Riika – Kokemuksia, Suosituksia?

Kauan odotettu viikonloppureissu on viimein koittamassa, kun suuntaamme ensi viikolla ystäväni kanssa Riikaan viettämään pientä kaupunkilomaa. Vaikka lomailu on kivaa ilman matkasuunnitelmia tai erityisiä päämääriä, tykkään suunnitella asioita sen verran etukäteen, että nytkin on jo muutama osoite ja ravintola laitettu ylös, jotka olisi kiva nähdä ja kokea. Tarkoituksena lomalla on kuitenkin nauttia ennestään tuntemattoman kaupungin tunnelmasta, ihastella uudenlaista miljöötä ja kotimaasta poikkeavaa arkkitehtuuria, testata erilaisia ravintoloita eli syödä hyvin ja ehkäpä myös shoppailla jotain kesäistä. Säät taitavat olla suosiolliset meidän reissulle, sillä lämpöä on luvassa Riikaan ensi viikolle! Vaikka en monessa vieraassa kaupungissa olekaan käynyt, on reissussa ollessa suurinta huvia istuskella terassilla, kahvilassa tai puiston laidalla ja katsella ohikulkevia ihmisiä.

RiikaLueskelin jo hiukan tietoa kaupungista ja katselin kuvia Riikan vanhasta kaupungista. Vanha Riika vaikuttaa arkkitehtuuriltaan hyvin samanlaiselta kuin naapurimaansa pääkaupunki Tallinna. Olisi mukava kurkistaa myös hiukan kaupungin kunnostetun julkisivun taakse ja nähdä hiukan todellista Latviaa, mutta toisaalta en aio kasata liikaa paineita reissullemme, vaan tehdään sitä, mikä kivalta tuntuu. Hotelli, josta varasimme huoneen sijaitsee Riikan keskustassa sen verran lähellä vanhaa kaupunkia, että ehkä liikumme koko reissun ajan kävellen. Täytyy siis ottaa mukavat kengät mukaan. Riian puhutaan olevan meidän hintatasoomme verrattuna varsin edullinen kaupunki, hotellin hintakin tuntui kyllä enemmän kuin kohtuulliselle. Luulen, että niin Riika kuin moni muukin kaupunki on näin alkukesästä kauneimmillaan, joten odotukset matkan suhteen on kovat. Nyt täytyy enää printata kaupungin kartta, johon merkitään hotelli ja muutapa pakko nähdä -kohde, pakata pieni laukku mukaan, tyhjentää kameran muistikortti reissukuvia varten sekä kuulla teiltä parhaat Riika -vinkit ja suunnata matkaan!

Riika

Olisi tosi kiva kuulla Riika -kokemuksia teiltä, jotka olette Riiassa lähivuosina käyneet! Mitä Riiassa kannattaa ehdottomasti nähdä, kokea tai ostaa, mihin suunnata tai mikä kannattaa jättää välistä? Mitä ei kannata jättää välistä?

ps. Piti ihan tarkistaa miten Riika taipuu. Onneksi kielitoimisto tiesi kertoa, että samoin kuin siika. Riika, Riian, Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan!

RiikaPhotos with permission: Latvia Travel

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Niin mäkin taivutin tähän saakka Riikasta, mutta luin toisen taivutusmuodon ja piti googlata asia! 😀
   Piti käydä heti kurkkaamassa sun postaus ja sun kuvien perusteella näyttää myös tosi kauniille kaupungille. Täytyy vaan laittaa jo shoppailupaikkojen osoitteita ylös, ettei vaan käy niin kuin sulle! Se oiskin kauheeta!
   Kiitos! Tulee varmasti huippu reissu!

 1. 3

  Rosa sanoo

  Kaksi kertaa olen Riiassa ollut, ensimmäinen kerta oli Neuvostoliiton aikaan, toinen sen jälkeen. Molemmilla kerroilla vierailin myös meren rannalla Jurmalassa. Siellä on mielettömän ihania pitsihuviloita ja rantahiekka valkoista ja hienoa kuin vehnäjauho. Suosittelen.

  • 3.1

   sanoo

   Tekisi kyllä kovasti mieli käydä myös Jurmalassa, mutta luulen, että vaatisi pidennetyn viikonlopun, jotta ehtisi nähdä sekä Riian että Jurmalan. Tai eihän sitä tiedä, kun junamatka on kai varsin lyhyt! Pitsihuviloita olisi kyllä ihana päästä katselemaan ja käveleskelemään hienolla rantahiekalla. Kiitos kokemuksiesi jakamisesta, Rosa!

 2. 4

  Nimetön sanoo

  Vanhan kaupungin terassit, tumma olut ja valkosipulileivöt ovat ihan parasta. Jos aikaa jää, niin pistäytykää junalla Jurmalassa.

  • 4.1

   sanoo

   Täytyypä mietiskellä, ehdittäiskö myös Jurmalaan, siellä olisi varmasti ihanaa! Kiva kun jaoit kokemuksiasi, vanhan kaupungin terassit on tutustumiskierroksella ehdottomasti! 🙂

 3. 5

  sanoo

  Viime kesän Baltia-reissulta löytyypi muutama Riika-postaus blogista :

  http://plusmimmi.bellablogit.fi/2015/07/kolme-yota-riikassa/
  http://plusmimmi.bellablogit.fi/2015/08/latvia-randoms/

  Riika oli minusta ravintoloiltaan yllättävän kallis, mutta menisin silti ehdottomasti uudelleenkin. Suosittelen pistäytymään ainakin torilla (ne isot hallit) ja Radisson Blu hotellin Sky Barissa ihastelemassa kaupunkia yläilmoista (ja siellä oli tosi hyvät mojitotkin vieläpä). Jürmala oli aivan ihana, sinne taas kannattaa mennä rannalle, mikäli on hyvä keli. 🙂 Ihanaa reissua teille!

  • 5.1

   sanoo

   Mahtavaa!! Kiitos vinkeistä Mimmi! Käyn lukemassa sun postaukset ehdottomast. 🙂
   Minäkin kuulin, että turistialueilla ravintolat on viime vuosina nostanut hintoja kovasti, mutta kun poikkeaa sivukaduille saattaa löytää helmiä paljon edullisemmin hinnoin. 🙂
   Ehkäpä me suunnataan Sky Bariin kaupungin ylle ihailemaan näkymiä! Kiitos, reissusta tulee varmasti kiva!! 🙂

 4. 6

  Anna sanoo

  En ole koskaan käynyt, mutta vaikuttaa tosi kivalta laupungilta! Mukavaa reissua! Jään odottelemaan reissukuvia. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *