Pyhäinpäivän puuhat

Rauhallinen viikonloppu, kotosalla hissun kissun ja olohuone aikamoisessa sekamelskassa… Syy löytyy kuvista. Portfolion parissa on tullut pari päivää (ja yötä) aherrettua tosi tiiviisti. Päätin kuitenkin, että tänä viikonloppuna tulee valmista, ainakin pakollisilta osilta… Jotain ekstraa voi tehdä sitten vielä ensi viikolla. Perjantaina on tiedossa portfolion esittely ja lauantaina on vuorossa todistusten jako.HuonekorttiHuonekortti

Huonekortit alkaa olla valmiina kaikkien tilojen osalta. Lähes kaikki piirrokset on tehtynä, yksi irtokalustepohja ja valaisinsijoittelu uupuu, ne täytyy viilata tänään valmiiksi.

3D mallinnus keittiö

Muutamia tiloja olen mallintanut SketchUpilla. Keittiö hahmottuu aika kivasti näin eikä tarvitse uhrata päivää käsin tehtyyn perspektiivipiirrokseen. Aika kauan nimittäin vie aikaa keittiön jokaisen osan piirtäminen käsin! Ehkä piirrän käsin pari perspektiivikuvaa joistakin simppelimmistä huoneista! Värikartat kertoo portfoliokohteen värimaailmasta. Aika tuttua, vai mitä!? Minusta on mukava, että portfoliokohde on tyyliltään hyvin lähellä omaa. Tähän on helppo heittäytyä! Muuten onkin usein kivempi suunnitella vähän oman mukavuusalueen ulkopuolella olevia juttuja, se avartaa näkemystä!!

Väriviuhkat Progrey

Kunhan on pari juttua tehtynä tämän projektin suhteen, ryhdytään pyhäinpäivän viettoon, keskenäni muksujen kanssa. Sovittiin, että tehdään illaksi ensimmäiset joulutortut. Lämmitetään glögiä ja sytytetään kynttilät poisnukkuneita rakkaita muistellen. ♥

Oikein mukavaa ja rauhallista pyhäinpäivän viikonloppua teille!!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hei, tosi hyvältä näyttää ja onnea pian valmistuvalle. 🙂

  Melkein niin hyvältä että koulutehtävistä vapaapäivä
  meinasi muuttua tehtävien teoksi. 🙂

  Omat piirrokset ja SketchUpin käyttö on ihan niinkö
  ’piirun verran’ alkeellisempaa kuin sinulla. 🙂 Hihih.
  Mutta toivot. perässä tullaan ja opitaan mahdollisimman paljon.

  Mukavaa ja leppoisaa pyhäinpäivää sinne.

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Helinä! Siinähän sitä oppii kun harjoittelee. 😀 Mulle SketchUp on ihan uusi tuttavuus, mutta kun olen aiemmin käyttänyt muita 3D-ohjelmia, oppi tuonkin nopeasti.

 2. 2

  sanoo

  Oman tyyliset kohteet menee suht helposti, mutta kuten kirjoitit ne mukavuusalueen ulkopuoliset projektit -avartavat. Samaa mieltä! Olen tehnyt nyt muutaman sellaisen asuntostailauksen, joka ei omaa tyyliä ja kieltämättä välillä aika haasteellista hommaa, mutta todella opettavaista.

  Hyvää viikonloppua sinnekin!

 3. 3

  sanoo

  Upealta näyttää portfoliosi. Tekee mieli kysyä, missä olet koulutuksessa? (Ei ole pakko vastata). Minun ”koulussani” ei tehty portfoliota, vaan suunnitelmat plansseille. Nuo huonekortit näyttävät tosi selkeiltä ja kätevää kun saa portfolion samalla. Minulla se portfolio odottaa tekemistä vieläkin…Nyt on meneillään hektinen myyntistailausremontti toisella paikkakunnalla, josta kuvia tulee sitten kotisivulle. Hyvää sunnuntaita!

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos Ansku! AJK:ssa kouluttaudun, ei ole salaisuus! 😀
   Olen kyllä iloinen, että tässä samalla tulee portfolio kasattua, onpahan jotain mahdollisimman kokonaisvaltaista paperilla!
   Tsemppiä stailausprojektiin!!!

 4. 4

  sanoo

  Nonniin, moikka! 🙂

  Mulle tuli niin ikävä suunnittelutöitä ja koulua, kun näin sun loistavalta näyttävän portfolion!! 🙂 Ja tuo SketchUp, joka joskus aiheutti harmaita hiuksia on jäänyt nyt ihan unholaan. Harmi, ettei suunnittelutöille riittänyt päivätöiden jälkeen enää aikaa 🙁 Mutta tammikuussa kun palaan töihin laajennamme ehkä tuota päivätyötä myös tarjoamaan sisustussuunnittelua. Nyt meillä on ollut vain värisuunnittelua.

  SketchUp on ihan loistava noihin perspektiivipiirroksiin ja ainakin itselleni oli pelastus, sillä olen todella huono piirtämään. Tosin perspektiivikuvatkin piti osata koulussa käsin piirtää että pääsi läpi. Joten niukin naukin ne opin.

  Oletteko koulussa kokeilleet renderöintiohjelmia, jotka sopii yhteen Sketchupin kanssa? Mä opettelin ne itse koulun jälkeen ja ilmaisohjelmat toimivat ihan tyydyttävästi. Täällä http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2012/01/tyon-alla.html ja täällä http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2012/02/tyon-alla-jatkoa.html
  Kerkythealla renderöityjä 3 D-kuvia.

  Ai että, nyt mä avaan Sketchupin ja leikin sillä vähän aikaa, ettei taidot ruostu 🙂

  Ihanaa sunnuntaita ja pyhäinpäiväviikonloppua <3

  • 4.1

   sanoo

   noniin, vihdoin ehdin vastailemaan! Renderöinnistä, koulussa ei parin päivän SketchUpin koulutuksessa ehditty renderöintiin asti, vaan opeteltiin ne perusjutut, joilla pääsee itse opiskelemaan. Nyt pitäisikin täydellä vauhdilla päästä treenaamaan, jotta taidot karttuis, eikä unohtuis mitään. 🙂 Portfolioon värkkäsin muutaman kuvan. Tarkoituksena on alkaa pikkuhiljaa perehtyä renderöintiohjelmiinkin, niihin ilmaisiin! Joten kiitos vinkistä, kokeilen Kerkytheaa ensimmäisenä!

   Toivottavasti sulle järjestyy tilaisuus alkaa tehdä myös suunnittelutöitä. Se on selvästi (myös) sinun juttusi!!

 5. 5

  sanoo

  Mahtavannäköisen portfolion olet kyllä kasannut… WAU
  Onnea valmistuvalle;)

  Hyvää sunnuntaita.

  Terkuin, Frida

 6. 7

  jonna sanoo

  Hei, mistä olet saanut tuon harmaasävyisen viuhkan? tarvitsisin sellaista erääseen projektiin. Saako noita ilmaitteeksi jostain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *