Päivistä parhain & Pizzakastike vailla vertaa

Pizza

Pitkästä aikaa meillä on vietetty pizzaperjantaita. Lasten mielestä joka perjantai voisi olla pizzapäivä, mutta joku kohtuus sentään!! Ei sillä, etteikö pizza meillä kaikille maistuisi. Luistin jälleen siitä ikävimmästä pizzanteon vaiheesta, eli käytimme valmiita kaupan pizzapohjia, hyväksi todettuja rainbow pieniä pohjia. Sen sijaan panostimme mukavimpaan, nimittäin tomaattikastikkeet tekoon. Kunnon tomaattikastike tekee koko pizzasta maistuvan ja vaikuttaa kokonaisuuteen niin paljon, että siihen kannattaa uhrata hiukan aikaakin.

Pizzakastike Tomaattikastike

Tässä ohje käyttämääni kastikkeeseen, jota uskallan suositella, jos hyvä kastikeohje on vielä hakusessa. Minun tomaattikastikkeeni koostuu varsin vähäisistä aineksista. Sopivan reiluun loraukseen oliiviöljyä pilkotaan yksi sipuli ja muutama valkosipulinkynsi isoina palasina. Mausteet voi sokeria lukuunottamatta lisätä heti joukkoon. Sipuleita haudutellaan öljyssä 10-15 minuuttia. Sen jälkeen lisätään tomaattisose, itse kokeilin jonkun julkkiskokin suosittelemana muttia, pari desiä vettä, ruokalusikallinen sokeria sekä haluttu määrä basilikan lehtiä. Jatketaan hauduttelua kymmenisen minuuttia ja sitten tarkistetaan maku. Siivilöidään sipulit pois ja lopuksi lisätään vielä loraus oliiviöljyä. Tästä riittäisi kahteen suureen pizzaan tai vaihtoehtoisesti riitti meillä kuuteen pieneen pizzaan.

Tälläkin kertaa teimme kaikille omat pizzat, jotta kaikki saivat haluamansa täytteet. Kuvasin oman pizzani, jonka täytteenä on ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, herkkusieniä, punasipulia ja oliiveja. Paistamisen jälkeen lisäsin muutaman basilikan lehden ja pienen lorauksen oliiviöljyä. Oli aika täydellinen yhdistelmä!

Perjantain parhaudesta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta se perjantaissa on ihanaa, että koko viikonloppu on vielä edessä päin! Vaikka ei mitään kovin ihmeellistä olisi tiedossakaan, kuten meillä tälle viikonlopulle, on pari koko perheen vapaapäivää aina yhtä odotettuja. Ehtiipähän vaikka tehdä yhdessä ruokaa, kotitöitä ja lorvailla sohvalla… Meillä pidettiin viikon aikana hiukan sairastupaakin, joten taidetaan varmuuden vuoksi olla ihan omalla porukalla tämä viikonloppu.

//Iloista viikonloppua, ystävät!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Pizzasi näyttääkin herkulliselta, varmasti sitä myös on! Tuota kastiketta täytyy kokeilla joskus! Me muuten tehdään usein sämpylöitä sinulta poimitulla ohjeella! Lapset on nimenneet sämpylät klöntsä-sämpylöiksi taikinan löysyyden vuoksi , hih 😉 Ihanan helppoja ovatkin kun ei tarvitse vaivata!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *