Aurinkoinen perjantaihygge

Perjantaihygge

Miten ihana ja aurinkoinen perjantai tänään on ollutkaan. Sen lisäksi, että nykyään rakastan perjantaita vielä tuhannesti enemmän kuin ennen,  tämä päivä on ollut tämän vuoden valoisin ja aurinkoisin ja tuo aurinko on tuntunut jo aivan keväältä. Kävin tänään kuopusta vastassa kun hän käveli kotiin koulusta ja pysähdyimme aurinkoiseen paikkaan nauttimaan kasvoja selvästi lämmittävistä auringonsäteistä ja sillä hetkellä tuntui, että tästäkin talvesta selvittiin. Vaikka hygge usein yhdistetäänkin illanhämärään ja kynttilöihin, on tässä aurinkoisessa perjantaissa ollut enemmän hyggeä kuin missään tämänvuotisessa kertaakaan. Täydellinen perjantaihygge!

Perjantaihygge

Postipoika toi minulle tässä yksi aamu tosi kiinnostavaa lukemista. Meik Wiking, kööpenhaminalainen onnellisuustutkija on kirjoittanut kirjan Hyggestä. Hygge – Hyvän elämän kirja* on pieni hyggeilyn tietopaketti ja se avaa syitä sille, miksi Tanska mainitaan usein maailman onnellisimpana maana. En yhtään ihmettele, sillä eihän kukaan joka rakastaa hyggeilyä voi olla onneton!

Perjantaihygge

Vitsit, että mä tykkään tanskalaisista!! Katsokaa nyt, mitä mieltä he on kynttilöistä! Hehän on vielä pahempia kynttilöidenpolttajia kuin minä. Bongasin kirjasta muutenkin muutamia mainioita faktoja, kuten sen, että italian kielessä on oma sanansa gattara vanhalle naiselle, joka omistaa elämänsä kulkukissoille ja brasilianportugalissa on sana cafuné, joka tarkoittaa rakkaan hiusten haromista hellästi sormilla. Suloista! Sain myös vahvistuksen vankalle mielipiteelleni siitä, että ne, jotka pyöräilevät työmatkansa, ovat tutkitusti onnellisempia kuin ne, jotka käyttävät omaa autoa tai julkisia. Tosin, uskon että kävelijät ovat vielä onnellisempia… Ja sekin selvisi, että ainoastaan suomalaiset ovat kovempia syömään karkkia kuin tanskalaiset!

Hygge -kirjasta tuli kyllä isosti ikävä Kööpenhaminaan, jonne oli suunnitellut keväällä matkustavani. Koska varasimmekin keväälle koko perheelle matkan Etelä-Ranskaan, saa Köpiksen reissu nyt siirtyä myöhempään ajankohtaan, tyydyn vain fiilistelemään tanskalaista ilmapiiriä tätä kirjaa selaillessani. Ehkä muutenkin toinen Köpiksen reissu voisi sijoittua talveen tai jouluaikaan. Ei reissuista sen enempää tällä kertaa, sillä me suunnataan tyttöjen kanssa nyt pienelle kauppareissulle ja käydään samalla pitämässä huoli siitä, ettei tanskalaiset onnistu viemään meidän kärkipaikkaa karkkitilastoissa!

//Ihanaa ja hyggeä perjantaita sekä viikonloppua teille jokaiselle!

*Kirja saatu arvostelukappaleeksi.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanan piristävä postaus! Täällä ollaan sit vuorostaan nautittu oikein harmaasta päivästä :). Kivaa viikonloppua!

  • 1.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että postaus piristi, Heini! 🙂 Täälläkin muuttui heti perjantain jälkeen sää kovin harmaaksi ja synkäksi, mutta kyllä tuosta aurinkoisesta perjantaista sai virtaa joksikin aikaa! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Samaa kirjaa luen. Olen lukenut ääneen sängyssä muutamia hauskoja faktoja. On vaikea olla samalla möläyttämättä, että olen varannut miehen synttäriksi päivämatkan Köpikseen ja varannut pöydän ravintolasta johon emme viimeksi päässeet.

 3. 3

  sanoo

  Minä olin marraskuun lopussa Köpiksessä, Eka talvinen reissu. Suosittelen ajankohtaa, koska Köpis oli valmistautunut jo jouluun. Pyöriä emme vuokranneet, mutta kävellen ja metrolla pääsi ihan kivasti liikkeelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *