Nostalgian inspiroimaa talvipukeutumista lapsille

reima_7

Kesähelteet oli kuumimmillaan kun pääsin ensimmäistä kertaa kurkistamaan tämän syksyn ja talven Reiman vaatemallistoon, sekä Reiman keräämiin ihastuttaviin nostalgisiin lastenvaatekuviin. Silloin toppavaatteet ja väliasut tuntuivat kaukaiselle ajatukselle, mutta niin vain syksy on tuonut talvipukeutumisen suunnittelun lähemmäksi.

essi_reima4

Reima juhlistaa tänä vuonna kunnioitettavaa 70-vuotista taivalta lasten ulkovaatepukijana. 70-vuotisjuhlamallisto on ammentanut inspiraationsa menneiltä vuosikymmeniltä ja vaatteissa on ihanasti havaittavissa perinteisiä elementtejä eri kausilta. Minun suosikikseni mallistosta valikoitui selkeästi yksinkertaiset mallit Reiman taipaleen alkuvuosikymmeniltä, mutta retrokausien ystävillekin Reima on poiminut kuosinsa ja värinsä. Vanhoja Reima -kuvia pinterestissä fiilistellessäni aloin muistella omaa lapsuuden talvipukeutumista. Silloin 80- ja 90-lukujen taitteessa taisi tyyli olla hiukan toinen, kuin näissä nostalgisissa kuvissa. Ysäriltä mieleeni on jäänyt ainakin neonvärinen lasketteluhaalari ja bula -lakki, sekä se, miten hauskaa Rukalla oli pompata yli metriseen kinokseen, kun haalari piti lumen vaatteiden oikealla puolella, eli ulkopuolella. Meidän muksut ei haalareista perusta, kuopuskin ilmoitti, että viime vuotinen haalari saa jäädä varapuvuksi ja nyt hän haluaa takin ja housut. Takkeja ja housuja kesällä tutkailtiinkin tovi, ennen kuin päädyttiin varsin yksimielisesti yhtenäiseen tyyliin, josta kerron myöhemmin teille vielä lisää!

essi_reima2

60-luvun luistelijanuorukaisen vaatetus ei ihan vastaa nykypoikien luisteluvarustusta, mutta Reimatec Paasi -takin suunnittelussa on selvästi vaikutteita viidenkymmenen vuoden takaa. Malliltaan ja koristeluiltaan yksinkertaiset, yksiväriset talvitakit ja -housut näyttävät minun silmiin todella hyvälle! Käytännöllisyys näissä nykyvaatteissa taitaa olla ihan toista kuin silloin Reiman alkuvuosina. Vuosikymmenten aikana kertyneen kokemuksen avulla vaatteet ovat huimasti kehittyneet ja kaikki tekniset kankaat ja teippaukset toimivat niin, ettei lapset vuosikymmenten takaa olisi voinut moista edes kuvitella.

essi_reima1

70-luvun neitokaisen talvitakki taas muistuttaa kovasti 2014 vuoden Reiman tyttöjen Matar-takkia tai poikien samantyylistä Segin -takkia. Karvakauluksinen klassinen toppatakki olisi siitäkin ihana lapsille, että samalla takilla sujuisi niin lumileikit kuin tyylikkäämpää lookia vaativat hetket! Nuo Reiman vanhat logot on minusta niin herttaisia, että niiden uudelleenkäyttöönottoa olisi syytä harkita.

essi_reima3

Bella-blogit tekee Reiman kanssa yhteistyössä videoa talvipukeutumisesta ja Reimasta myöhemmin syksyllä. Mikäli teillä on jotain kysyttävää Reiman historiasta, Reiman tuotteista tai mistä tahansa aiheeseen liittyvästä, voitte jättää kysymyksiä kommenttikenttään ja toimitan kysymykset eteen päin. 70-vuotiaalla Reimalla on menneillään myös juhlakilpailu, jossa etsitään vanhoja Reima -kuvia. Joten jos arkistoista löytyy lapsuuden talvipukeutumisesta kuvia, kannattaa kokeilla onnea, sillä palkintona jaetaan kuukausittain Reiman juhlavuoden ulkoiluasu.

Herättääkö vanhat kuvat muistoja oman lapsuuden talvipukeutumisesta? Tai ylipäätään lapsuuden vaatteista ja tyylistä?

ps. Huomasitko jo bannerista, että nyt saat 10% alennuksen tilauksestasi Reiman verkkokaupasta koodilla BELLABLOGIT2014!?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit

Trackbacks

  1. […] Talvivaatefiilistelyistä hypätään talvea odotellessa meidän muksujen talvivarustukseen. Kuten aiemmin kirjoitinkin, Reiman tämän kauden vaatteista ihastuin kovasti yksinkertaisiin, ajattomiin ja yksivärisiin takkeihin ja päädyin valitsemaan kaikille kolmelle klassiset karvareunushupulla varustetut toppatakit. Takki on herättänyt ihastusta muuallakin, sillä täysin toisistamme tietämättä me kaikki kampanjassa olevat Bellan bloggaajat olimme valinneet lapsillemme lähes samanlaiset takin, eri väreissä tosin. Me lähdettiin tutulle ja turvalliselle linjalle ja valitsimme mustaa ja harmaata. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *