Onko meillä aina siistiä?

sisustusbloggaaja totuus

Olen aina ajatellut, että jokainen blogini lukija ymmärtää, että meilläkin eletään normaalia lapsiperheen arkea, jolloin koti ei todellakaan aina ole siinä kunnossa kuin blogikuvat antaa ymmärtää! Osuinko oikeaan!? Helsingin Sanomat teki nettiin jutun sisustusbloggaajien siivouslakosta. Jutussa on lisäkseni kolme muuta bloggaajaa, juttu löytyy täältä. Lyhykäisyydessään jutun idea oli se, että koti oli viikon siivoamatta ja sen jälkeen kuvaaja ottaa kuvan samasta kuvakulmasta, mistä itse olen aiemmin julkaissut kuvan blogissa. Keittiön osalta kieltäydyin siivouslakosta heti alkuun, sillä viikossa meille ehtisi syntyä sellainen kaaos, että sitä tuskin siivoaisi seuraavassakaan viikossa, mutta muun alakerran jätimme huoletta siivousta vaille.

sisustusbloggaaja realismi

Vaikka koti ei aina niin tiptop olekaan, uskon kuitenkin että itselleni esteetikkona siisteys tulee hiukan luonnostaan. Sotkua löytyy kyllä, eikä tavarat ole aina paikoillaan, mutta kun pitää kauniista asioista ympärillään, sitä tulee luonnostaan pidettyä kotia kelvollisessa kunnossa. Ja kyllä, sohvapöytä meillä on lähes aina ojennuksessa, kuten jutussa mainitsin ja kukkiakin löytyy melkein aina! Meidän kaaos ei varmasti sieltä sotkuisimmasta päästä ole… mutta ei täällä missään sisustuslehtimäisessä kurissa ja järjestyksessä eletä! Silti pientä järjestelyä tulee tehtyä jatkuvasti. Luulisin, että kauniiden sisustuskuvien tallentaminen kuitenkin liittyy jollain tavalla siihen, että saan vangita sen siistin ja kauniin hetken johonkin, arjessa kun se ei kovin kauaa kestä! Itse kallistun sille kannalle, että koska omassa kodissa epäjärjestystä aina riittää, haluan blogeissa katsella mielummin kauniita, siistejä sisustuskuvia!

Tällä hetkellä olohuonetta kaunistaa silityslauta, joka on ollut kovassa käytössä viime päivien ompeluissa. Mutta tuo lauta sopii oikeastaan aika kivasti sisustukseen. Sohvan epäjärjestys syntyy hetkessä, mutta se on nopea korjata. Lapset meillä leikkii harvoin alakerrassa, mutta nyt isosisko innostui järjestelemään tyttöjen huonetta, joten pikkusisko kantoi ponit olohuoneeseen. Rouvan sandaalit on näköjään potkaistu ovensuuhun ja kissa on rutannut maton pehmohiirellä leikkiessään.

Mitäs ajatuksia sotkuisemmat kuvat teissä herättää? Haluaisitteko nähdä sisustusblogeissa realismiakin? Ylipäätään ajatus sisustusbloggaajien täydellisistä kodeista, tietäähän kaikki ettei se ole realismia?

sisustusbloggaaja realismia

siivouslakko

Alin kuva on kuvankaappaus hesarin nettisivuilta. Liukukuvassa kuvaajan sotkuisempi versio sekä oma kuvani, jossa siistitty olohuone. Muut kuvat on otettu tänään, tavallisena lauantai-iltana, jolloin edellisestä siivouksesta on vierähtänyt jo useamman päivän verran ja imuria voisi taas vilauttaa…

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Korukopan Eija sanoo

  Juuri noin se on; sitä haluaa taltioida itselleen blogiin kuvia ja tilanteita, jolloin koti miellyttää omaa silmää. Minä en ainakaan tykkää kodistani sotkuisena ja sinun tapaasi yritän pitää yllä jatkuvaa pientä järjestystä -sohvapöytä siistinä-… Enkä myöskään ahmi kuvia sotkuisista blogikodeista sillä kaipaan kaunista katseltavaa.

  • 1.1

   sanoo

   Asiaa, Eija!! En minäkään pidä kodistamme sotkun vallassa, joten siitä minulla ei ole sen kummemmin tarvetta ottaa kuviakaan! 🙂 Ja nautin myös muiden kodeista mielummin siistinä, vaikka tiedänkin että tuskin monessakaan blogikodissa on kauaa niin siistiä!

 2. 2

  sanoo

  Tottahan se on, että lukijana haluaa esteettisesti silmiä hiveleviä kuvia kauniista kodeista, muttei haittaa, jos kaikki ei ole aina tiptop. Mutteihan sitä oikeesti halua itsekään ottaa kuvia sotkuisesta kodista. Olisi kuitenkin hyvä jos arjen realismi kuultaisi edes sitten teksteistä. Kaikki ei ole aina niin hienosti ja epätäydellisyyskin on ihan jees. Joidenkin blogeissa kun mikään ei koskaan mene pieleen ja kaikki on niin ihanaa. On ollut mukava seurata sinun blogiasi, sellaista kunnon lapsiperheen arkea iloineen ja suruineen sekä visuaalisesti hienoja kuvia.

  • 2.1

   sanoo

   Minäkin tykkään lukea realistisesta elämästä blogeissa, ja aika äkkiä lukulistaltani tippuu ne blogit pois, joissa kaikki kuulostaa olevan ja sujuvan liiankin hyvin! Ehkä jatkossa tohdin ottaa blogikuvia kodista, vaikka muutama villakoira olisikin lattialla, mutta mitään sotkukuvia ei blogissani tuskin tulla näkemään! 😀

 3. 3

  Sari sanoo

  Realismi voisi joskus olla paikallaan. Olen blogien suurkuluttaja, ja vähitellen alkaa väsyttää tietynlainen kiiltokuvamaisuus lukemissani blogeissa. Kauneutta voi olla muunkinlaista kuin joissain blogeissa jo jvähän persoonattomuudeksi muuttunut tip top -siisteys. Haastaisinkin mielelläni mahdollisimman monet bloggaajat tekemään postauksen, jossa olisi ennen ja jälkeen -kuvat. Eli siis ennen siivousta ja siivouksen jälkeen.

  • 3.1

   sanoo

   Ihan kiva haaste olisikin, kuvat ennen ja jälkeen siivouspäivän! 🙂 Laitetaan harkintaan! 😀 Jossain vaiheessa blogeissa pyörikin ns. totuus -haaste, jossa hyvin moni bloggaaja esitteli kodin arkisessa kaaoksessa! En itse haluaisi antaa kodistani tip top -siistiä kuvaa, joten täytyy ehkä hitusen ravistella kuvauskäytäntöjä! 😀 Vaikka pääasiassa tykkään kyllä katsella siistejä koteja, sellainen elämän maku olisi hyvä säilyttää kuvissa! 🙂

 4. 4

  sanoo

  No näinhän se on; sisustusbloggajilla ei aina ole siistiä, ruokabloggaajalla ei ruoat aina onnistu ja muotibloggaajakin voi olla pukeutunut tylsästi. Ei blogeissa ihan koko totuutta näytetä, eikä tarvitsekaan.

  • 4.1

   sanoo

   Nimenomaan! Kukapa niitä ei niin onnistuneita hetkiä haluaisi jakaa tai katsella. 😀 Mutta ihan virkistävää on joskus katsella niitä pieleen menneitä ruokia, huonosti pukeutuvia tyylileidejä ja sotkuisia koteja… 🙂 Pientä ravistelua ja muistuttelua, ettei kaikki aina ole niin täydellistä kenelläkään!

 5. 5

  Tätsy sanoo

  Meidän lapset oli sitä mieltä, että tuo ”sotkukuva” oli kuin meidän ”siistikuva”. 🙂 on nuo 3 ja 2 vuotiaat pikkulikat aika tehokkaita saamaan (epä)järjästystä aikaan. Ja pikkuisin sisko opettelee jo levitystä! Jospa se 10 vuoden sisään helpottuu, tuo järjästyksen pito…Riippuu kyllä perheen äiteestäkin ;-). Mutta ei siisteys ole tärkeintä kenenkään kotona, oli bloggaaja tai ei. Luetaan aina porukalla sun blogia, lapset kommentoivat usein. Terveisiä Pellosta lomareissulta!

  • 5.1

   Nimetön sanoo

   Minusta ehdottomasti arjen näkyminen ja sotkut kuvissa ovat plussaa! Minäkin tykkään sisustuksesta ja kauneudesta ja kodin siisteydestä, mutta se ei ole omassa arjessa helppo toteuttaa. Tykkään lukea blogeja, mutta välillä tai useinkin täytyy pitää taukoa, kun se kuva täydellisestä elämästä ja kodista tuntuu olevan niin kaukana omasta arjen realismista. Eli ehdottomasti lisää tällaisia realistisempia kuvia ja tosiaan nuo sotkuisetkin kuvat näyttivät omaan silmääni kodikkailta ja silti tosi siisteiltä.

   • 5.1.1

    sanoo

    Kiva saada tällaistakin palautetta! 🙂 Täytyypä muistaa pitää tietty elämän maku mielessä blogikuvia ottaessa! Oma onnellinen elämä on kaukana täydellisyydestä millään osa-alueella ja sen haluaisin tuoda esille, että elämästä voi nauttia sen kaikessa epätäydellisyydessäkin! ♥

  • 5.2

   sanoo

   No, kyllä meillä joskus on sotkuisempaakin! 😀 Nämä kuvat nyt oli tällaista arkista realismia, miltä meillä hyvin usein näyttää… ei sotkuista eikä siistiä! 🙂 Kyllä ne lapset sotkee täälläkin, mutta ei enää ole sellaista holtitonta tavaroiden levittelyä… 😀
   Mutta pääasia siisteys ei ole kenenkään kotona, tosin vaikuttaahan se viihtyvyyteen ja sitä kautta ainakin tämän perheen äidin onnellisuuteenkin… 🙂 Mukava kuulla, että teillä seurataan blogia lastenkin kanssa!! Terveisiä kaikille! Harmi, ettei ehditty tänä kesänä nähdä teitä.

 6. 6

  sanoo

  Vaikka minusta on selvää, että sisustusblogien kuviin rajataan se kaunis näkymä tai räpsäistään juuri se siivouksen jälkeinen hetki ennen kuin elämä alkaa taas näkyä, oli tuo Hesarin juttu jotenkin tosi kiva!

  Vaikka täytyy sanoa että teillä on kyllä lapsiperheeksi supersiistiä, kun ei se järjestys tunnu pysyvän kauaa kahden aikuisenkaan kodissa 😉 Meillä tosin feng shuin laittaa uusiksi säännöllisin väliajoin myös kaksi isoa ja vilkasta koiraa, mutta silti. Toisaalta ulottuvaisten koirien takia lattioille tai tasoille ei voi kauheasti kerätä tavaraa, joten siinä mielessä koirat myös pakottavat jatkuvaan pieneen siivoiluun 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Minäkin tykkäsin lehtijutusta, kivasti vähän paljastaa arkielämän sotkuja muuten niin siisteinä pidetyistä kodestia! 🙂
   Meillä sotkua tekee lasten ja aikuisten lisäksi myös pikkuinen kissa! 😀

 7. 7

  Meän Satu sanoo

  Nooo, kyllähän nyt jokkainen normi-ihminen tajuaa, että blogikodeissa, sisustusblogikodeissaki eletään normaalia arkea. Jos muka ei tajua, niin son vaan katteellisten naljailua, kun eivät ite ole sisustamista kyenneet harrastukseksi/elämäntavaksi ottamaan saati, että se etes kiinnostaa.
  Jokkaisellahan on ne omat harrastukset/elämäntavat mutta en kyllä piä siittä, että naljaillaan sitten toisen harrastukselle/elämäntavalle, joka on sisustaminen ja siittä sisustuksesta sitten kuvien ottaminen.
  Liian usein törmänny ilkeisiin kommentteihin blogikodeista, joissa naljaillaan, ettei siellä voi asua, kun on liian siistiä. Höpöhöpöä minusta, jokkaisella blogistilla on arki mutta kaikki ei halua sitä tua tänne. Oma valinta.

  Mie kyllä mielummin kattelen kauniita siistejä kotikuvia, kuten sulla ollu aiemminki kuvat mutta jos itte haluat alkaa kuvaamaan arkirealismia enemmän, niin emmie sen takia jätä tätä sinun blogia lukulistoilta pois 🙂 Paitti jos se täyttyy niistä arkirealismikuvista 😛

  Ja mie saan ainaki omassa kotona ihan tarpeeksi katella arkirealismia, että minusta nämä ”siistit” blogikodit on mulle sitä ihanaa arjesta pakoa 🙂 Mutta kuten sanoin, jos haluaa kuvata sitä arkirealismiaki, en sen takia jätä blogia pois 🙂
  Ja annan kyllä isot isot hurjan isot aplodit kaikille, jokka perustaa blogin, ja jaksaa ottaa meille lukijoille niitä siistejä kuvia ja esittellee kivoja ratkasuja jne 🙂

  • 7.1

   Meän Satu sanoo

   ….Ja ettei tule epäselvyyksiä, vastasin tosiaan vaan Essin kysymyksiin, Miltä näyttää arkikuvat…ja tietäähän kaikki, ettei blogikodit ole aina siistejä 🙂 en etes lukenu muitten kommentteja…en siis kommentoinu teille kelleen 🙂

   • 7.1.1

    sanoo

    Juu, toivottavaahan se on, että kaikki ymmärtäisivät sen, että normaalia elämää täälläkin eletään! 😀 Ja ei tarkoituksena ole mitään sotkukuvia julkaista jatkossakaan, enhän itsekään niiden katselemisesta millään lailla inspiroidu ja sehän tämän koko touhun ideana on, antaa inpiraatiota muille!! Pientä pakoa arjesta, niin omien kuvien kautta kuin muidenkin kauniiden blogikuvien!

 8. 8

  sanoo

  Minulle myös siivous on sisäänrakennettu ominaisuus, en vain pystyisi varmaan ikinä olemaan viikkoa siivoamatta… Ajatuskin ahdistaa. 😀 Ymmärrän kyllä sotkunkin, enkä kiellä, etteikö meilläkin sitä joskus olisi, mutta viikko tuntuu kauhean pitkältä ajalta. Ehkä siivousintoni laantuu, jos joskus saan lapsia?

  • 8.1

   sanoo

   Meillä syntyisi viikossa aivan valtava kaaos, jos jättäisi koko kodin siivoamatta, joten parempi vaan pysyä vireessä ja harrastaa jatkuvaa järjestelyä! 😀 Luulenpa, että lasten myötä siivousinnosta joutuu pitämään entistä tiukemmin kiinni, jos haluaa ettei koti ole kaaoksessa, sen verran paljon nuo pienet ihmiset onnistuu sotkua touhuissaan aiheuttamaan. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Meilläkin viikon siivoamattomuus näyttäisi varmasti vielä paljon sotkuisemmalta. Ja perheeseen kuuluu sentään vain kaksi aikuista ja kissa. En ole kovin innokas siivoamaan ja blogin pitäminen onkin oikeastaan yksi hyvä konsti pitää koti jonkinmoisessa järjestyksessä – edes hetkellisesti.

  Tämä blogikotien siisteys tuntuu olevan sellainen ikuisuuskysymys, mutta en minä haluaisi toisaalta esitellä kaikkia sotkujamme kuin myöskään katsella epäjärjestystä niin sisustuslehdistä kuin blogeistakaan. Se sisustuskuvien katselu kun on toisaalta sellaista haavemaailmaan hyppäämistä, johon eivät ne arjen sotkut edes kuulu…

  • 9.1

   sanoo

   Meillä tuo olohuone ei ole se nopeiten sotkeutuva alue, joten viikon siivouslakko ei parhaiten (tai pahiten) siellä näy! 😉

   Ja olen kanssasi kyllä aivan samaa mieltä tuosta blogien ja lehtien kotien siisteydestä! Tosin, pienet elämisen jäljet ovat molemmissa paikallaan. 🙂

 10. 10

  Nimetön sanoo

  Ehkä meitä lukijoita on erilaisia: minä olen luonnostani sotkuinen, mutta tykkään sisustaa.mutta harvassa ovat rennot sisustusblogit,joissa näytettäisiin rinnakkain myös sitä normaalia eloa. Monen (ei välttämättä tän blogin, mutta yleisesti) lukeminen ahdistaa ja etäännyttää normaalista lapsiperheen elämästä. Ehkä oon vain vähän kummallinen kun en tajua, miksi elämän normaalia sotkua ja rosoja pitäisi hävetä tai piilottaa. Eli pisteet sinulle tästä postauksesta ja täältäkin kannatusta kuville siivousta ennen ja jälkeen. 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Ehkä sitä arkirealismia voisi silti tuoda enemmän blogeihin, vaikka ei nyt mitään sotkukuvia näyttäisikään! 🙂 Itse haluaisin enemmän tuoda esille normaalia arkista elämää kuvissakin. Saapa nähdä, jos joskus innostun vielä vilauttamaan kotia ennen ja jälkeen siivouspäivän! 🙂

 11. 11

  Meän Satu sanoo

  Aijuu, jäi vielä sanomatta, että sulla on niin upeita kuvia, että arkirealismiki varmasti näyttää hyvältä 🙂 Kuten näistä kuvistaki huomaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *