Muovimatto-Martta

muovimatot-keittiossa

Eikö muovimattoja käytä vaan mummot ja martat sun muut!? No nyt käytän minäkin. Pidempään olen kauppoja kierrellessä sillä silmällä katsellut matto-osastoja, että jos löytyisi sopivat matot meidän keittiöön. Kesälomaillessa sitten tärppäsi… Matot löytyi naisporukan reissulla Haaparantaan kun pyörähdimme siellä Rustassa. Aikamoinen kasa mattoja meidän mukaan lähtikin. Aiemman matot on ollut tosi ihanat, raidalliset puuvillamatot näissä samoissa väreissä, mutta pikkuhiljaa alkoi mennä hermo niiden jatkuvaan pesemiseen eräiden tolskaajien jäljiltä. Nyt pitäisi päästä vähän helpommalla, kun muovihan ei imaise itseensä jokaista pikkulikaa. Yllättävän mukavalle ja pehmeälle nämä tuntuu jalan alla. Keittiön ilme ei mattojen uusimisesta kummemmin vaihtunut, mutta käytännöllisyyden epäilen paranevan kyllä!

Raidallinen muovimatto

Mustavalkoinen muovimatto

Kommentit
 1. 4

  sanoo

  Meillä myös muovimattoja erityisesti tuon karvaisen kaverin takia, huomattavasti helpompi pestä ja kuivuu nopeasti…

 2. 5

  sanoo

  Tosi hyvältä näyttää! Mikä kauppa se sellainen Rusta on?? Meilläkin reissu tulossa Haaparantaan joten siksi kiinnostaisi tietää 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Rusta on vähän kuin Tarjoustalo tai tokmanni, mutta pienempi ja valikoima keskittyy kai kodin tuotteisiin. Haaparannalla se on ihan Ikean lähellä, näkyy Ikean vieressä olevasta isommasta liikenneympyrästä. 🙂

 3. 6

  sanoo

  Ihanat matot! Itse myös liputan muovimattojen puolesta. Olen yrittänyt etsiä kivaa muovimattoa keittiöön, ja näköjään pitää ruotsiin taas nokka kääntää. Kyllä ne osaa -kaiken :).

 4. 8

  Niina sanoo

  Miten mä en ole tullut ajatelleeksi muovimattoja lainkaan.. Nelijalkaisten vuoksi meillä pestään melkein viikottain jokin valkoisista puuvillamatoista. Kiitos vinkistä, varsin kivan näköiset matot olet löytänyt!

 5. 9

  Eveliina sanoo

  Meiltä löytyy myös yksi tuollanen Rustan mustavalkoraitainen muovimatto ja toinen on ostoslistalla. Kävi vain sellainen moka, että eräänä päivänä vedin lastenvaunut parvekkeelta sisään ja jätin hetkeksi (tai vähän pidemmäksi hetkeksi) maton päälle ennen kuin laitoin rengassuojat, ja eiköhän matto ehtinyt imaista jo mustista kumirenkaista väriä itseensä. En ole kyllä yrittänyt vielä tosissaan puhdistaa, mutta epäilen ettei se väri siitä mihinkään lähde.. Nyt matossa on neljä kellertävää juovaa, kun jokainen rengas sattui vielä olemaan valkoisen raidan kohdalla :(.

 6. 10

  sanoo

  Kivat matot oot löytänyt. Olen myös viime kuukaudet etsinyt kivoja muovimattoja terassille ja nyt on yksi kotiutettu Askosta. Jos toimii käytössä, niin haen pari lisää.

  Haastavaa löytää kiva muovimatto kohtuuhintaan, kun ei ulos malta kallista sijoittaa.

  • 10.1

   sanoo

   Pari kivaa muovimattoa minäkin löysin netistä jo aiemmin, mutta kun halusin kaksi mattoa, saivat olla kohtuuhintaisiakin! Täytyypä käydä kurkkaamassa Askonkin muovimatot vastaisuuden varalle!!

 7. 11

  sanoo

  Ei ole marttojen juttu munkaan mielestä! Just sain hankittua pitkällisen kiertelyn päätteeksi punaisen matonpätkän keittiöön, kun halusin sinne jotain punaista näin kesäksi. Ihania Brita Swedenin mattoja kuolasin, mutta nyt ei budjetti riittänyt niihin. Muovimattojen löytäminen osoittautui vaan huomattavasti hankalammaksi kuin luulin, ihan joka putiikissa niitä ei tuntunut olevan. Kiitos hyvästä mattovinkistä, pitää pistää tuo putiikin nimi mieleen seuraavaan kertaan kun noilla kulmilla liikun!

  • 11.1

   sanoo

   Ei tosiaan oo marttojen tai mummojen juttu! 😀
   Yllättävän harvassa paikassa on tyylikkäitä muovimattoja näkynyt toistaiseksi… taitavat olla vasta tekemässä tuloaan Suomeen!?

 8. 13

  Laura sanoo

  Nuo muovimatot on niin ihanat keittiössä! Itsekkin ostin sellaisen Rustasta. Mokasin vaan, kun menin puisteleen maton, niin sen toinen pää hieman rispaantui. Eli kannattaa varoen puistella 🙂
  Täällä voi tutustua Rustan tarjontaan: http://www.rusta.se
  Myös tämä kiva kauppa on Haaparannalla Rustan ja Ikean lähellä http://homenord.se/sv/

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos varoituksesta! Täytyykin olla varovainen puistelussa. Itse sain yhden puuvillamatonkin purkautumaan liian kovalla ravistelulla. 🙂
   Huomasin tuon Homenordin siinä ihan lähistöllä, mutta emme ehtineet siellä piipahtamaan. Varmasti olisi ollut kivoja juttuja pullollaan sekin!!

 9. 14

  sanoo

  Hei, saankos kysyä paljonko suurinpiirten maksoi nuo matot. Nimittäin tilasin Jotexilta musta -valkoraidallisen muovimaton ja mietin että jos nuo on halvempia niin palautan maton joka on vielä hakematta, koska jotexin matossa on hapsut päissä ja noissa sinun ostamissa ei 😀

 10. 15

  Kirsi sanoo

  Meillä on mielestäni aika liukkaat lattiat, miten hyvin nämä muovimatot pysyy lattialla? Keittiössä varsinkin laatta, joka on esimerkiksi keveille räsymatoille aivan mahdoton, ja osa muovitetun pohjankin omaavista matoista kulkee siinä varsinkin lasten juostessa (satavarmaa ratkaisua lasten tai eläinten varalle ei varmaan olekaan ;-)). Olen nimittäin istunut eräänkin tunnin arpomassa noita muovimattoja netissä ja livenä, mutta aina on jäänyt mietinnän asteelle tuon liukkauden takia.

  • 15.1

   sanoo

   Meillä on kohtuullisen liukas laminaatti alakerrassa ja ei ole mitään ongelmaa muovimattojen kanssa. Puuvillaiset räsymatot oli huomattavasti liukkaammat. Näissä muovimatoissa on aavistuksen nihkeä tuntu, kuten monissa muovimatoissa on. Sitten on niitä erityyppistä, kovasta muovista tehtyjä mattoja, kuten ikean, jotka ovat todella liukkaita.
   Ei varmasti aivan täysin liukumatonta mattoa olekaan, mutta hyvä muovimatto on varmasti parhaasta päästä! 😀

   • 15.1.1

    Kirsi sanoo

    Eli nuo Rustan matot olisivat sitä parempaa sorttia? Varmaan myös Brita Sweden, Pappelina…? Britan matoista löytyisi chevroniakin 😉 (jos ei ole jo kyllästynyt). Kiitos avusta, taidanpa hurauttaa Haaparantaan!

    • 15.1.1.1

     sanoo

     Brita Swedenin mattoa en ole koskaan hypistellyt, mutta Pappelina ainakin on tuollaista hyvin saman tuntuista muovia kuin Rustan matotkin. Uskoisin B.S:nkin olevat! Rustassa muuten oli myös chevron -kuosilla näitä mattoja, ainakin mustana ja harmaana, muihin väreihin niin en kiinnittänyt huomiota! 😉

Trackbacks

 1. […] on peittänyt ruman värisen aidan ja tilalla on kiva vihreä seinä. Keittiöön muovimatot ostaessani, ostin takakuistillekin mustavalkoraidallisen muovimaton. Toistaiseksi on osoittautunut […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *