Lomamäen Lemmikkipuistossa

lemmikkipuisto1

Saimme naapuripitäjästä Inkoosta mielenkiintoisen kutsun tulla tutustumaan Degerbyssä sijaitsevaan Lomamäen Lemmikkipuistoon. En ollut aiemmin edes kuullut paikasta, joten mielenkiinnolla lähdimme tutustumaan puistoon. Puistossa yllätyimme heti alkuunsa positiivisesti siitä, että eläimistä monet olivat siliteltävissä, ruokittavissa ja käsiteltävissä, eikä missään korkeiden verkkoaitojen takana piilossa. Lapset pääsivät pitelemään käärmeitä ja lintuja, tietysti eläinten hoitajien opastuksella. Paikalle oli kutsuttu useampia bloggaajia perheineen, mutta henkilökunnalla riitti hyvin aikaa esitellä eläimiä ja kertoa niiden hoidosta. Eläinten käsittely puistossa oli mukavan yksilöllistä ja eläimistä huomasi, että ne olivat tottuneet ihmisen käsittelyyn.

IMG_3447lemmikkipuisto2IMG_3467IMG_3490IMG_3483

Paikan hauskin otus oli ehdottomasti valkoinen kakadu Roope, joka tykkää jammailla ja sanoa päivää. Aika kovaäänisiä nuo isot linnut kyllä ovat, puhuvat linnut varsinkin. Yllättävän monenlaisia lajeja puistosta löytyi, perinteisten lemmikkilajien lisäksi. Kissat, koirat ja puput jäivät ihan kokonaan kuvaamatta näitä eksoottisempia ihmetellessämme. Lapset loukkaantuivat piikkisian puolesta, kun menin haukkumaan sitä rumaksi, mutta onhan tuo nyt aika hirveä ilmestys.

lomakylän lemmikkipuisto1 lomamäen lemmikkipuisto3

Meidän katras tykkäsi paikasta kovasti ja viihtyivät kaikki hyvin puistossa. Uskallammepa suositella paikkaa kaikille eläimistä kiinnostuneille lapsiperheille! Kiva kun lähistöltä löytyy tällaisia paikkoja ja eläimiä pääsee katselemaan sen joka vuotisen Korkeasaaren lisäksi muuallekin. Seuraavaksi taidamme suunnata tutustumaan maatilan eläimiin jollekin kotieläinpihalle. Taitaa olla niin, ettei meidän muksut ole vielä lehmiin ja lampaisiin päässeet tutustumaan!

Lomamäen Lemmikkipuisto on avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa ke-su klo 11-18. Sisään pääsee 40 euron hintaisella perhelipulla. Puistossa on hyvät tilat piknikille, omat eväät ovat sallittuja, vaikka paikasta löytyy myös pieni kahvila.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Mielenkiintoista lukea,kun perheellani on samantyyppinen Pohjanmaalla.Meilla vain elainten lisaksi valtavan iso museoalue kymmenine rakennuksineen.Huomasin vain,etta meidan paasyliput taitaa olla tosi halvat (aikuiset 7 euroa ja lapset 4,50,alle 3v ilmaiseksi)mita vertaa tahan puistoon….

  • 3.1

   sanoo

   Ettei olisi se 8-tien varrella oleva talonpoikamuseo, josta löytyy eläimiäkin!? Se ainakin on on ihana paikka, käytiin joskus ohikulkiessa kun lapset oli ihan pieniä.
   Varmasti riippuu hiukan paikastakin tuo hinnoittelu. Pääkaupunkiseudun kupeessa aina tuntuu olevan hinnat paljon kovemmat.

   • 3.1.1

    sanoo

    Varmaan sama paikka 8-tiella Kokkolan kupeessa.
    No,ei meilla valitetakkaan hinnoista,joten antaahan se ainakin kivan ja positiivisen mielen kaikille….
    Kivan nakoinen paikka tama esittelemasi!

 2. 5

  Hantsu sanoo

  Ihanat kuvat, ihanat eläimet ja ihana kesä, mutta missä on tytön kypärä ratsastaessaan ponilla?! Vaikka pieni on poni ja varmasti toimintaan sopivaluonteinen, sekä aikuiset turvana niin silti pää voi kopsahtaa ikävästi jos eläin päättää alkaa temmeltään ja lähtö selästä tulee.
  Lisäksi mietin paikan vakuutuksia…
  Mietteet kaikella kunnioituksella toimintaa kohtaan ja kaikella rakkaudella eläimiä kohtaan!

Trackbacks

 1. […] Suosittelen ehdottomasti paikkaa. Meillä ainakin oli tosi kiva päivä. Puisto tarjoaa hienoja kokemuksia eläinten parissa. Henkilökunnan omistautuminen ja eläinrakkaus näkyy paikassa. Eläimet ovat osa perhettä. Oli kiva nähdä kuinka koko henkilökunta hääräsi eläinten parissa. Lisää kuvia ja juttua tapahtumasta löytyy ainakin Rauharentolan blogista ja Esmeralda´s blogista. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *