Pakkaspäivän salaatti

punajuurivuodenjuustosalaatti

Meillä tehtiin tänään ruuaksi niin hyvää salaattia, että siitä on pakko vinkata teillekin. Arki-iltaisin me syödään usein hiukan ruokaisampia salaatteja, sillä sellainen on helppo väsätä työpäivän päätteeksi. Aikaa salaatin valmistamiseen ei mene spagettia ja jauhelihakastiketta enempää, mutta kyllähän tätä aika paljon suurempi nautinto on syödä!

Tämä herkullinen salaatti koostuu jäävuorisalaatista, vuonankaalista, purjosta, kurkusta, punajuurista, vuohenjuustosta ja kurpitsansiemenistä. Kuoritut ja viipaloidut punajuuret lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja pippurilla maustettuna paahdettiin uunissa ja kipattiin lämpimänä salaattipedille. Kun vuohenjuustopalat laittaa lämpimien punajuurten päälle, se pehmenee kivasti. Päälle ripoteltiin paahdettuja kurpitsansiemeniä ja pintaan vielä pienet loraukset oliiviöljyä ja balsamicokastiketta. Ah, miten hyvää se oli! Punajuuri ja vuodenjuusto on kerrassaan täydellinen pari ja kurpitsansiemenet sopii kolmanneksi aivan mainiosti. Punajuurihimoni ei siis vieläkään ota laantuakseen ja mikäs siinä, sillä terveellinen ja edullinen juures maistuu onneksi meillä muillekin. Saa nähdä, saanko kohta samanlaisen punajuuriallergian kuin kävi avokadon kanssa, kun liian usein sitä söin… ei nimittäin mene enää alas!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Punajuuri ja vuohenjuusto on ihan täydellinen makupari ja sopii salaatiin loistavasti!
  Kylläpä tulikin taas nälkä… ja jääkaapissa olisi myös punajuuria… 😉

  • 1.1

   sanoo

   Niitä parempaa paria ei kyllä ihan äkkiseltään tule mieleen! 🙂 Punajuuri on ruokana siitäkin kiva, että sitä voi pitää aina jääkaapissa, joten joka kerta löytyy jotain herkullista, mistä kokkailla!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *