Makuuhuone Ennen & Nyt

Pitkästä aikaa innostuin tekemään tällaisen ennen & jälkeen -postauksen, jollaista minulta on toisinaan aina toivottu. Näiden myötä sitä parhaiten huomaa, millaisten muutosten kourissa oma koti on jatkuvasti, vaikka ei sitä muuten niin huomioikaan. Mutta vanhat blogipostaukset paljastavat kaiken! Tätä postausta voisi pitää myös näytteenä bloggaajan valokuvaustaitojen kehittymisestä… joten eihän katsella näitä alkupään kuvia niin tarkkaan!

2009 asutimme vielä ensimmäistä makuuhuonetta tässä asunnossa huoneenamme. Silloin tällä hetkellä tyttöjen kammarina toimivassa huoneessa oli nykyiset pinnat ja makuuhuoneemme olikin aika koruton ja pelkistetty. Tykkäsin tästä makuuhuoneesta kovasti ja itse asiassa voisin tuossa huoneessa sellaisenaan ihan hyvin nytkin asustaa. Teimme pinnat vuonna 2008 tähän asuntoon muuttaessamme ja aluksi tämä huone toimi meidän sekä kuopuksen huoneena.

Makuuhuone Ennen & Nyt

2010 kesällä lapsille tarvittiin enemmän tilaa, joten luovuimme meidän pienen makuuhuoneen kyljessä olleesta työhuoneesta ja siirryimme tänne entiseen lastenhuoneeseen. Lasten jäljiltä pinnat vaativat uusiksi laittoa ja päädyimme tuollaisen tummanharmaa-hopeasävyiseen suurikuvioiseen tapettiin. Tähän saumaan tuli tällainen valitettava hurahtaminen maalaisromanttiseen sisustustyyliin, joka ei lopulta missään vaiheessa tuntunut oikein omalle ja makuuhuoneessakin näytti kovin röyhelöiselle ja romanttiselle silloin. Uuteen huoneeseen siirtyi vanhan huoneen elementit, lukuunottamatta sängynpäätyä, jonka ostimme uutta huonetta varten. Se on edelleen minun mieleeni ja tosi käytännöllinenkin. Näköjään jo vuoden 2010 lopulla olen alkanut palata jälleen minulle ominaisempaan, hillitympään tyyliin. Tässä vaiheessa on ilmeisesti tapahtunut myös jokin merkittävä kehitys valokuvaustaidoissa… 😉

Makuuhuone Ennen & Nyt

2011 onkin ollut jo yksinkertaistamista ja turhien juttujen karsimista. Kattovalaisin vaihtui simppelimpään malliin ja matoksi vaihdoin luonnollisen hamppumaton pehmentämään huoneen väritystä.

Makuuhuone Ennen & Nyt

2012 ei tuonut huoneeseen juuri mitään muutosta. Aloin vähitellen kyllästyä tapettiin totaalisesti ja loppuvuodesta olin jo aivan varma, että se lähtee ja pian! 2012 tein oksasta vaatetangon useimmiten pitämilleni vaatteille ja vaihdoin valaisimet pieniin sieviin lukulamppuihin.

Makuuhuone Ennen & Nyt

Heti alkuvuodesta 2013 tein yhden päivän remontin ja vaihdoin kuviollisen tapetin tummanharmaaseen, lähes mustaan maaliin. Muutosta ei juuri muuten tarvittu, koska tämä yksi asia vaikutti yleisilmeeseen niin merkittävästi. Sen jälkeen pientä vaihtelua on saatu ihan vain lakanoilla ja tekstiileillä kikkailemalla. Huone on tällä hetkellä juuri sellainen kuin sen toivonkin olevan enkä nyt ole mitään muutosta vailla. Kollaasin viimeisin kuva on ihan tältä kuulta, joten ihan ajantasainen katsaus makuuhuoneen vaiheisiin.

Semmoinen taival on makuuhuoneellamme takana tässä viiden vuoden aikana, mitä olemme nykyisessä kodissamme asuneet. Yhtä pitkän ajan olen myös kirjoittanut tätä blogiakin, aikamoinen matka!! Muut tämän huoneen sisustusjutut löytyy makuuhuone -tunnisteen alta.
Mitäs tuumaat? Onko muutoksia ollut paljon? Olisiko joku vaihe saanut jäädä kokematta vai olisiko kenties pitänyt pysähtyä johonkin vaiheeseen?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Maiu sanoo

  Voi tämä oli kiintoisa postaus! Muutoksia pienin askelin, mutta jotenkin silti tietty ”punainen lanka” ollut menossa mukana. Nuo tunnelmaspotit säväytti!

 2. 2

  sanoo

  Kiva postaus! Itsekin mietin juuri, että omasta blogista on sitten joskus kiva katsella, miten vuodet ovat vierineet. Makkarimuutos on hieno, mutta ehkä kaikki vaiheet on ollut tarpeellista elää.. Nyt vallitsee oikein harmoninen tunnelma! 🙂 Se on jännä, miten yhdessä vaiheessa maalaisromanttista tyyliä puski ihan joka tuutista, oikein oksetukseen asti! Meilläkin ”makkaripäivä” – lakanoiden vaihto ja mikä parasta, sängyllä pomppimista ja kunnon pöllyttämistä! 😀

  • 2.1

   sanoo

   Näin todella on, blogista näkee ajankulumisen. Vanhoja postauksia on mielenkiintoista katsella, ja toisinaan aikaepämukavaakin kun huomaa ihmeellisia hairahduksia. 😀 Maalaisromantiikka jotenkin kummasti koitti meillekin päästä sisustukseen, vaikka se ei missään vaiheessa minun juttuni ollutkaan. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Olipa loistava postaus! Eniten tykkään nykyisestä ilmeestä, mutta ei tuo 2011 ilme hassumpikaan ollut. Voi kumpa itselläkin tapahtuisi kuvaustaidoissa noin upea muutos. Harjoittelua ja enemmän aikaa, sitä kai se vaatis. Ihan loistava juttu oli myös se Facebookiin linkittämäsi kuvienmuokkauspostaus. Luin sen viime talvena, mutta sitten se jäi unohduksiin, vaikka hyvät neuvot olisi ollut tarpeen. Valokuvausvinkkipostaukset on aina aloittelevalle bloggajalle tervetulleita. Tuota Photoscapea olen jonkinverran käyttänyt innoittamanasi. On helppokäyttöinen ja yksinkertainen ohjelma aloittelijalle. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Tuo 2011/2012 kyllä miellyttäisi minuakin, jos en olisi tullut totaalikyllästymistä tuohon tapettiin! 😀

   Kuvausharjoitteluni oli hyvin aktiivista tuohon aikaan, ja varmasti siitä on ollut hyöytyä kuvien laadun muutoksen perusteella. Kiva, jos olet tykännyt kuvienkäsittelyohjeistani. Niitä on pyydetty minulta lisääkin, joten voi olla että jossain vaiheessa vielä kirjoitan lisääkin!

 4. 4

  sanoo

  Oikein kiva postaus..niin hauska katsella miten tyyli ja sisustus muuttunut ja miten olet huimasti olet kehittynyt. Jokaisessa tyylissä on aina jotain kaunista, tosin tykkään nykyisestä tyylistä todella paljon 🙂 Ihanaa, että sun blogi on olemassa, tämä on ollut ihan minun lemppari ja on edelleen! 🙂

 5. 6

  sanoo

  Voi että miten kiva postaus! On hauska nähdä, miten yksi tila on elänyt erilaisia hetkiä ja erilaisia tyylisuuntia. Kaikki kivoja, vaikkakin varsinkin viimeinen on kovinkin erilainen. Etsin vähän inspiraatiota makuuhuoneen sisustamiseen, koska makkari tuntuu aina jäävän viimeiseksi ja vähimmälle huomiolle… Sinne kuitenkin haluaisi jotain spesiaalia myös.

  • 6.1

   sanoo

   Mukava kuulla, että tykkäät postauksesta! 🙂 Makuuhuoneeseen kyllä kannattaa panostaa!! Vaikka siellä vähän hereillä viettää aikaa, sillä on kuitenkin itselleni ainakin merkitystä, että huone on viihtyisä! 🙂

 6. 7

  Korukopan Eija sanoo

  Hauska postaus, mukava nähdä tämä tyylien muutos!
  Mun mielestä nämä kaikki olivat oikein kauniita versioita, mutta tokihan tämän hetkinen on tyylikkään rento 🙂

 7. 8

  Nimetön sanoo

  Kiva aikamatka. Kaunista on jokaisessa vaiheessa. Jouduitko poistamaan tapetin vai maalasitko suoraan??

 8. 9

  sanoo

  Ihania ennen ja nyt kuvia… Viimeisin on kyllä paras, mutta muistan, kun nuo voimakkaat tapetit tulivat ja itsekin olin ihan hulluna niihin:)
  Mäkin haluan tuollaisen peace-taulun. Näyttää niin ihanalta… pensselit esiin siis:)

  • 9.1

   sanoo

   Niitä riitti jossain vaiheessa kyllä! 😀 Varmaan aika moni on jo vaihdettu pois. Kauniita kyllä monikin, mutta kyllähän tuollaiseen voimakkaaseen kuvioon kyllästyy. 🙂

   Peace -taulun tekemisessä ei kauaa menekään. 😀

 9. 10

  sanoo

  Kiva kuvasarja. Tuossa yhdessä kuvassa hämmästyin, että mitäs meidän Tyyne makoilee siellä teidän sängyllä. Äkkivilkaisulta ihan samannäköinen kissa 🙂 Eniten omaa silmää miellyttivät nuo 2010 ja 2011 otetut kuvat. Voisi siis ajatella että olen pari vuotta ajasta jäljessä. Kauniita toki ovat kaikki.

  • 10.1

   sanoo

   Aika monessa blogissa minäkin olen hätkähtänyt, että meidän Ruffeko se siellä! 🙂 Kivoja harmaavalkoisia kavereita on monella bloggaajalla! 🙂

   Tuo 2010/11 tyyli on muuten minunkin mieleeni, mutta jotenkin tuo runsaus ei enää tunnu niin omalle. 🙂

 10. 11

  sanoo

  Kiva postaus… Pienillä muutoksilla saa isoa aikaan, niin kuin tuo tapetti…. Harmonisempi tämä v 2013 malli….
  Lattiasta olisin kysynyt… En muista oletko siitä jo kirjoittanut… Oletko maalannut, vai onko jotain valmiiksi harmaata? Omat rojektit mielessä…

  • 11.1

   sanoo

   Eikö vain olekin, paljon rauhallisempi! 🙂

   Lattia on vanha lautalattia 60-luvulta, mäntyä. Se oli aika huonossa kunnossa asunnon ostaessamme, joten maalasimme sen harmaalla Betolux Akvalla. Muuten maalattu lautalattia on hyvinkin paljon mieleeni, mutta tuo maalivalinta meni metsään… karhensimme vanhan lakkauksen ja aikaa säästääksemme maalasimme vesiohenteisella maalilla. Ei olisi kannattanut, sillä eihän se tahdo oikein kestää, ainakaan lastenhuoneissa. Meidän huoneessa kyllä kestää kohtuullisesti, mutta lastenhuoneissa täytyy vaihtaa maalia kun seuraavan kerran käydään lattioiden kimppuun!

  • 12.1

   sanoo

   Kiitos Elisabeth! Tuo lyhty tai oikeastaan koristehäkki on ollut vähän tauolla, mutta tallessa yhä. Siinä ei voi polttaa kynttilöitä, mutta koristevalot olen siihen usein laittanut talveksi!

 11. 13

  linda sanoo

  Kiva postaus! 🙂 Tuo teidän päiväpeite on niiiin ihana! Mistähän tuo helmalakana mahtaa olla? Oon ihan kahden vaiheilla hankkisinko helmalakanan vai pelkät kuminauhalakanat meidän jenkkisänkyyn ja toi näyttää kyllä kivalta! =)

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos linda! Ihan vasta tilasin ellokselta tuon helmalakanan. Se on ihan ok, mutta olisin toivonut sen olevan paksumpaa puuvillaa, tosin on se tukevampi kuin joskus jyskistä ostamani valkoinen helmalakana. Ihan kiva kyllä!

 12. 14

  sanoo

  Tykkään makkarin selkeästä nykyilmeestä eniten!

  Meillä oli muuten tuo sama tapetti omassa makkarissa (kodissa, jonka myimme pari vuotta sitten). Taidettiin tutustuakin aikoinaan toistemme blogeihin just tuon yhteneväisyyden innoittamana 😉 Mutta jotenkin mullakin on toi selkeys nyt enemmän tänä päivänä jutun juoni!

  • 14.1

   sanoo

   Kiva kuulla, kiitos Sally! Niin minäkin muistelen, että ensimmäistä kertaa pysähdyin ja kommentoin blogiisi kun törmäsin tuttuun tapettiin. 🙂 Aikansa kutakin ja selkeämpään suuntaan, onneksi!!

 13. 16

  Leena Laine sanoo

  Hei!

  Kiva postaus – vaihtelu kyllä virkistää kummasti. 🙂 Itse suunnittelen tällä kertaa aivan pienimuotoista vaihtelua, nimittäin kaipaisin makuuhuoneeseen uutta kattolamppua. Muistatko vielä, mistä tuo ”uusin” valkoinen kattolamppu on ostettu? Jotain sen tapaista olen itse etsimässä… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *