Piparkakkupikkuleivät

gluteenittomat piparkakut

Innostuin piparkakkuhimoissani kokeilemaan piparkakkujen leipomista hiukan terveellisemmällä tavalla; ilman vehnäjauhoja, inkkarisokerilla, kookosöljyllä jne… Tuotekehittelyni toimi kohtuullisesti heti ensi kokeilulla, sillä hienosti joululle maistuvia pikkuleipiä sain aikaan. En edes kokeillut lähteä tekemään muotilla tässä vaiheessa, kun taikinan onnistuminen oli vasta kokeiluasteella. Tein taikinasta vain tangon, josta leikkasin siivuja sekä painoin jokaisen siivun päälle pistaasipähkinän. Tosin, taikina oli aika helposti muotoiltavaa, joten mikä jottei tästä voisi muotillakin pipareita tehdä; täytynee kokeilla!

En osaa sanoa, onko rasvan, sokerin ja mausteiden kattilassa lämmittäminen välttämätöntä, mutta pelkästään jo sen ihanan tuoksun vuoksi niin kannattaa tehdä. Muna sekoitetaan seuraavaksi joukkoon ja sen jälkeen jauhot. Heraproteiinin voi jälleen vaihtaa mihin tahansa jauhoihin. Paistoin pipareita 200 asteessa 10 minuutin ajan.

Varsin herkullisia ja varsinkin ihanan tuoksuisia näistä tulikin. Ehdottomasti teen toistekin ja herkuttelen pipareilla ja glögillä tuntien itseni taas hiukan terveellisemmäksi!

piparkakkupikkuleivät

Tuota pikaa meidän talon valtaa pikkunoidat, kummitukset ja muut hirvitykset… lasten Halloween -juhlien valmistelu taitaa tarvita minuakin, joten pitänee siirtyä kaveriksi koristelemaan huusholli pelottavaksi!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 3

    Minni sanoo

    Kiitos vinkistä! Hyvät ja helpot gluteenittomat piparkakut ovat olleet etsinnässä jo jonkin aikaa, kaupan gluteenittomat kun ovat niin kumman makuisia. Ehkä tässä olis uusi suosikkiresepti! 🙂

    • 3.1

      sanoo

      Näistä tuli kyllä ihan oikean piparin makuisia, joten kannattaa kokeilla. 🙂 Kaupan gluteenittomat keksit ja piparit on sitäpaitsi ihan poskettoman hintaisia!!

  2. 4

    sanoo

    Mitä heraproteiinia sä käytät ?
    Kiva kun alkaa näitä gluteenittomia ohjeita oleen aina vaan enemmän esillä blogeissakin:)

    • 4.1

      sanoo

      Näissä käytin Fastin Cook Bake Cake maustamatonta proteiinia. Varmasti toimisi melkeinpä mikä tahansa hera. Vaniljan makuisella saisi vähän lisämakeutta, voisi sopia hyvin!

  3. 5

    Siiri sanoo

    Heippa!
    Nyt tulee vähän aihetta sivuava kysymys, mutta miltäköhän valmistajalta kuvan glögilasi on? 😀 Oon pohtinut tuollaisten lasien hankkimista ja pisti silmään kun täällä selailin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *