Pioneita ja pannukakkua

pionit

Eilen tapahtui se, mitä en uskonut tapahtuvan ennen meidän pientä kesälomareissuamme, nimittäin ensimmäiset pionin nuput aukesivat. Tänään olenkin nuuhkinut näitä oikein sydämeni kyllyydestä ja sisällekin toinen pari oksaa. Suosikkipionini kokonaan valkoinen isokukkainen kaunotar on vasta nupullaan ja nyt elättelenkin toiveita, että sen kukinta kestäisi siihen saakka, että tulemme takaisin kotiin. Voihan olla, että jonkun mielestä moinen hössötys yksien kukkien takia on säälittävää, mutta jos on rakastunut pioneihin niin sitten on. 🙂

Pionien ihastelun lisäksi täällä on toki tehty vähän jotain muutakin, kuten paistettu pannareita. Tuo kuvissa runebergin torttua muistuttava syötävä oli jälleen kerran niin herkullista, että ajattelin jakaa vakkariohjeeni teillekin, jos on vaikka paras pannariohje vielä hakusessa. Tällä ohjeella syntyy takuulla kukkulaista herkkua!

pannukakku ohje

Pannukakku
2 pellillistä

1 litra maitoa
5 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl voita sulatettuna

Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita maito joukkoon. Sekoita vispilällä jauhot hyvin joukkoon pikkuhiljaa niitä lisäillen. Lisää lopuksi vielä suola ja voi. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan jääkaapissa. Paista taikinasta kaksi pellillistä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

valkoiset pionit

Kommentit
  1. 2

    Korukopan Eija sanoo

    Ihanat pionit <3
    Kiva, että ehtivät iloksesi aukeamaan ennen reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *