Matto muutti

matto ruokailutilassa

Tervehdys tunnelmalliseen sunnuntai-iltaan! Olipa ihana tulla kotiin yhden yön reissulta, kun kotona oli jouluvalot ja niiden tuoma tunnelma vastassa. Vaikka lunta ei kotona ole kuin pienen pieni häivähdys, jäi tuolta muutama kymmentä kilometriä pohjoisempaa talvinen ja jouluinen fiilis ja siitä kyllä aiotaan pitää tiukasti kiinni! Joka vuosi talven ensimmäinen luminen maisema yllättää ja sen kauneutta ei osaa kuin ihastella.

Otin viikolla muutaman kuvan ruokailutilasta, sillä kun olohuoneeseen tuli uusi matto, sain yllättäen idean kokeilla, miltä vanha olohuoneen puuvillamatto näyttäisi ruokailutilassa ruokapöydän alla. Ehkä kuitenkin ensi sijaisesti tarkoitus oli kokeilla, miten matto ylipäätään toimisi keittiön pöydän alla. Meillä ei ole tainnut koskaan aiemmin olla ruokapöydän alla mattoa, enkä ollut oikeastaan edes miettinyt mattoa ruokailutilaan ennen kuin keksin kokeilla tätä. Ensimmäisenä ajatuksenani oli, että matto voisi ehkä antaa hiukan anteeksi muruja ja sotkuja, joita pöydän alle väistämättä tällaisella kokoonpanolla ilmaantuu, aika runsaastikin välillä. Valkoinen lattia ei arvatenkaan näitä arjen sotkuja juurikaan anna anteeksi ja tällainen rento räsymattomainen matto kieltämättä saa ruokailutilan näyttämään päivän pidempään hiukan siistimmälle. Toistaiseksi matto on pelannut hyvin tuolienkin kanssa, sillä tuolilla istuessa tuolin kaikki jalat jäävät maton päälle, jolloin maton reuna ei pahemmin lähde rullailemaan tuoleja siirrellessä. Katsotaan nyt pidemmän päälle vielä, miten homma käytännössä toimii!

raitamatto matto ruokailutila

Olohuoneen matto ja tämä vanha matto pöydän alla on varsin lähekkäin tässä yhtenäisessä tilassa ja ne käy yhteen kyllä tosi kivasti. Varsin harmaalta täällä näyttää nyt, mutta kun harmaan sävyt on vaaleita ja pehmeitä, ja sitä ympäröi paljon valkoista sekä sopivasti mustaa kontrastina, ei kokonaisuus omaan mieleeni ole lainkaan liian harmaa tai kalsea. Ruokapöydän ympärillä majailee yhä kaksi metallista valkoista tuolia, jotka on jo saanut ulkotuolituomion, kunhan löydän kaksi vanhaa puutuolia maalattavaksi tuolla samalla harmaalla, millä muut tuolit on maalattu. Nyt voisin alkaa ihan tosissaan miettimään sitä verhoasiaa, sillä ne toisi paitsi sitä paljon kaivattua näkösuojaa, myös pehmeämpää tunnelmaa.

matto ruokapöydän alla

Tällä kertaa ajattelin nauttia sunnuntaista ja viikonlopusta ihan loppuun saakka, enkä siirtää ajatuksiani jo alkuillasta tulevaan maanantaihin. Arki ja maanantai on joka tapauksessa tulossa, ei ne siitä miksikään muutu! Viikonloppu sen sijaan on tuota pikaa ohi, joten vietellään vapaata vielä hetki. Joten muki höyryävää glögiä, kynttilöitä ja joulumusiikkia tähän iltaan! //Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Satu sanoo

  Kysymys, johon en ole saanut vastausta en niin mistään enkä mistään kaupasta: Onko sinlla suositella lamppua (tarvitsisin E27-kannalla) tuollaiseen valaisimeen, joka teillä on ruokapöydän yläpuolella? Ostin valaisimen, jossa on kolme samantyylistä osaa hieman work lamp -tyyliin ja haluaisin niihin himmeän ja tunnelmallisen valon. Siinä kuitenkaan siis onnistumatta, kaikki vaihtoehdot ovat olleet kirkasvalolampun kaltaisia 🙁

  • 1.1

   sanoo

   Itse olen ostanut lamppuja Clas Ohlsonilta. Tämä lamppu on aivan tavallinen hehkulamppu, mutta niitä ei enää taida olla myynnissä. Vastaavalla isolla kuvulla on kyllä halogeeneja myynnissä, sellainen itsellänikin on odottamassa, sitä kun tämä palaa loppuun. Nyt huomasin vasta, että Clasulle oli tullut ihanan näköisiä lamppuja, sellaisia retrohtavia, jossa lasi on sellaista amber -sävyistä. Ajattelin kokeilla sellaista jossain vaiheessa! Mutta jos Clasulle ei ole pitkästi, kannattaa käydä sieltä katsomassa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Meillä on vajaan vuoden ollut matto keittiössä ja olen tykännyt sen tuomasta kodikkuudesta. Sotkuvahinkoja pääsee välillä sattumaan (mustikoita, ketsuppia…), mutta niistä on toistaiseksi selvitty aika hyvin textile cleaner -suihkeella.

  • 2.1

   sanoo

   On kyllä ollut huomattavasti kodikkaampi ruokailutila sen jälkeen kun matto laitettiin pöydän alle. Toistaiseksi matto on säästynyt sotkuilta, mutta täytyy sitten vaan hinkata mattoa puhtaaksi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *