Pihakierros

terassi3

Meidän piha on tällä viikolla ollut harvinaisen siistissä kunnossa, syystä joka paljastuu varmaankin vasta ensi kesänä. Mutta nyt kun kaikki on aikalailla tiptop, innostuin ottamaan kokonaisempia kuvia pihastamme, yleensä kun näkymät ovat vain tuosta terassilta katseltuna. Nyt aloitetaankin aivan toisesta päästä ja katsellaan pihaa terassia kohti. Sisään takapihalle astutaan pienestä portista, joka (sekin) on mustaksi öljyttyä puuta. Portin molemmin puolin aidan virkaa hoitaa monen sortin kasvit, pääasiassa kriikunapuut. Täällä pihan perällä oikealla on pääasiassa hyötykasveja, raparperia, marjapensaita, vadelmia ja kasvatuslaatikossa kesäkurpitsaa aluillaan. Olen koittanut istutella nurmikon reunoille erilaisia kasveja aaltomaisesti, sillä en pahemmin perusta neliskanttisesta nurmialueesta. Nurmikkoa on vielä jäljellä ihan leikattavaksi asti, vaikka istutukset joka vuosi valtaa nurmikolta alaa. Terassia tuolta portilta ei juurikaan näy ja varsin kivasti terdellä saa istuskella omassa rauhassa kun puut ja pensaat tekee suojaisan oleskelupaikan.

IMG_3112 terassi2

Terassin sisustus alkaa olla ihan kivalla mallilla näin muutaman vuoden kokeilujen jälkeen. Kesäkukkatilanne on ilokseni pysynyt kohtuullisena ja ihan joka paikka ei ole täynnä kukkaruukkuja. Istutukset on pääasiassa valkoista ja vihreää, mutta pari väripilkkua on joukossa. Juhannusruusussa on tänä vuonna harvinaisen paljon kukkia ja ne tuoksuu terassille saakka! Pari oksaa piti jo leikata sisällekin.

IMG_3125 terassi1

Iloinen puutarhuri hyppäsi kuvaan antamaan hiukan mittasuhteita noille rakkaille pioneilleni. Korkeimmat kurottelee puolentoistametrin korkeutta, aika komeasti on kasvanut. Nyt on jonkin sortin tukisysteemit taas rakenneltuna ja pionit on pystyssä. Nuppuja on tosi paljon, mutta vielä täytyy varmaan viikko-pari odotella kukkien aukeamista. Valkoisia kukkijoita on juhannusruusun lisäksi myös naapurin puolelta meille kurotteleva lumipalloheisi, jonka valkoiset pallerot on upeita.

piha12

Aika kivasti riitti valoa aurinkoisen päivän iltana valokuviiin vielä lähempänä yhtätoista illalla. Ihana valo ja ihana kesä, vaikka ihan yötöntä yötä ei täällä etelässä olekaan.

//Kivaa perjantaita, vaikka helteistä saatiinkin pieni tauko! Mutta ei se aurinko sittenkään tainnut kovin pitkäksi aikaa karata. Viikonlopulle on kaikenlaista actionia luvassa, ensiksi varmaan täytyisi suunnata viikonlopun ruokaostoksille.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 4

  sanoo

  Lehtijuttu tulossa ensi kesänä?

  Juhannusruusut tuntuvat tänä kesänä notkuvan harvinaisen runsaita kukintoja.

  • 4.1

   sanoo

   No eipä varmasti ollut kovin vaikea arvata! 😀 Mutta katsotaan nyt, mitä on luvassa. 🙂
   Minäkin olen huomannut muidenkin pihoissa tavallista enemmän kukkia juhannusruusuissa. Ihana kukkien paljous!!

 2. 6

  Korukopan Eija sanoo

  Kiva nähdä piha näistä eri kulmista. Viihtyisä, vehreä ja valloittava piha teillä!

 3. 9

  Lyydia sanoo

  Oi mikä puutarha! Miten muuten hoidatte kastelun ja kuinka usein? Vai annatteko sateen hoitaa kastelut? 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Heippa Lyydia! En ole kastellut pihaa kuin kaikista kuumimpina hellejaksoina, en edes joka vuosi. Sade hoitaa hienosti homman ja tuo savimaa sitoo vettä hyvin, vaikkei muuten niin miellyttävää olekaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *