merkin tartuntapohjamaalia. Joku tartuntapohjamaali kun varmasti joka rautakaupalla on. Maalin pinta on tosiaan täysin mattainen, mutta ei siihen kyllä jälkiä jää koskettamalla ja pinta on toiminut monessa hyvin, mm. vaatekaapeissa, tarjottimessa, tuossa hyllyssä yms…

   Teknoksen tartuntapohjamaalia myy monet K-raudat ainakin, Tikkurilan vastaavaa eli Otexia taas lähes kaikki rautakaupat. Molempia olen onnistuneesti käyttänyt. Monet maalimyyjät on vähän turhan jumiutuneita tuotteiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen eikä maalien mahdollisuudet aina ihan aukea.

   Meidän sävy on Tikkurilan X500, joka on mustasta (Y500) yksi pykälä vaaleampi sävy. Neutraali erittäin tumma harmaa, joka ei kuitenkaan näytä täysin mustalle.

   Ehkä kannattaa vielä katsoa maalisävyä rauhassa eri valoissa ja miettiä, josko se sittenkin toimisi. Muistatko minkä sävyn valitsit?

 7. 8

  sanoo

  Sininen toimii mielestäni hyvin tehostevärinä 🙂 Omassa kodissa olen eniten käyttänyt mustaa, harmaata ja ruskeata väriä tehostevärinä, mutta mm. parvekkeella meillä on sininen väri tehostevärinä koska siinä on merellisyyden tuntua ja haimme nimenomaan sitä kyseiseen tilaan!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 8. 9

  Amanda sanoo

  Kiva, kun vastasit 🙂 kerkesinkin ottamaan jo yhteyttä teknokselle sen sävytettävän pohjamaalin jälleenmyyjien selvittämiseksi. Niitä onneksi löytyi, tosin ei yhtään isompaa rautakauppaa lähistöllä. Kaikkialla vaan sitä valkoista 🙁

  Mä oon kanssa sitä otexia käyttänyt, mutta nyt sekin on loppu. Aion kyllä hakea sen teknoksen, ei tolla pelkällä pintamaalilla tule mitään. Hirveä homma maalata neljä kertaa joka osa ja maaliakin kuluu ihan överisti.

  Se sävy on jostain Tikkurilan deco grey kartasta ainoa vähän punertavaan taittava tummanharmaa. Nyt kun katsoo karttaa, olis melkein mikä vaan tumma sävy mennyt nappiin paitsi tuo 😀

  Muttamutta, kiva kuulla ettei mitään sormenjälkiä jää, uskaltaa helpommin itsekin käyttää pelkkää pohjamaalia.

 9. 10

  sanoo

  Raikas sininen on aina rakas suomalaisille!
  Juuri vastaavanlaisia tyynyjä tilattiin meidän liikkeeseenkin!
  Kauniita talven taikahetkiä sinne pohjoiseen täältä kukkivien mantelipuiden katveesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *