Puutarhaunelmia

puutarhaunelmia4

Minun unelmieni puutarha on luonnollinen ja rento, vailla liiallista tarkkuutta ja kulmikkuutta. Luonnolliset linjat ja kerroksellisuus on puutarhassa ihanaa. Minulle olisi kauhistus terävälinjainen piha suoraan riviin istutettuine kasveineen. Ihastelen kyllä muiden pihoilla modernia tyyliä, kunhan siinä on jotain pehmeyttä, mutta oman pihan pitää olla vähän sellainen mummulamainen ja pehmeä. Unelmapuutarhani voisi olla aikalailla näiden kuvien kaltainen. Kukkivaa ja muuta vihreää on hyvä olla sopivassa suhteessa. Ja kukista suosikkini vuodesta toiseen ovat valkoiset ja vaaleanpunaiset. Rento istuskelualue, pihapolku, köynnöksiä, vanhoja puita ja riippukeinu. Aika moni näistä omassa pihassani toteutuukin. Onnekseni meidän piha on rivitalopihaksi ihan hyvän kokoinen ja siellä on kaksikin suurta puuta. Olen toisinaan miettinyt, että olisikohan minusta omakotitalopihan puutarhurksi lainkaan, että osaisiko sitä hellittää kun tuskin pystyisi joka nurkkaa pitämään kunnossa… Aina pitää kuitenkin olla haaveita ja pikkuhiljaa niitä kesä kesältä toteutellaankin täällä meidän pikkuisella pihalla. Epäilenpä, että tässä kesän mittaan jatketaan piha-aiheisilla postauksilla hyvinkin usein, kaikki vapaa-aika nimittäin tulee aika tehokkaasti vietettyä ulkosalla ja sisustusjutut omassa kodissa tuntuvat väistyvän taka-alalle. Olen myös kokeilemassa tässä kesän aikana muutamia puutarhatuotteita, joten varmasti niistäkin on tiedossa puutarhaan liittyviä postauksia.

puutarhaunelmia3Millainen on sinun unelmapuutarhasi?
Perinteinen pihamaa, parveketarha, pikkuinen rivaripiha, siirtolapuutarha vai jotain aivan muuta?
Moderni ja pelkistetty vai rönsyilevä ja runsas?

puutarhaunelmia2

Kuvat: Bo Bedre / Pernille Kaalund

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Vaikka meillä on moderni omakotitalo, huomaan ihastelevani enemmän runsaampia pihoja. Kontrastina talolle 🙂 Pala palalta sitä valmistuu ja oikeastaan se on yllättänyt minut, miten kivaa puuhaa puutarhurointi on! 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Runsas piha modernin talon kanssa onkin yllättävän toimiva ratkaisu, toisin kuin vanhanaikaisen talon kanssa liian moderni ja suoralinjainen piha. 🙂 Puutarhurointi on mielettömän kivaa. 😀

 2. 3

  sanoo

  Minun unelmien puutarha on helppohoitoinen jossa ei koko ajan tarvitsisi puuhailla 😉 Mutta kumminkin kaunis ja hieman modernihko <3

 3. 4

  sanoo

  Aivan samoilla linjoilla puutarhan suhteen! En jaksaisi kovin kauaa katsella tasaisin välein istuteltuja pikkuhavuja, ja erilaisia katteita. Pidän rönsyilevästä ja kerroksellisesta, ”hiukan sinne päin” fiiliksestä.
  Meillä on nyt sitä about 6000 neliöö, ja kieltämättä välillä tulee se tunne, että vähempikin riittäisi. Mutta toisaalta en luopuisi neliöstäkään. Pitää ripotella jotain oleskelupaikkoja pitkin pihamaata ja nauttia joka kolkasta 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Teillä on kyllä ihanan iso piha. Ja ehkä sitä siinä vaiheessa osaisi hellittää muutaman rikkaruohon kanssa, jos olisi lääniä useammallekin rentoilupaikalle pihassa.

 4. 5

  sanoo

  Aivan ihania puutarhakuvia löysit! Oma unelmapuutarhani olisi aikalailla tuontyylinen – paljon vehreyttä ja vanhoja puita, sopivasti luonnollisen näköisiä kukkapenkkejä ja houkuttelevia oleskeluryhmiä. Sellainen suojassa ”salainen puutarha”.

 5. 7

  sanoo

  Tosi ihania kuvia, samanlaisia puutarhaunelmia täälläkin. Tuo ylimmän kuvan puutarhakalustokin näyttää ihanan kutsuvalta vaikka on vähän tylsä ja tavallinen. Mutta kauniilla tyynyillä siitä on saatu todella kiva.

 6. 9

  Anniina sanoo

  Mainiot kuvat. Juuri tuollaista tunnelmaa kaipaan minäkin pihaani. Meillä on paljon tilaa – noin hehtaari, josta suunnilleen puolet on aktiivikäytössä. Aina kevättalvella on vähän sellainen olo, että tänäpä kesänä en paljon uutta laita, mutta lumien sulaessa se innostus sieltä aina kuitenkin viriää, ja on niin ihanaa päästä kuopsuttelemaan. Kivaa on sellainen kerroksellisuus, joka syntyy siitä ettei tee kerralla valmista, vaan joka kesä jotain uutta. Haaveena minulla on sellainen monimuotoinen piha, jossa on erilaisia ”huoneita”. Osasta pihasta suunnittelen tekeväni oman puupuiston, se on jo hyvällä alulla. Odotan oikein innolla pihapostauksiasi!

  • 9.1

   sanoo

   Oi, teilläpä on valtavasti tilaa. Mutta ihana saada erilaisia pieniä tiloja suurelle pihalle!!
   Minulla on myös usein kesän jäljiltä sellainen olo, että puutarhahommat saa jäädä ainakin yhdeksi vuodeksi vähän vähemmälle, mutta eipä sitä osaa pysyä pois pihan laitosta, on se vaan niin kivaa puuhaa!!
   Kiva kuulla, että pihajutut kiinnostaa. Eiköhän niitä ole luvassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *