Matto keittiöön

sisalmatto keittiöönNiin ihana kuin valkoinen lattia keittiössä onkin, on se myös aika epäkäytännöllinen, jos ei ole sellaista ihmistyyppiä, että haluaisi viettää kaiken vapaa-aikansa keittiön lattialla luutu kädessä ja jatkuvasti murusia lakaisemassa tai imuroimassa. Käytännöllisyyden lisäksi päätin jo keittiön valmistuttua, että sinne tulee matto, sillä täysin valko-harmaa tila kaipasi ehdottomasti jotain pehmentävää kaveriksi. Kun sain visioitua asian mielessäni, olin varma, että tänne tarvitaan luonnonsävyistä ja hiukan rouheaa, joten päädyin sisalmattoon. Kaksi metriä pitkä matto on juuri oikean kokoinen tuohon laatikostojen eteen. Karhea maton pinta pitää siihen tippuneet muruset paikoillaan ja lattia näyttää siistiltä muulloinkin kuin viisi minuuttia siivoamisen jälkeen. Ja kyllähän tuo pehmentää keittiön valkoisuutta mukavasti. Valkoinen, betoni, teräs ja musta seinä on kaikki sen verran kovia, että niiden kaverina on oltava jotain pehmeämpää. Metallisen pikkuhyllyn tilalle kaavailen vielä jotain puista, mutta katsotaan sitä ajan kanssa, kunnes se oikea tulee vastaan. Hyllis on hyvä väliaikaisratkaisu, jolle löytyy paikkoja kyllä sitten kun sitä ei enää keittiössä tarvita.

sisalmatto keittiossä

Tästä kuvasta muuten näkyy tuo valkoiseksi maalatun massiiviparketin ja maalatun betonilattian saumakohta. Rajasta tuli mukavan huomaamaton ja monikaan ei ole huomannut tuota lattian vaihtumista ollenkaan. Koska tuo betonitasoitus on niin ohut, ei lattia ole kylminäkään aamuina tuntunut viileälle, mutta onhan tuossa maton päällä kivempi tepastella kuin paljaalla lattialla. Lisäksi kokkaillessa saa samalla mukavan jalkapohjahieronnan, kun sisal tuntuu ainakin aluksi aika karkealta jalkapohjia vasten.

sisalmatto keittiöön

Kylmäkalusteen päälle ei olla saatu vielä hankittua yläkaappia. Se olisi kyllä aika tilata, sillä olisi kiva saada tuo seinä valmiiksi. Kaapin lisäksi sinne tehdään vielä yläsokkeli kattoon saakka. Onhan täällä vielä muutakin viimeisteltävää, mutta eipä niistä kannata ottaa paineita! Tosin, listat pitäisi saada joutuin paikoilleen, jotta päästään tekemään tuparikutsuja!

Tänään on ollut niin lämmin päivä, että päätettiin tehdä vielä parit maalaushommat pihalla, sillä kovin pitkälle syksyyn ei ulkomaalailuja kannata jättää. Nyt on viimein tämän talon kaikki ikkunat ulkopuoleltakin maalattu. Vielä riittää parin ikkunan verran siistimistä ja pesua, ne ehtii kyllä tehdä vaikka joku ilta. Nyt kuitenkin remppakamat naulaan ja lähden käymään uuden asiakkaan luona tsekkaamassa paikat; talo kuulostaa oikein mielenkiintoiselle! Päivän lenkki taitaa siis jäädä taas hämärään iltaan, mutta se ei kyllä haittaa. Mukava pitkästä aikaa lenkkeillä pimeässä ja vaatteet päällä, heijastinliivi turvana. //Mukavaa sunnuntain jatkoa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Minna sanoo

  Kaunis matto ja sopii hienosti keittiöönne. Pehmentää hyvin tilaa, kuten sanoit!

 2. 2

  sanoo

  Kaunis matto! Sattuuko olemaan Mattokympin matto? Olen heiltä katsellut sisalmattoa meidän keittiöön…juurikin tuon ärsyttävän ruuppujen siivoamisen helpottamiseksi! Netin kuvista on vaan niin vaikeaa saada käsitys oikeasta sävystä…

  • 2.1

   sanoo

   Tämä matto löytyi Ikeasta. Sen sävy on oikein kaunis ja neutraali, vaikka kaupassa kylmien loisteputkien alla se hiukan arvelutti. Tuossa vaan ei ole erikseen pohjaa, joten vaatii alleen liukuesteen, mutta onpahan molemmat puolet käytettävissä ennen pesua. 🙂

   • 2.1.1

    sanoo

    Oho, olipa yllätys! En muista Ikeassa nähneenikään sisalmattoja isossa koossa. Jos tuo väri on juuri tuo kuin kuvassa, niin sopisi kivasti meillekin. En raaski kovin arvokasta laittaa kun keittiössä matto joutuu koville…ja elinikä todennäköisesti lyhyempi kuin muiden kodin mattojen!

 3. 4

  Marika sanoo

  Onneksi olkoon uudesta kodistanne, ihana seurata miten se muotoutuu teidän näköiseksenne – kaunista ja harmonista.

  Olisin kysynyt parketin maalaamisesta, mitä maalia käytitte ja osaatko antaa vinkkejä? Vai oletko mahdollisesti jo postannut siitä erikseen jotain? Kovasti tekisi mieli maalata olkkarin parkettilattia, ja jopa keittiön ruman laminaatin, ja olen löytänyt postauksia jossa ihmiset ovat onnistuneet siinäkin… Onko se puhtaan valkoinen vai sävytetty?

  Kiitos ihanasta blogista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *