Luonnon inspiroima syyskattaus

autumn table setting

Upeat syksyn punertavina hehkuvat sävyt saivat minut suunnittelemaan syksyisen kattauksen lauantaiksi kun istuimme iltaa meillä keittiön pöydän ääressä. Luonto on syksyllä kauniin punainen, vaikka punaisesta en muuten juurikaan pidä. Mutta sisustusta ajatellen tuollainen lämmin kuparinpunainen sopii mielestäni täydellisesti syksyyn. Sen kummemmin syysvärejä kotiin tuomatta, tein kuitenkin kattauksesta varsin punertavan. Sen verran autoin luontoa, että maalasin vaahteranlehtiä kuparin värisellä spraymaalilla. Poimin lehdet suoraan ulkoa maalattavaksi ja laitoin ne seuraavaksi yöksi painon alle, sillä maali ja kuiva ilma vetäisivät lehdet liian ruttuun.

syyskattaus2s Samaisella kuparispraylla maalasin myös metallitölkkejä kattaukseen sopivaksi. Pieniin tomaattipyreepurkkeihin tein pikkukimput pihlajanmarjoista ja lumimarjoista. Suurempaan purkkiin asettelin lumimarjanoksia, joista nypin lehdet pois. Näin lumimarjanoksat ovat mielestäni ehdottomasti kauneimmillaan, kun marjat pääsevät esille ja risukkoiset oksat näkyvät.

syyskattaus7syyskattaus8

Illan alkaessa hämärärtää kattauksen värit vasta heräsivät eloon ja pimeässä nuo kupariset lehden jo hohtivat kynttilänvalon osuessa niihin. Lehdet sidoin servetteihin juuttinarulla. Valitsin mustat servetit, joita vasten kupariset lehdet korostuu hienosti. Mustalle kaverina toimii Kubus -kynttelikkö ja tarjoiluastioiden musta. Muuten kaikki pöydässä onkin valkoista tai kirkasta. Jätin tällä kertaa kaikki liinat sun muut pois, sillä pöytä oli todella täysi jo astioista ja näistä pienistä somisteista. Ruuat jäi tällä kertaa kuvaamatta, mutta varsin simppeliä ja syksyyn sopivaa ruokaa söimme. Alkupalana oli eilen kerätyistä sienistä tekemääni suppilovahverokeittoa, pääruokana uunijuureksia ja lohta, lisukkeena anopin kasvattamia ja valmistamia suolakurkkuja, puolukkasurvosta ja juustoja. Jälkiruuan kanssa mentiin helpoimmalla mahdollisella tavalla ei jäätelöannoksilla.

syyskattaus6 syyskattaus10

Sellainen tunnelmantäyteinen ilta kattauksineen! Ihana tehdä välillä isommallekin porukalle ruokaa. Liian harvoin tulee kutsuttua ruokavieraita, vaikka aina se on yhä mukavaa syödä täpötäyden pöydän ääressä. Ja tietysti kattauksiakin on mukavempi suunnitella ja askarrella silloin kun saa kattaa pöydän täyteen.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Kaunis kattaus!

  Minunkin piti hakea perjantain illalliselle lehtiä ja marjoja, mutten ehtinyt enää töistä tullessa. Luonnon antimista saa helposti kauniin somistuksen.

 2. 6

  sanoo

  On kyllä todella kaunis, silmää hivelevä kattaus! Aivan ihanat värit ja yksinkertainen tyyli! Tätä täytyy tulla myöhemminkin ihastelemaan! Upeaa!

  • 7.1

   sanoo

   Kubus on aivan huippu! Jos kynttilät palaa kokonaan, valuu siitä kyllä pöydällekin, Mutta useimmiten kynttilöitä poltetaan vain tovi, jolloin näin ei käy. Usein pidän kynttelikköä kuitenkin esim. tarjottimen tai muun alustan päällä. Tavoitteena olisi löytää joku kaunis sopivan kokoinen keraaminen laatta kynttelikön alle.

 3. 10

  sanoo

  Kaunis tämä sinun kattauksesi… täytyisi varmaan itsekin taas ryhdistäytyä tämän visuaalisen puolen kanssa. Jotenkin meillä ollaan taas menty siihen, että lautaset pöytään ja eripari-juomalasit samoin. Aarrrghhhh:)

  • 10.1

   sanoo

   Kiitos Frida! ♥ Kaunis kattaus saa kyllä ruuankin maistumaan paremmalle. 🙂 Ei sitä arkisin niin viitsi, mutta kunhan edes viikonloppuisin jaksaisi panostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *