Mattojuttuja

villamatto olohuoneeseen

Uuden maton hankkiminen olohuoneeseen on ollut mielessä muutosta saakka ja olen pitkään miettinyt, millaisen maton lopulta haluan tänne.  Tiesin haluavani jotain rauhallista, pehmeäsävyistä, ajatonta ja villaa. En kuitenkaan halunnut hätiköidä päätöksen suhteen vaan odottelin rauhassa, että oikea matto tulee vastaan. Ja mielestäni hyvää kannatti odottaa, sillä tämä Koodi Kide villamatto on mielestäni suorastaan täydellinen meidän olohuoneeseen. Siinä yhdistyy moni asia, mitä halusin matolta. Villamatot on yleensä hyvin helppohoitoisia ja kestäviä, tämä ainakin tuntuu laadukkaalle ja villa on mukavan pehmeää! Tummien tai mustakuvioisten villamattojen kanssa on yleensä se ongelma, että niistä näkyy kaikki mahdollinen roska ja pöly, mutta tämän harmaavalkoisen kanssa ongelmaa ei ole edes valkoisten kissankarvojen kanssa. Villamatto on tosi kaunis valkoista puulattiaa vasten, jotenkin tuo puu ja villa ovat juuri oikeanlainen yhdistelmä!

villamatto harmaa koodi

villamatto harmaa

Mattoa paikalleen mallaillessani laitoin olohuoneeseen muutamia jouluisia juttuja esille. Ennen niitä siirtelin hieman tavaroita pois alta, sillä huomasin, että viherkasvit vie olohuoneesta niin paljon alaa, ettei joululle oikein jää tilaa. Viherkasvit on osaksi nyt ripoteltu ympäri muuta kotia ja joulu mahtuu levittäytymään sisustukseen! Viikonloppuna on aika laittaa paperitähdet ikkunoihin, perinteisesti synttäripäivänä, niinkuin varsin monena vuonna aiemminkin. Kaavailin olohuoneeseen yhtä, suurinta tähteä keskimmäiseen ikkunaan, toista makuuhuoneeseen. Melkein tekisi mieli hakea tähdet heti varastosta, mutta perinteiden vuoksi kai se on maltettava! Isänpäiväksi ostamani amaryllis on jo auennut kauniisti, ehkä sille antamani valohoidon avulla. Valkoisia hyasinttejakin löysin viimein.

villamatto koodi kide

Matto on Hobby Hallista Koodi Kide, eikä tämä ole maksettu mainos.

Olohuoneen vanhalle matolle keksimme yllättäen toisen paikan, kun olin viemässä sitä jo varastoon. Kurkataan sitä hiukan myöhemmin, jottei postaus veny mahdottomiin! Minä suuntaan kohtapuolin viettämään jouluiltaa Ikean kutsumana! Sieltä luulisi löytyvän lisää joulumieltä, jota voisi kyllä yhden annoksen ottaa lisää. Tiedossa on siis myös muiden bloggaajien seuraa ja se on mukavaa, jos mikä! //Kivaa tiistaita!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Onpa kaunis matto <3 Eikä pahan hintainenkaan. Tuollainen voisi olla kiva meidän eteiseen, siis sitten kun se joskus saataisiin remontoitua 🙂

 2. 2

  sanoo

  Onpas tosi kaunis matto ja varmasti ihanan lämmin, kun on villaa. Meillä on se Ikean ”blogimatto” olkkarissa ja siinä näkyy juurikin kaikki lika ja pöly joten olen vähän salaa unelmoinut uudesta matosta. 🙂 Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto.

  • 2.1

   sanoo

   Villamatot on juuri siitä syystä ihania, kun ne tuntuu niin lämpimälle ja tuo ulkonäönkin puolesta lämpöä sisustukseen. Aika moni on tainnut luopua tuosta blogimatosta juuri sen vuoksi, että on varsin työläs siistinä pidettävä! Harmi sinänsä, sillä muuten matto on oikein kaunis.

 3. 3

  Sanna sanoo

  Kaunis matto! Minä laitoin viime viikolla joulukynttelikön keittiöön ja eilen ison valkoisen paperitähden olohuoneeseen. Perjantaina pikkujoulut meillä joten kiva laittaa jo vähän jouluista ilmettä.
  Nyt vaan lunta odottelemaan 🙂
  t:Sanna

  • 3.1

   sanoo

   Pikkujoulut jos joku onkin hyvä syy laittaa joulujuttuja esille! Meillä ei harmillisesti ole kynttelikköä, kun edellinen hajosi lopullisesti viime vuonna, mutta toisaalta meillä ei oikein taidan olla nyt paikkaakaan. Tähtiä valoineen onneksi on, ihan pian pääsee niitä ripustelemaan! Lunta on taidettu luvata ihan koko Suomeen tässä lähiaikoina, toivottavasti saatais pian edes vähän valkoista niin tulisi takuulla joulufiilis! 🙂 Mukavia pikkujouluja!!

 4. 4

  sanoo

  Todella kaunis ja harmoninen tunnelma. Matot ovat meillä vähän ongelmallinen juttu, tuntuu, ettei sopivaa ole löytynyt. Täydellisen maton etsintä on siis vielä käynnissä.

 5. 7

  SRK sanoo

  Nyt kun teillä on matto ehtinyt jo jonkin aikaa olla, niin onko pysynyt edelleen hyvänä ja oletko ollut tyytyväinen? 🙂 Me etsiskellään meidän lapsiperheeseen sopivaa mattoa olohuoneeseen ja villamatto kovasti ihastuttaisi, epäröin kuitenkin että onko se todella niin helppo pitää puhtaana, alkaako huopua tai muuttua käytössä nuhjuiseksi. Meillä on 5 lasta ikähaarukalla 7v-2kk ja olohuoneessa on jatkuvasti elämää. Tietysti toivottaisiin pitkäikäistä, helppohoitoista ja itse pestävää mattoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *