Sisustusvinkit – Petausvinkkejä

Petausvinkkejä

Minulta on eräänkin kerran kyselty vinkkejä sängyn petaamiseen ja erityisesti kyselyt on koskeneet untuvatäkkiä päiväpeitteenä. Niinpä kasasin kuvia viime aikojen petauksista mm. pellavalakanoissa ja räpsin pari uuttakin kuvaa makuuhuoneesta.

Untuvatäkki meillä on ollut päiväpeitteenä jo useamman vuoden ajan. Moni kyselee, mistä olen löytänyt niin suuren täkin, että se riittää päiväpeitteeksi, mutta täkki on aivan tavallisen tuplapeiton kokoinen. Meidän oma on Ikean paksuin ja muhkein versio, jonka tikkauksia olen vielä korostanut pienillä käsinommelluilla pistoilla tikkausten saumakohdissa. Tavallinen täkki riittää oikein kivasti päiväpeitteeksi kokonsa puolesta 160 leveään sänkyyn, kun petaustyyli on sellainen rento ja täkki vain nakataan sängylle petivaatteiden suojaksi, eikä peitettä tungeta esim. sängynpäädyn ja patjan väliin. Helmalakana tässä petaustyylissä on aivan ehdoton, ainakin meidän tapauksessa kun runkopatjasänky ei mikään kaunein ole. Saman asian ajaisi toki joku runkopatjan lakanakin. Yksinkertaisimmillaan petaus siis toimii heittämällä täkki sängylle ja koristeeksi tai päiväunipehmikkeeksi pari tyynyä. Nämä harmaat pellavatyynyliinat on Monday to Sunday Home -mallistosta.

Petausvinkkejä

Muhkeampi petaus kulkee meillä hipsteripetauksen nimellä, kiitos mieheni! Hän siis suosii tuota ensimmäistä yksinkertaisempaa versiota. 😉 Minä taas petaan mielelläni hiukan monimutkaisemmin, vaikka eipä tähänkään paljon aikaa mene. Kerroksia muhkeutta tuomaan syntyy helposti kun nostaa tyynyt päätyä vasten koholle ja taittaa peitot ja päiväpeitteen yläreunoistaan kaksikerroin.

Petausvinkkejä

Tähän petaukseen syntyi liukuväriefekti puolivahingossa; valkoisesta tummanharmaaseen. Meillä lakanat saa huoletta olla ruttuisia ja ryttyisiä! Puuvillaiset tyynyliinat silitän joskus, mutta minua ei haittaa vaikka puuvillakin on ruttuista kuin pellava. Pellavalakanat taas pitää olla rutussa, muuten niistä menee kokonaan pellavalakanoiden idea!

Petausvinkkejä

Eniten tykkään yksivärisistä lakanoista, mutta nuo harmaavalkoraidalliset on nyt noussut suosikiksi pellavalakanoiden rinnalle. Tyynyliinoissa sen sijaan voi olla kuosia ja kuviakin! Lampaiden tuijotusta ei onneksi näy pimeässä! Sävyt lakanoissa on sellaiset, että niitä voi sekoitella huoletta keskenään, harmaata ja valkoista, valkoista ja harmaata!

Petausvinkkejä

Moi vaan! Petaajalta vielä terkut. 😉 Hiihtolomaviikko on mennyt aivan liian nopeasti, koska ollaan jo perjantaissa. No, on tässä ehditty huilaillakin… Jääkiekkopettymyksen ei anneta vielä iloista mieltä vaan otetaan sitten pronssia näistä kisoista. Kivaa viikonlopun alkua, toverit!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kaksimetriseen sänkyyn ei kyllä varmasti riitä millään. Harmi, ettei täkkejä ole suurempia. 🙂

   Aivan ihana arvonta sulla menneillään, kävin jo osallistumassa!!

 1. 3

  sanoo

  Kiitos Essi! Joskohan minäkin saisin näillä omat petaukset vihdoin onnistumaan. Mukavaa viikonloppua 🙂

 2. 4

  Emilia sanoo

  Mistä saan hyvän helmalakanan 180cm leveään sänkyyn, olisko sulla vinkkejä? 🙂

 3. 6

  sanoo

  Kiitos vinkeistä! Kaunis petaus on aina ollut minulle hieman hankalaa, joten näiden perusasioiden kertaaminen tuli tarpeeseen. 🙂 Kauniita lakanoita teillä!

 4. 7

  Laura sanoo

  Ihanasti olet saanut sängyn pedattua monella eri tavalla, tykkään kaikista! Mutta hei mistäs olet hankkinut teidän makkarin ison valkoisen lampun?

  • 7.1

   sanoo

   Kiiros Laura, kiva että tykkäät! 🙂 Lamppu on ostettu ikeasta, se on muistaakseni noin puoli metrinen halkaisijaltaan. Näyttäisi samoja isoja varjostimia olevan yhä valikoisissa!

 5. 8

  sanoo

  Tätä blogia jään todellakin seurailemaan! Mun huone on nyt vähän sellanen tavallinen vaan, ja tartten sisustus vinkkejä, joten todellakin jään tätä selailemaan! Tosi kivoja petausvinkkejä, hihi c:

 6. 9

  Johanna Ojala sanoo

  Hei! Eksyin sivuillesi ja minusta tuli heti vakiolukijasi!:) Mistä olet ostanut tuon harmaan helmalakanan ja minkä muotoinen se on noista kulmista ja mitä materiaalia on? Juuri tuollainen rennon näköinen etsinnöissä!☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *