Paloja uuden kodin olohuoneesta

olohuone1

Heipä hei kauniiseen iltapäivään! Aamupäivä ei ollutkaan mikään kovin kesäinen ja kaunis, mutta onneksi lämpö ja aurinko sentään palasi, vaikka ulkona yhä myrskyää. Mietin tuossa mielessäni, että saakohan kylmiin ja huonoihin kesäsäihin olla tyytyväinen, sillä kyllähän tätä projektia on miellyttävempi sisätiloihin lukkiutuneena tehdä nyt, mitä kunnon hellekeleillä. No, ehkä en sentään toivo sadetta ja kylmää, sillä voihan sitä aina pieniä taukoja ottaa ulkona auringossa!

Remontoinnin ohessa on täällä jälleen sisustettu valmiimpia kohtia, nimittäin olohuone on saatu ihan asuttavaan kuntoon. Olohuoneen pohja tehtiin tälle mallille jo ennen muuttoa, nyt on vain roudattu tavaraa paikoilleen ja haeskeltu kalusteille paikkoja. Remonttia täällä on tehty lähinnä hiomalla ja maalaamalla, sillä seinät on siistimisen jälkeen pelkästään maalattu, katto on maalattu hohtavan valkoiseksi Colorian Sisäkattomaalilla*. Lattiasuunnitelmat meni uusiksi, kun löydettiin hyväkuntoinen parketti laminaatin alta ja päätimme valkaista sen. Heikki veti lattian puupinnalle kamalan äänekkäällä ja sotkevalla lattianhiomakoneella ja maalattiin se muutamana yönä valkoiseksi. Ikkunanpuitteetkin siistittiin ja maalattiin tässä vaiheessa pelkästään sisältä valkoiseksi.

olohuone5

olohuone7

Parasta tässä tilassa on mielestäni valo, avaruus ja ikkunat. Suuret ikkunat aukeaa kadulle päin, mutta koska talo on sen verran reilusti rinteessä, ei kadulta näe suoraan sisälle ja maisemat on vihreät edessä olevan rivitaloyhtiön kattojen yli. Puiden välistä näkyy keskustaan, välissä on peltoja ja metsikköä. Ikkunat on kauniit ilman verhojakin, mutta luulen silti, että kodikkuutta lisäämään laitamme vaaleat, kevyet ja ilmavat verhot ikkunaan, kunhan löytyy sopiva ja riittävän pitkä verhotanko. Sohvapöydälle piti jo hakea tienposkesta kimppu alkukesän kukkivia. Oman pihan omenapuusta en raskinut katkaista oksaa, mutta onneksi ihan juuri on syreenitkin kukassa niin saa niistäkin kukkia sisälle.

olohuone3

Täältä olisi niitä ennen -kuviakin, mutta katsotaan joku laajempi ennen – jälkeen -postaus jossain vaiheessa. Olohuone pysyy luultavasti tässä vaiheessa siihen saakka, että keittiöremontti starttaa, sillä sitten olohuoneesta lähtee yksi seinänpätkä pois. Täälläkin, kuten muissakin huoneissa listat siis uupuu yhä, niitä ehtii laittaa sitten kun isommat hommat on alta pois. Tälle illalle on ohjelmassa jotain pientä puuhastelua kun odotellaan, että putkimies hoitaa kylpyhuoneen sille mallille, että päästään tekemään pintoja.

*saatu blogin kautta

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oikun te olette olleet ripeitä! Mieletön tahti! Voi sitä pölyn määrää, kun olette hioneet.. Meilläkin se puulattioiden hionta ja valkaisu oli varmasti suurin urakka.. Kauniit ikkunat ja ihanaa kun on jo osa paikoista ihan kunnossa!

 2. 2

  sanoo

  Onpa ihanan valoisa huone! Olette kyllä ehtineet tekemään jo paljon remonttia. Ahkeria olette. 🙂 Onnea vielä uuteen kotiin! Nyt onkin paras vaihe edessä, kun pääsee vähitellen sisustaan kunnolla. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Onnea uuteen kotiin! ♥ Ihanan näköistä. Todella valoisan näköinen tuo olohuone ja makuuhuoneen seiniin ihastuin täysin.

 4. 6

  sanoo

  Ihanan valoisaa ja kesäisen näköistä koleasta kesäsäästä huolimatta. Tosiaan, jos tuosta alkukesän viileydestä pitää etsiä jotain hyvää, niin se on ehdottomasti extra-aika kaikennäköisten projektien viimeistelyyn. Heinäkuun helteitä odotellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *