Omenapuiden kukkiessa

Vanhasta kodista pois muuttaessa minulle suurin harmistus oli se, että meidän rakastama kirsikkapuuvanhus jäi sinne, vanhan kodin pihalle. Tiesin jo etukäteen ikävöiväni kirsikkapuuta keväällä, mutta onneksi sainkin tilalle jotain lähes yhtä ihanaa, nimittäin kaksi omenapuuta, jotka puhkesivat pari päivää sitten ihanasti kukkaan. Viime keväänä remppakaaoksen keskellä ehdittiin todeta, että omenapuihin tuli ehkä viitisen kukkaa eikä saatu syksyllä kuin pari madonsyömää omenaa, mutta omenavuosi oli tällä seudulla kuulema muutenkin todella huono. Nyt on kukkia aivan valtavasti, joten toivo omenasadostakin elää. Ja onhan meillä yläpihalla kasvamassa pieni kirsikkapuukin, joka taitaa tänä keväänä kukkia ensimmäisen kerran. Tuo pikkupuu lähti vanhan kodin pihasta ”ruukkukasvina” mukaan! Haaveilen silti istuttavani vielä toisenkin kirsikkapuun pihalle; sellaisen vaaleanpunaisena kukkivan hattaraisen koristepuun, joita äidin kanssa ihailimme joku kevät sitten Kööpenhaminassa. Täytyy ehkä lähteä kyselemään puutarhoilta, mikä olisi kaikken hempeimpänä kukkiva laji. Vai olisiko teistä jollakin kokemusta vaaleanpunaisista kirsikankukista?

Omenapuun kukkiessaOmenapuun kukkiessaTäällä on vietetty tänään oikein kunnon kesäelämää eli lähes koko päivä pihalla. Terassihommat on edennyt kivasti ja nyt on väsätty polkua, siistitty istutusalueita, pesty kalliota ja välillä ihan vaan köllötety auringossa ja nautittu lämmöstä! Päivän päätteeksi olo on hikinen, pölyinen ja multainen, joten lauantaisauna on enemmän kuin tervetullut erityisesti tänään. Ja saunan jälkeen voisi olla vilvoittelut uudella terassilla paikallaan!

Omenapuun kukkiessaOmenapuun kukkiessaKiitokset kaikista Riika -vinkeistä, joita sain teiltä! Tosi kiva kuulla kokemuksia kaupungista hiukan ennakkoon teiltä, joille Riika on jo tuttu. Reissusuunnitelmat on käynnissä ja pari paikkaa lisätty taas kartalle! Kylläpä onkin kiva suunnitella pientä reissua pitkästä aikaa. Mahdollisimman kevyt ja minimalistinen pakkauslista on kehitteillä, jotta lentolaukkuun jää tilaa reissuostoksillekin!

Pakko suunnata vielä hetkeksi ulos ihailemaan työn jälken ja taidanpa käydä katkaisemassa yhden omenapuun oksan sisällekin kukkimaan. //Ihanaa kesäistä lauantai-iltaa teille ja viikonlopun jatkoja!

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Omenapuun kukat on niin kauniita! Ihastuttavat kuvat. Mukavaa lauantai-iltaa sinne!

 2. 3

  sanoo

  Omenapuut ovat mielestäni vielä kirsikkaakin ihanammat.

  Omppupuut pitävät käsittääkseni välillä lepovuosia, mutta tänä vuonna ystävät joiden pihalla kasvaa monta omenapuuta, odottavat miltei kauhunsekaisin tuntein syksyä, niin runsaana puut kukkivat nyt. Viime vuonna omenia tuli vain muutama.

  • 3.1

   sanoo

   Minäkin alan kallistua samalle kannalle, sillä onhan nuo omenapuut aivan ihania!!
   Taitaa olla tosiaan lepovuosista kyse. Meilläkin on kukkien määrän perusteella tulossa aika hurja omenasato! Sitä odotellessa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *