Puutarhaideoita

ikea kesä 2014 1

Niin puutarhassa kuin sisustamisessakin tykkään kovasti oivaltavista ja erilaisista ideoista, siitä että kaikkea ei tarvitse hankkia valmiin juuri tiettyyn käyttötarkoitukseen vaan että asioita voi soveltaa ja monet esineet sopivat moneen käyttöön. Siispä riemastuin suuresti Ikean lehdistökuvia selaillessani kun törmäsin näihin valokuviin. Kuvia, joihin Ikean tuotteille on stailattu aivan uutta käyttöä alkuperäinen käyttötarkoitus unohtaen.

Kaikenlaisia kasvusäkkejä ja -pusseja on ollut markkinoilla jo useamman vuoden ja uusia yhä kehitellään. Ikea ei lähtenyt luomaan omia vaan ehdottaa tähän käyttöön Dimpa -lajittelukasseja. Itse olen käyttänyt istutussäkkeinä mm. H&M Homen edullisia muovitettuja tai muovisia säilyttimiä. Mikä vain säkki käy kasvatukseen, kunhan salaojituksesta ja liian veden pois pääsystä huolehditaan.

ikea kesä 2014

Tämä huivihengarin käyttö kasvutukena on aika nerokas! Tukena köynnöksille ja muille korkeille tukea vaativille kasveille voisi käyttää vaikka mitä muutakin ritilää tai verkkoa. Tuohon lautakiikkuhyllyyn iskin silmäni heti, sillä muistan tehneeni tuollaisen hyllyn jo lapsena omaan huoneeseeni. Taisin esikasvattaa silloin auringonkukansiemeniä ja halusin ne ikkunalle. Taimille taisi käydä huonosti ja purin hyllynkin joutuin pois, mutta yhä tuollaiset naruhyllyt näyttää minusta ihanille!

ikea kesä 2014 2 ikea kesä 2014 3Viimeisimpänä vielä paras ja täysin ilmainen idea! Taimiruukut voi taitella sanomalehdistä, jolloin ei mene edes sitä paria euroa maatuvien purkkien ostoon. Tämän vinkin taidan itse ottaa käyttöön kun nuo kylvökseni kasvaa koulimisvaiheeseen.

Ihan mahtavaa, kuinka paljon sain hyviä vinkkejä blenderipohdintoihini! Kiitos kaikista niistä. Palailen piakkoin asiaan ja kerron, kuinka blenderin hankinnan kanssa on käynyt.

Kaikki kuvat: IKEA

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 5

    sanoo

    Tuo naruilla roikkuva hylly on kyllä niin ihana, että täytyy varmaan tehdä sellainen meillekin johonkin. Ihanaa viikonloppua!

  2. 6

    Sisko sanoo

    Mukavia ideoita puutarhaan, erityisesti tuo sanomalehdistä tehdyt ruukut ovat käteviä. Voisin itsekin kokeilla. Oletko muuten esikasvattunut yrttien taimia, mitä laitat kasvimaalle vai kylvätkö sinne suoraan? Minä olen kylvänyt suoraan, mutta esim basilika ei ehdi kasvattaa satoa kun kesä on liian lyhyt 🙁 sanomalehtiruukut toimisivat varmasti (yhtä hyvin kuin turveruukutkin) siemenistä kasvatettavien kukkien kasvun alussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *