Pienen eteisen tehoneliöt

Muutama otos meidän pienestä eteisestä. Eteinen on oikeasti tosi pikkuruinen, melkein kuin tuulikaappi. Siellä on kuitenkin lähes kaikki meidän perheen ulkovaatesäilytys. Ei tainnut 60-luvun perheillä olla samanlaista ulkoiluvaatearsenaalia kuin nykyään on. Vasta sain toiveen kirjoittaa pienen kodin säilytysratkaisuista, joten tässä tulee vastausta tähän toiveeseen. Tein muuten vasta uuden kategorian säilytys -aiheisille postauksille. Muutama päivä sitten järjesteltiin eteistä käytännöllisemmäksi, samalla otettiin kesäisempiä vaatteita varastoon. Nyt on kiva tilanne vaatemäärän suhteen kun on vaan yhden kauden kamppeet esillä. Kohta tarvitaankin yhtä aikaa talvi- ja syysvaatteita ja sitten hukutaan takkeihin…

Eteistä on pikkuhiljaa rempattu vuosien varrella. Viimeisimpänä kesällä vaihdettiin tänne betonilattia. Eteisen syvennyksestä purettiin jo alkuun pois edellisen asukkaan säilytysviritykset ja aloitettiin puhtaalta pöydältä. Säilytysjärjestelmä on Ikean Antonius. Käytännössä tässä on yksi osa lapsille, yksi aikuisille. Lasten vaatteet on sen verran matalampia, että tangon yläpuolelle mahtuu yksi hylly säilytyskoreille lisää.

Pieni eteinen

Lasten kenkiä varten on jo pidempään ollut korit. Tällä hetkellä kengät on suurimmassa korissa, kaikki suloisessa sekamelskassa. Yleisilme säilyy kuitenkin siistinä kun eihän ne kengät tuossa hyllyllä nätisti pysyisi, saati sitten mahtuisi. Aikuisten kengille riittää kaksi hyllyä kun osa kengistä on peremmällä olevassa kenkäkaapissa.

Hyllyillä on Luhta Homen valkoiset paperinarukorit lasten pipoille, hanskoille yms. joka muksulle omaan koriin lajiteltuina. Isompien lasten korit on alempana, jotta he yltävät koreihin itse. Yllättävän hyvänä on nuo korit säilynyt jo useamman vuoden, vaikka vähän epäröin valkoisia paperisia koreja eteiseen laittaa. Aikuisten kamppeet on rottinkikoreissa. Semmoista tällä erää… Paljon kampetta pienessä tilassa ja vieläpä kaikki esillä! Kuvat on jälleen suttuisia, rakeisia, omituisen värisiä jne… koitan kestää, jos tekin kestätte! 😉 Pitää lähteä objektiiviostoksille, kun tuon valovoimaisemman putken pituus ei passaa huonekuviin.

ps. Pitsaperjantai Marian @Maria´s postaamalla pitsapohjaohjeella. Suosittelen kokeilemaan, törkeen hyvää!!

Ihanaa viikonloppua!!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanan järjestelmällistä, mutta silti kotoisaa. <3 Ja kauniisti olet sisustanut/somistanut eteisen. Nuo pienet tilat ovat hankalia, mutta sain sulta pari kivaa idistä, kiitos ihanainen. 🙂
  PS. Se sik-sak Diy kokeiluun vaan. 😉

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Image! Pienet tilat on kyllä vaikeita, varsinkin kun täytyy saada näin paljon tavaraa mahtumaan. Ja tekispä mieleni tosiaankin kokeilla sitä sik-sakia!!

 2. 2

  Petra sanoo

  Kiitos! Juuri tällaisia käytännön juttuja toivoinkin kun otin säilytysasiat puheeksi. Näitä lisääkin. ::D

 3. 3

  Meän Satu sanoo

  Mielettömän mahtavan järjestelmällinen ja kaunis etteinen! Tätä etteistä voi kuttua kauniiksi, ja tosi hyvin oot saanu kaikkea mahtuun iliman että kokonaisharmonia särkyy. Ja valkonen paneeli, nam, niin kotosa 🙂
  Mukavaa viikonloppua 🙂

 4. 4

  sanoo

  Aivan mahtavan järjestyksen olet saanut mahtumaan pieneen tilaan. Ja jotenkin ihanaa on myös se, että olet sisustanut eteisen: on tauluhyllyä, valosarjoja, avaitensäilytystä sun muuta kaunista. Ihana eteinen;)

  Terkuin, Frida

  • 4.1

   sanoo

   Jotain pientä somistusta täytyy aina olla! 😉 Välillä enemmän, välillä vähemmän. Valosarja eteisessä on ympäri vuoden, nyt vaan huomasin että suurin osa valoista sarjassa on pimeänä… Täytyy hankkia uudet valot nyt, kun on kaupat valosarjoja pullollaan!

 5. 5

  sanoo

  Olen ennenkin ihastellut teidän eteisen tilankäyttöä ja ihastelen taas. Voi kumpa joku tekisi meidänkin eteisestä tosi tehokkaan ja se pysyisi sellaisena 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kiva kuulla, Hanna! Eihän tuo aina kovin toimivalta tunnu ja usein on fiilis, että pitäisi saada kaikki kamppeet ovien taakse piiloon. Mutta ovet tuohon syvennykseen tekisi eteisestä niin kapean, etten moiseen ryhdy…

 6. 6

  sanoo

  Näyttääpä käytännölliseltä teidän eteinen. Tuo Antonius onkin näköjään kätevä systeemi eteiseenkin. Olisi muuten kiva, jos joskus laittaisit kotinne pohjakuvan blogiin (vai onjohan se ollutkin joskus?). Minä en oikein hahmota kokonaisuutta…Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  • 6.1

   sanoo

   Antonius toimii kyllä hyvin eteisessä. Ja on kiva kun saa muokattua sopivaksi, tuota lasten puolta meillä on vaihdettu useinkin erilaiseksi. Onpa muuten monesti ollut mielessäkin tuo pohjapiirroksen esittely, tämä kämppä kun ei ihan perinteinen pohjajärjestykseltään ole… Täytyy laittaa to do -listalle!!

 7. 7

  sanoo

  Tuota sanosin kyllä pienen tilan tehokäytöksi…Kauniita koreja ja ilimavuutta vaikka tillaa vähän ja tavaraa palajon 🙂

 8. 8

  Lottis sanoo

  Hejppa!
  Oi vitsi teillä on niin hieno koti! Ajattelin vaan ilmoittaa sinullekin että olen taas kipee. Tulin näköjään liian aikaisin takaisin töihin viime viikolla. Nyt ääni on lähtenyt kokonaan, kiva kiva. Mutta nähdään taas.

 9. 9

  sanoo

  Olen haaveillut jostakin tämän tapaisesta meidän pieneen eteiseen. Toi kenkäkori-idea on hyvä, kun olen miettinyt ettei se järjestys millän pysy siistinä. On kuitenkin ilmavampi kuin iso kaappi, eikä tulisi säilytettyä mitään turhaa (ehkä) eteisessä ja toisaalta löytäisi(kö?) paremmin lapaset ja hatut

  • 9.1

   sanoo

   Kenkäkori on kyllä toimiva systeemi. Jos noita kaikkia lasten popoja hyllyssä säilyttäisi, saisi hyllyä olla metritolkulla… 🙂 Nyt on kuitenkin pois jaloista pyörimästä kun osaavat heittää tuonne omansa, useimmiten! 😉 Pipot ja hanskat on löytynyt hyvin, korit on merkattu lasten nimillä, ei tarvitse kauaa etsiä niitä.
   Periaatteessa ovet syvennykseen olisi kivat, saisi kaiken pois silmistä, mutta sitten varmaan järjestyskin katoaisi, kun ei tarvitsisi katsella… ja toisekseen, ovet tekisi pienestä eteisestä tosi kapean, joten tällä tyylillä mennään!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *