Oman elämäni aakkoset

Tämä kirjoitus on kyllä ollut työn alla harvinaisen kauan… Aina vaan tuntuu, ettei tule valmista! Mietinköhän näitä kirjaimia hiukan liian tarkkaan, tai joidenkin kohdalla jäin miettimään, kuinka paljon haluan blogissani kertoa. 🙂  Näin tämän postausidean aikaa sitten jossain, ja se vaikutti niin kivalle että päätin kokeilla samaa itsekin! Oman elämäni aakkoset, tärkeä asia jokaiselle kirjaimelle!

Aamiainen. Olen opetellut vasta aikuisena siihen, että aamiainen on oikeasti tärkeä ja sillä on paljonkin väliä, mitä aamiaiseksi syö. Tämän vuoden terveellisemmän elämän haasteeseen kuuluu olennaisesti terveellisempi ja proteiinipitoinen aamiainen, sillä hyvin käynnistyneen aamun jälkeen koko päivä sujuu paremmin. Blenderin oston jälkeen olen syönyt jokainen aamu aamiaiseksi smoothieita! 😉

Blogi. Totta kai! Blogista on vuosien varrella tullut tavattoman tärkeä osa elämääni. Jotain harrastusta työläämpää, työtä rennompaa. Blogi on antanut minulle niin paljon, uusia kokemusia, ihmisiä ja asioita. Ihan uskomatonta, että minun pienestä sisustuspäiväkirjasta on kasvanut jotain niin kiinnostavaa, että tuhannet ja tuhannet ihmiset käy seuraamassa juttujani aina vaan. Kiitos teille jokaiselle!!

aakkoset4

Canon. Tai Camera. Kiinnostuin valokuvaamisesta hetkeä ennen bloggaamista, mutta pidän kokonaan bloggaamisen ansiona kehittymistäni valokuvaamisessa. En usko, että moisella aktiivisuudella kuvaisin, ilman kanavaa kuvien esittelemiseen. Minulla on viimeisten kymmenen vuoden aikana ollut kolme kameraa, kaikki Canoneja ja en usko, että kovin äkkiä olisin merkkiä vaihtamassa. Vasta viimeisin kamerani on ollut järkkäri ja tältä tieltä ei varmasti ole paluuta. Kameran päivittäminen on toisinaan ollut mielessä, mutta luulenpa että käytän tuon kameran ”loppuun” ja kun siitä aika jättää, siirrytään seuraavaan malliin. Canonillani kuvaan paljon, mutta nykyään yhä enenevissä määrin myös niitä tilanneräpsyjä ja arkikuvia kännykälläni. Tämän postauksen kuvat on poimittu instagramista tai puhelimen muistista!

Duuni. Olen mielestäni varsin onnistuneesti yhdistänyt erilaisia työkuvioita. Toimin yrittäjänä,;sisustussuunnittelijana omassa yrityksessäni ja käyn lyhyitä päiviä palkkatyössä kolmena päivänä viikossa. Nautin molemmista ja erityisesti näiden yhdistelmästä. Yrittäjällä on yrittäjän vapaus ja vastuu, palkkatyössä on sosiaalinen puoli ja turvallisuus. Niin ja sitten on blogi, kolmantena pyöränä! Kyllähän joskus itsensä jakaminen moneen paikkaan samanaikaisesti ottaa voimille, mutta on kyllä hyvät puolet vievät voiton.

Essi. Olen ollut aina varsin tyytyväinen omaan nimeeni. En ole kovin moneen Essiin törmännyt, vielä harvempaan ikätoveriini. Kuulema näytän aivan Essiltä! Minusta on mukava kun nimi on ainakin ikäluokassani harvinainen, vaikka viime vuosina olenkin törmännyt muutamaan Essiin.

Fööni. En käytä ikinä, tai ehkä kerran puolessa vuodessa. Kuvastaa hienosti mun hiustenlaittointoa, joka ei kovin aktiivista ole. Minulla on suoristusrauta, jota käytän harvakseltaan, mutta arkisin mun hiustenlaitto on harjaus ja suihkaus hiuskiinnettä. Tässä olisi kiva skarpata, mutta kun ei osaa niin ei!

Granaattiomena. ja muut terveelliset herkut. Itse granaattiomena on aika tuore ihastus! Mukavan työlästä, mutta sitäkin herkullisempaa syötävää. Keksin taannoin paremman leikkaustekniikan, jolla siemeniä saa enemmän kokonaisena irti.

aakkoset1

Herkkyys. Epäilen, luulen tai tiedän olevani keskimääräistä huomattavasti herkempi tyyppi. Liikutun herkästi, nauran herkästi, nolostun herkästi, innostun herkästi. Joskus herkkyys aiheuttaa ongelmia, pääasiassa itselleni.

Intuitio. Luotan vahvasti intuitioon ja teen tunneperäisiä päätöksiä. En välttämättä osaa järjellistää tai selittää mielipidettäni vaan luotan tunteeseen.

Juokseminen. Vuosikaudet luulin ja kuvittelin, etten osaa juosta ja että juokseminen on jotenkin tosi hankalaa. Viime syksynä lopetin tupakoinnin ja vaihdoin sen maastopyöräilyyn. Kunto lähti hetkessä kohoamaan ja loppuvuodesta pyöräily vaihtui juoksemiseen, puolivahingossa. Aloitin hiiiiiitailla lenkeillä, juoksin alusta asti koko lenkin, mutta niin hitaasti että jaksoin varmasti koko matkan. Pikkuhiljaa vauhti on noussut ja matkat pidentynyt. Pari kuukautta sitten juoksin ensimmäisen kympin, sen jälkeen on tullut pari pidempääkin lenkkiä. Asetin itselleni tavoitteeksi vauhdin nopeuttamisen, kympin tunnissa, mutta kun käyttämäni juoksuohjelma alkoi ehdottaa inhoamiani intervallitreenejä, tajusin ettei minun kannata kiusata itseäni moisella vaan nyt kun olen vihdoin löytänyt liikunnan riemun, paras vaan nauttia joka hetkestä, jonka lenkkipolulla viettää. Eniten tykkään juosta luonnossa; metsässä ja rannoilla.. siellä mieli lepää!

Koti. Kodin täytyy olla sellainen paikka, missä olo tuntuu hyvälle, mihin on aina ihana palata ja mikä näyttää hyvälle. Varmaan siksi sisustaminen on ollut minulle niin tärkeää aina.

aakkoset2

Lapset. Kolme mussukkaa, esikoinen taitaa jo lähestyä jonkinlaista varhaisteini-ikää ja pituuttakin kasvattaa siihen malliin, että taitaa äiti jäädä kohta toiseksi. Keskimmäinen, pieni luova perfektionisti, josta tunnistan itseni lapsista selviten. Kuopus on vielä pikkuinen prinsessa, vaikka eskarivuosi onkin jo ihan nurkan takana.

Maalaisjärki. Sillä pötkii pitkälle. Vaikka ei aina kaikkia asioita tietäisikään, monesta jutusta selviää silkalla maalaisjärjellä ja itse voi oppia!

Neulominen. Ja käsityöt. Voi, kun olisikin aikaa toteuttaa kaikki ideat ja haaveet, joita haluaisin tehdä. Joka syksy minuun iskee neulomisvimma, mutta ajanpuutteen vuoksi se hiipuu aika nopeasti. Vähintään yhdet sukat, lapaset tai myssy syntyy kuitenkin joka vuosi. Ompelukin on mukavaa! Itse asiassa olen jossain vaiheessa elättänytkin itseni ompelemalla. Nykyisinkin ompelen asiakkailleni jonkin verran sisustustekstiilejä.

Oma aika. Jos en saa hetken yksinäisyyttä ja omaa hengähdysaikaa säännöllisesti, minusta tulee aika kireä akka! Parasta omaa aikaa on, kun saa olla kotona yksikseen. Viihdyn yksin myös siellä lenkkipolulla, mutta myös shoppailemassa käyn mieluiten yksin. Omassa tahdissa ja omassa järjestyksessä on ihana tehdä välillä asioita, kun muuten elämä menee niin pitkälti koko perhe huomioon ottaen.

Perhe. Meidän oma perhe, lapsuuden perheeni sekä mieheni lapsuuden perhe. On iso rikkaus olla osa montaa porukkaa.

Rakkaus. Meidän tarinamme alkoi neljätoista vuotta sitten. Oltiin silloin tosi nuoria. Ihastuttiin, rakastuttiin, kihlauduttiin, mentiin naimisiin. Kohta olen viettänyt puolet elämästäni mieheni kanssa ja ollaanhan tässä jo aika yhteenhiouduttu tiimi!

aakkoset5

Sisustaminen. Tarviiko tästä kertoa jotain? Sisustaminen on elämäntapa ja arkea aika pitkälti pyörittää asumisen estetiikan huomioonottaen. Elämä ja arki on paljon kivempaa kun sen voi tehdä kauniisti!

Taide. Lapsesta saakka olen rakastanut kaikenlaista taiteilua ja luovaa käsillä tekemistä. Välillä taideharrastukset jäävät kokonaan sivummalle, välillä saatan viettää pitkiäkin aikoja maalaustelineen tai piirustusvehkeiden äärellä. Koululaisena menestyin erilaisissa kuvataidekilpailuissa ja sainhan lukion päättäessäni kuvataidestipendinkin. Kuuluun ehdottomasti niihin sitten kun -asioihin, joita ainon tehdä lasten kasvaessa, jäädessäni eläkkeelle, muutttaessani maalle yms. leppoista! 😀

Uni. Kunnon unet on mulle hirmu tärkeät. Tuun suorastaan kipeäksi, jos joudun heräämään tosi varhain aamulla. Ennen saatoin viikonloppuna nukkua puolille päivin, mutta nykyään herään kyllä ajallaan vapaallakin.

Villasukat. Niiden lisäksi viltti ja kuppi kuumaa sekä hyvä kirja. Liittyy tosin enemmän syksyyn, mutta tuollainen pehmeä joutilaisuus on ihanaa rentoutumista.

. Mä olen vähän sellainen yöeläin, usein vasta piristyn siinä vaiheessa kun muut alkaa tehdä nukkumaanlähtöä. Tykkään hissutella yksin hereillä kun muu talo nukkuu ja on hiljaista. Tämä tietysti kostautuu aamu-unisuutena, mutta minulle on aina sopinut sellainen myöhäisempi rytmi. Aikuisena olen kyllä oppinut heräämään aikaisin, mutta edelleen inhoan niitä aamuja, jolloin täytyy nousta ennen seitsemää. Ei vaan sovi mulle, menee koko nainen sekaisin!

aakkoset3

Ja jotta saisin tämän postauksen tänä keväänä valmiiksi, jätin lopun haastavimmat kirjaimet pois! Onnea sille, joka pääsi tänne saakka, kun tuskin itsekään pääsin! Aika hauskaa oli kirjoitella moisia paljastuksia itsestäni näin pitkästi! En erikseen haasta ketään tähän mukaan, mutta suosittelenpa kokeilemaan, oman elämän aakkoset laittaa miettimään. 🙂

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olen ihastuksissani lukenut nyt muutamia näitä Elämäni Aakkoset postauksia eri blogeista. Minusta tämä on huikea ajatus, mistä se sitten ikinä liikkeelle lähtikään. Sinuakin on mukava ”oppia tuntemaan” enemmän. Ja kiitos myös siitä, että nykyään vilahtelet täällä myös kasvoillasi 🙂

  Iloista vappua teidän perheellenne!

  • 1.1

   sanoo

   Voi kiitos, Jutta! Ihana kuulla, että tykkäsit aakkosista. 🙂 Olen huomannut, että itsekin tykkään kovasti blogeista, joissa pääsen tutustumaan hiukan bloggaajaankin. 😀

   Kiitos samoin, hauskaa vappua!!!

 2. 2

  sanoo

  Oi, näitä elämän aakkosia on aina yhtä ihana lukea!! Vitsit, mulla on kanssa roikkunut omat aakkoset ikuisuuden luonnoksissa keskeneräisenä, saankohan sitä ikinä valmiiksi? 🙂

 3. 3

  sanoo

  Näitä on niin kiva lukea, viimeisen kirjaimen kohdalla aattelin et joko se muka oli viimeinen :). Ihanaa vappuviikkoa sinne!

 4. 4

  sanoo

  Nää on niin mahtavia, pääsee kurkkaamaan pintaa syvemmälle paljastamatta kuitenkaan liikaa. Pöyrähdähän blogissani, haastoin sinut mukaan vähän toisenlaiseen paljastustehtävään. 😉

  • 4.1

   sanoo

   Juu, sellaista sopivalla tavalla pintaa syvemmälle kurkistamista. 😀 Sopii minulle hyvin. Tuo sinun paljastushaaste oli kyllä niin jännä, että pakko ehkä tarttua siihen. 🙂

 5. 5

  Sisko sanoo

  Tää oli kiva postaus! joskus voisi itsekin kokeilla, mitä asioita löytää itsestä 🙂

 6. 6

  sanoo

  Komppaan edellisiä; näitä elämän aakkosia on tosi kiva lukea! Kiva tosiaan oppia tietämään enemmänkin persoonasta blogin takana. Välillä tuntui, että luin omia aakkosiani 😉 Iloista vappua!

  • 6.1

   sanoo

   Kiva, jos pystyit samaistumaan moneen kirjaimeen! 😀 Tässä pääsee tosiaan kurkistamaan hiukan syvemmälle bloggaajan persoonaan, ja se on mukavaa!! Hauskaa vappua sullekin, Anu!!

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos Maiu!
   Kyllä varmasti moniakin erityisherkän piirteitä löytyy minusta, mielenkiintoinen testi. 🙂 Pääasiassa kuitenkin koen herkkyyden vain elämää rikastuttavana, harvoin rajoittavana. 😀

   • 7.1.1

    Maiu sanoo

    Kyllä, näin myös testin tehnyt E. N. Aron herkkyyden näkee, rikastuttavana piirteenä. Aiheesta lisää lukeneena vielä ymmärtää monet asiat paljon selvemmin, esimerkiksi juuri luovuuden suhteen 🙂

 7. 8

  sanoo

  Olipa kiva lukea elämäsi aakkosistasi, ja oppia tuntemaan sinua enemmän. Minulla on sama työn alla, ja tuntuu kestävän täälläkin, taitaa olla liikaa kirjaimia. 😉

  • 8.1

   sanoo

   Tämä on tosiaan aikaa vievää puuhaa! Mutta kannattavaa silti, sillä näitä oli tosi mukava miettiä. Minustakin on ollut mukava lukea muiden bloggaajien aakkosia ja tutustua bloggaajiin paremmin. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Kiva juttu, yllättäviäkin juttuja tuli ilmi kuin se, että olet syksyllä lopettanut tupakoinnin! 🙂 Onnea siitä! Luin sen monta kertaa, koska en ollut ollenkaan osannut ajatella, että sinä tupakoisit! 🙂 Mullakin on ollut tämä lenkeillä mietinnässä, mutta valmista ei todellakaan tule ellen ala pikkuhiljaa luonnostelemaan.. 🙂 Viimeisimmän haasteen tekeminenkin kesti melkein kuukauden! 😀

  • 9.1

   sanoo

   Tupakointi oli sellainen nuoruuden pahe, josta luulin olevan tosi vaikeaa päästä eroon. En polttanut paljoa, mutta tupakoin kuitenkin. Mutta lopettaminen oli todella helppoa sitten kun sitä oikeasti halusin!

   Monet haasteet on tosi aikaavieviä, mutta tämä taisi viedä voiton! 😀

   • 9.1.1

    sanoo

    Sama mulla oli nuorena, mutta viimeiset vuodet se oli sellaista satunnaista ”viihdekäyttöä”. 🙂 Sitten erään kerran kun poltin, ihmettelin ääneen miten voin vetää jotain näin pahan makuista, ja siihen se tyssäsi! Se tarvitsi tietyn hetken. 🙂

 9. 10

  Assu sanoo

  Hei!

  Olipa mukava postaus 🙂 Löysin monta yhteistä kirjainta, muun muassa villasukat (joita ilman näkisin jatkuvasti painajaisia, enkä muutenkaan pärjäisi!).. viimeinen kuva muistuttaa kovasti vanhaa kotikaupunkiani, onko kyseessä idyllinen Raahen museoranta? 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Heippa Assu! Raahen museonrannasta nappasin tuon kuvan lankalauantain iltalenkillä. 🙂 Minunkin vanha kotikaupunkini se on, lapsuuteni ja nuoruuteni vietin siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *