Midsommarblommor

Kesäloma! Mikä ihana sana ja ihana ajatus… Jokunen kiireetön ja hidas viikko ilman liian tarkkoja aikatauluja, ilman herätyskelloaamuja ja kiireessä hotkaistuja aamiaisia! Erityisesti tämän kuluneen kiireisen viikon jälkeen kesäloma tulee todellakin tarpeeseen. Tiedossa on pari reissua; yksi pienemmällä porukalla, toinen koko perheellä. Viime vuoden remonttikesän jälkeen on mahtavaa saada viettää koko kesäloma rennosti ilman kiirettä ja suunnitelmia! En ole ennen tainnutkaan aloittaa lomailua juhannukselta. Tämä tuntuu aika kivalta; tässähän on ihan kuin juhlat loman alkamisen kunniaksi! Tämän juhlafiiliksen kunniaksi kävin poimimassa tontin laidalta kunnon luonnonkukkakimpun tuomaan juhannustunnelmaa sisällekin. Ehkä sitä juhannusfiilistä saisi lisää vaikka siivoamalla, mutta nyt ajattelin ottaa tämän illan niin rennosti kuin suinkin, joten siivoilut voi jättää huomiselle…

midsommarblommorOtsikosta tuli mieleeni, että minusta tuntuu, että juhannus on ruotsinkielisille jotenkin isompi ja perinteisempi juttu kuin suomenkielisille? Tai ehkä siihen vaikuttaa se, että meillä ei sen kummempia juhannusperinteitä ole muodostunut… Mökkeilyähän me ei juuri harrasteta ja juhannuskokolla en ole tainnut käydä koskaan. Ainoa juhannusperinne on juhannussauna ja kalapöytä uusien perunoiden kaverina. Viime vuoden juhannuskuulumiset oli vähintäänkin erikoiset, tänä vuonna mennään kenties hiukan tylsemmällä linjalla!

Ehkä olisi aika luoda omia juhannusperinteitä! Yksi niistä voisi olla kesäkukista tehty kukkaseppele. Sellaisen tahtoisin tehdä, ja luulenpa että siihen hommaan saa tytöistä helposti kavereita. Siihen keräisin juuri näitä samoja kukkia, kuin tähän juhannuskimppuuni, paitsi kissankelloja siihen tarvitaan myös ja enemmän apiloita. Sitä varten täytyy lähteä omaa pihaa kauemmas, mutta eiköhän noita löydy kun lähdetään kävelylle. Toinen juhannusperinne, jonka ajattelin kehitellä on mansikkakakku! Kotimaisia mansikoita en vielä löytänyt kuin samaan kilohintaan, mihin saa kultaa ja timantteja, mutta mansikoita ne on ulkolaisetkin. Taidanpa tehdä oikein perinteisen britakakun, johon tulee paljon kermaa ja mansikoita, sekä tietysti valkosuklaata, joka kuuluu tätä nykyä kaikkiin leipomiini mansikkakakkuihin. Meillä juhannusta vietetään siis kotosalla, saadaan huomenna ystäväperhe tänne meidän kanssa juhannusta juhlimaan. Kyllähän keskikesässä on aihetta juhlaan, se verran ihana juttu on kesä, lämpö ja aurinko!

midsommarblommormidsommarblommorEi muuta kuin iloista juhannusta & glad midsommar! Viettäkää ihana kesäviikonloppu!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *