Raivoisaa raivausta

raivausta1

Moikka sunnuntai-iltaan! Täällä herättiin tänään armottomaan raivausvimmaan, aamusta asti on laitettu kämppää kuntoon sieltä täältä, selätetty tavarakaaosta ja koitettu keksiä, mistä kaikesta voisi luopua. Liekö sillä vaikutusta tähän intoon, että olemme kahtena peräkkäisenä päivänä kyläilleet moderneissa, uusissa selkeissä pelkistetysti sisustetuissa kodeissa. Vaikka tuskin osaisin aivan yksinkertaisessa ympäristössä asuakaan, herätti nämä vierailut huomaamaan, että meidän kodissa tavaramäärä on taas lähtenyt lapasesta. Tuntuu, että joka paikka on täynnä tavaraa, koriste-esineitä, käyttöesineitä, krääsää ja roinaa… Kärsin selvästi jonkinlaisesta valkoisen seinän syndroomasta; täytän tahtomattani tyhjät pinnat, niin seinät kuin tasotkin tavaralla, vaikka ihastelen avaria ja raikkaita pintoja muiden kodeissa. Juuri nyt tuntuu kuitenkin siltä, että haluan päästä ihan kaikesta ylimääräisestä eroon ja puhdistaa ja raikastaa kodin talvea varten.

korusäilytys1 Käytin innon hyväkseni ja tartuin jo muutamaan ongelmakohtaan, kuten tähän makuuhuoneen lipastoon. Viimeksi fiksasin lipaston ympäristöä kesäkuussa ja silloin lopputulos oli varsin runsas tämänpäiväiseen verrattuna. Täältä voit kurkistaa silloista tyyliä. Nyt lähti seinältä kaikki pois; tauluhylly ja peili, koruteline väistyi ja purkit pantiin piiloon. Korutelinettä korvaamaan laitoin jokunen viikko sitten Tigerista löytämäni muovilokerikon, joka käy palaset -laatikoston kaveriksi aika mukavasti. Siitä koruja on helppo valikoida, korujen esillä pitäminen kun on välttämätöntä, jotta niitä tulee käytettyä. Mikään umpinainen ratkaisu ei minulla tulisi toimimaan. Tosin, jonkin sortin inverntaaria koruille olisi tarpeen tehdä, sillä ihan noin runsasta määrää ei kyllä tule käytettyä ja simppelimmästä valikoimasta olisi helpompi poimiakin kuhunkin asuun sopivat korut.

korusäilytys2

Järjestelyä on harrastettu tänään myös keittiössä ja raivausta erityisesti pyykkikorilla. Täytyisi ehkä vielä käyttää inspis hyödyksi ja tarttua yhteen ongelmakohtaan ennen illan juoksulenkkiä, energiaa nimittäin riittää!  //Kivaa illanjatkoa ja tsemppiä lähestyvään arkeen!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ylimääräisen roinan raivaaminen tekee hyvää! Minä tein jo totaalikarsinnan ennen muuttoa, mutta nyt olen todennut, että tavaraa on raivauksesta huolimatta AIVAN LIIKAA! Eli tässäkin kodissa pyörähtää siivoushurrikaani vielä tämän syksyn aikana.

  • 1.1

   sanoo

   Miten sitä tavaraa kertyykin aina nurkat täyteen!? Pitäis itsekin muuttaa välillä ihan vaan sen pakollisen raivauksen vuoksi. 😀 Mutta kyllä tämä tästä vähitellen, kun koittaa oikein rankalla kädellä karsia. 🙂 Ihanan puhdistavaa!

 2. 3

  sanoo

  Minusta taas tuntuu tällä hetkellä että meidän koti on ihan tyhjä; muutettiin pienestä asunnosta ”valtaisaan” asuntoon, ja haluaisin vähän enemmän tavaraa, ihan vain jotta olisi kodin tuntua 😀 Olen hullu. Pitäisi varmaan vierailla jossain tyhjemmissä kodeissa myös, niin osaisi arvostaa sitä mitä on.

  • 3.1

   sanoo

   Juu, olehan tyytyväinen vaan avarasta ja tyhjästä tilasta! 😀 Vaikka eihän sekään kivaa ole, jos kodikkuus puuttuu. Mutta eiköhän tilanne ajan kanssa muutu kun esineitä kertyy. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Täällä puolestaan on raivattu kesävaatteita ja -kenkiä kaapeista varastoon ja talvivaatteita päinvastaiseen suuntaan. Kaksi kassillista vaatteita lähti samalla kiertoon, joten tangot ja hyllyt ovat nyt siistit ja järjestyksessä. Hyvä me!

  • 4.1

   sanoo

   Juu, samaa hommaa pitäisi tehdä täälläkin… kesähepenet on sentään laitettu jo sivuun, mutta kesäkengät ja päälyvaatteet pitäisi laittaa kevytuntskareiden ja nilkkureiden tieltä sivuun. 🙂

 4. 5

  sanoo

  Täällä on kans tänään raivattu tytön huoneen kaapeja. Mulla aina sunnuntaisin tulee joku ihmeen siivous vimma.

  • 7.1

   sanoo

   Miten sitä kerääkin ympärilleen aivan liikaa tavaraa!? Säännöllisin väliajoin on pakko iskea roinan kimppuun ja tehdä tilaa ympärille. 🙂 Mutta onhan tuo raivaaminen aika työlästä. 😀

 5. 8

  sanoo

  Hyvältä näyttää! Mutta miten peili ja hylly oli kiinnitetty ja kuinka saitte jäljet noin hyvin piiloon? Itse suunnittelen pariinkin kohtaan hyllyn laittoa, mutta en tiedä raaskinko tehdä reikiä seinään 😀 Tiedän nimittäin, että pian taas mieli muuttuu ja kohta haluankin hyllyt pois!

  • 8.1

   sanoo

   Heippa Liinu! Peili oli kiinni yhdellä naulalla ja tauluhylly parilla ruuvilla. Niistä jäi sen verran pienet reiät seinään, että akryylimassalla ne sai kokonaan piiloon. Mitään järeämpää kiinnitystä vaativaa en lähtisi kovin äkkiä laittamaan, mutta tällaisia pienempiä juttuja kokeilen aika huolettomasti. Isommat reiät tietyisti täytyy sitten paklata ja maalata piiloon ja siinä onkin isompi homma.

 6. 9

  sanoo

  Minullakin on taas tyhjennysvimma – lähinnä lasten leluja ja vaatteita koskien, ja omakin vaatekaappi pitäisi käydä läpi. Kun vaan jostain löytäs sen ajan laittaa niitä myyntiin. Mikä siinä on, että on ihanaa saada uutta ja vähintään yhtä ihanaa luopua turhasta?

  • 9.1

   sanoo

   Näin on, vanhasta luopuminen on ihanan palkitsevaa ja vielä ihanempaa, mitä uusien juttujen hankkiminen! 🙂 Voi, kun jaksaisi käydä lasten lelujen kimppuun… siellä olisi nimittäin paljon karsimista! Pienet vaatteet sen sijaan sain vasta lajiteltua pois kaapeista!

 7. 11

  sanoo

  Mä kuljen myös siinä välimaastossa. Välillä hyvinkin minimalistinen sisustus miellyttää ja tyhjentelen paikkoja, välillä taas tuntuu, että on kodikkaampaa kun on vähän enemmän tavaraa ympärillä.

  • 11.1

   sanoo

   Niinpä! Ihastelen kyllä minimalismia, vaikka en itse osaisi sellaisessa elää. Mutta kultainen keskitie pitäisi löytää, jotta kodikkuus ja selkeys olisi tasapainossa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *