Riipputuolissa rentoillen & Lukijatarjous

hamacamundo5

Huhtikuun alussa Kevätmessuilla vieraillessani törmäsin kerrassaan maailman kauneimpiin ja mukavimpiin riipputuoleihin. Hamacamundo riipputuolissa oli niin rentouttava istuskella, että jäin pidemmäksi aikaa jututtamaan riipputuoleja maahantuovaa Mikko Laitamoa ja sain kuulla riipputuolien valmistuksesta ja alkuperästä. Hamacamundo riipputuolit valmistetaan käsityönä Nicaraguassa puuvillakuidusta kierretystä narusta. Narut kierretään varta vasten riipputuoleja varten pieninä erinä, jonka vuoksi riipputuolien värierät on pieniä ja värit vaihtuvat usein.  Riipputuolin verkko punotaan ns. viittelöintitekniikalla, jonka ansiosta kudos joustaa. Se mukautuu istujansa muotojen mukaan niin, että istujan paino jakautuu tasaisesti ja tuolissa on mukava istua. Narut menevät kudoksessa lomittain, mutta niiden väleissä ei ole solmuja lainkaan. Riipputuolin verkon joustavuus on peräisin juuri tästä viitelöintitekniikasta.

hamacamundo1

Nicaraguan Masayan kaupungista asuva Wilfredo Suazo pyörittämä riippumattoverstas on perheyritys, mutta verstas työllistää myös paikallisia maanviljelijöitä. Mikko tuo riipputuolit suoraan valmistajalta Nicaraguasta, joten tuotteet siirtyvät tänne ilman monia välikäsiä. Mikko oli verstaalla viimeksi vieraillessaan kuvannut videoita, ja näin kuinka taitavat käsityöläiset punovat verkkoja ja kasaavat riipputuoleja. Minusta on mukava tietää paljon tuolin alkuperästä ja nähdä, kuinka ne valmistetaan alusta loppuun saakka laadukkaista luonnonmateriaaleista. Lisää riipputuolien taustoista ja alkuperästä löytyy Hamacamundo.fi -nettisivulta.

Pääsin valitsemaan meille yhden riipputuolin yhteistyön myötä ja sen valinta tuottikin päänvaivaa. Riipputuoleja oli paljon kivoja erilaisia; yksivärisiä, paksumpi raidallisia ja näitä ohutraitaisia, johon minä päädyin. Omat värivaihtoehtoni olivat tämä harmaa-valkoinen sekä musta-valkoinen ja tietysti perinteinen yksivärinen luonnonvalkoinen. Riipputuoli on näyttää kauniille ja on ihanan viimeisteltyä käsityötä hapsuineen kaikkineen ja se sopii hienosti tuohon meidän kirsikkapuuvanhuksen oksalle roikkumaan.

hamacamundo2hamacamundo8

Riipputuoli on tosiaan hirmu mukava istua ja se muotoutuu kivasti istujan ympärille. Painoa tuoli kestää toista sataa kiloa, joten yhden aikuisen lisäksi se kestää useammankin muksun, tai vaikka koko katraan kerrallaan. Mikään leikkikalu tuoli ei kuitenkaan ole, joten meillä on sovittu, että tuolissa käydään rentoutumassa eikä leikkimässä, jotta riipputuolista on meille pitkäkestoinen ilo! Riipputuolin verkko on sen verran syvä, että aikuinenkin mahtuu tuoliin kokonaan, päästä varpaisiin ja tuolissa on helppo torkahtaa. Viimeisinä parina kesänähän meillä on tällä paikalla ollut perinteinen kankainen riippumatto ja täytyy sanoa, että tämä riipputuoli pesee mukavuudessaan nyt jo kuopatun riippumaton mennen tullen!

hamacamundo7lukijatarjous

Tuotteita myydään pääasiassa messuilla ja tapahtumissa, mutta myös Hamacamundo.fi -nettisivun kautta. Sovimme Mikon kanssa tarjouksesta, jolla te lukijat saatte tilattua riipputuolin ilman toimituskuluja, sekä mukaan lähtee tuplakiinnityssetti, jolla riipputuolin voi kiinnittää joko kattoon tai puuhun. Toimituksessa on mukana myös tukeva ripustusköysi. Riipputuolin hinta on 90€ ja säästöä tällä toimituskulutarjouksella tulee 12€. Tarjous on voimassa 15.5.2014 asti. Tarjoustilauksen voi tehdä lähettämällä Mikolle sähköpostia: mikkolaitamo@gmail.com. Muistathan mainita, että olet blogini lukija! Alla tämän hetken värivalikoimaa, mutta kannattaa kysyä, jos jotain tiettyä väriä kaipaat, josko sitä löytyisi! Tuo alarivin ensimmäinen, tummempi harmaa malli on ihan uusi väri ja näyttää aivan ihanalle.

riipputuoli värit

Mä niin tiedän, mitä toivoisin äitienpäivälahjaksi, jos ei tämä ihanuus jo kirsikkapuussa riippuisi. Joten uskallanpa suositella äitienpäivälahjaksi, jos on oma toive vielä hakusessa tai äidille lahja vielä hankkimatta. Olen varma, että riipputuoli tulee olemaan meidän pihan kysytyin paikka koko porukan kesken ja tuolissa otetaan takuulla yhdet jos toisetkin päivänokoset terassilla syödyn kesäaterian päälle! Me jatkamme rentoilua, tosin tänään sisätiloissa, perinteisen vappusään ansiosta… Mutta ensi viikolla lupasi taas riipputuolikelejä!!

hamacamundo9

RIIPPUTUOLI SAATU BLOGIN KAUTTA. POSTAUS TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Tosi ihana riippumatto! Kiva kun kerroit sen alkuperästä, valmistuksesta jne. Tuollaiseen voisi mielellään satsatakin, kun tietää mistä se tulee. Taatusti kesän suosikkipaikka teidän pihalla! Mä aina haaveilen rentoutumishetkistä riippumatossa, mutta kun ei ole pihaa eikä parveketta niin haaveiluksi se jääkin.

  • 2.1

   sanoo

   On kyllä ihanaa kun on tuote, jonka alkuperä on selvillä. 🙂 Tuo koko rentoiluun ihan erilaisen fiilikset. 😀 Nyt kun vaan kelit äkkiä lämpenis, niin päästäis taas istuskelemaan!!

 2. 3

  sanoo

  Tää postaus tuli kyllä just nappiaikaan :). Oon nimittäin meidän terassille ettinyt riipputuolia ja täähän ois justiinsa. Kiitos paljon vinkistä! Nyt pitää vain mies puhua ympäri ;). Hauskaa Vappua sinne, me jatketaan puusavottaa.. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Oi aivan ihania rentoilukuvia!! Tuo verkkotuoli näyttää aivan täydelliseltä.. Meillä on kirjavan värinen riipputuoli, joka on kyllä supermukava, mutta kamalan värinen! 😀 Olenkin etsinyt jotain neutraalimpaa.. Kiva kuulla perusteellisemmin näistä tuoleista!

  • 4.1

   sanoo

   Meillä oli kyllä hauskaa näitä rentoilukuvia otettaessa! 😀 Kiva, jos ne näyttää ihanalle. 🙂
   Monesti riipputuolit ja matot on niitä riemunkirjavia… mutta onneksi tällaisia kauniimpiakin versioita löytyy!

 4. 5

  sanoo

  Ihania kuvia teistä! Jos olisi paikka, johon ripustaa, ostaisin heti riipputuolin. Ne ovat ihania luku- ja rentoutumispaikkoja!

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos Niina! Lukupaikkanakin tämä on kyllä täydellinen. Oikein odotan lämmintä ja valoisaa kesäiltaa, jotta voin istahtaa kirjan kanssa tuoliin loikoilemaan. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Aivan ihania kuvia! <3 Ja kaunis riippukeinu, ihania värivaihtoehtoja ja oli kieltämättä mukavaa lukea tuolien alkuperästä noin paljon. 🙂 Juuri tänään käytiin keskustelua riippukeinusta, kun piipahdimme tontilla, siellä olisi juuri sopivalla etäisyydellä kaksi puuta ja mitä muutakaan siihen väliin kiinnittäisi… 🙂 Mutta sitä täytyy odotella vielä vuoden verran.

  Ihania hetkiä riippukeinussa! <3

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Jenni! Riipputuoli saa heti ihan erilailla merkitystä kun tietää alkuperästä enemmän. Mukavempi tällaisessa on istuskella kuin kiinalaisessa bulkkituotteessa. Näiden tuolin kanssa samalla tavalla valmistettuja riippumattojakin saa, samalta verstaalta Mikon kautta. Sellainen vaan sinne puiden väliin sitten kun sen aika on. 🙂

 6. 8

  sanoo

  Kiitos ihanasta riipputuolivinkistä! Me jo viime kesänä riipputuoleja katseltiin lasikuistille, mutta hankinta on vielä tekemättä. Tämä olisi hyvä vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *