Listaihmisiä?

Listaihmiset on niitä, jotka tykkää kirjoitella listoja kaikesta mahdollisesta, suunnitella juttuja paperilla ja kirjoitella ylös asioita. Tunnustaudutko sellaiseksi!? Minä ainakin! Minulla jo listan kirjoittaminen auttaa monesti muistamaan asioita. Joskus kirjoitan kauppalistan kotona ja lähden kauppaan ilman listaa ja hyvin muistan kaiken tarvittavan. Tänään ei kyllä ole tuntunut kovin hyvämuistiselle. Kolmas unohdus jo lasten koulu- ja päiväkotijuttujen suhteen, kahden viikon aikana. Täytyy kehittää menojen ylös kirjaamista hiukan.

A pair of pears -blogista löysin tämän kuvien kivan to do -listan, joka voisi toimia myös menojen kirjaajana. Tuolta blogista listan voi printata omaan käyttöön. Omasta kalenteristani, ihanasta Moleskinesta ei näissä ole apua, kun se on laukussani ja joka aamu sitä ei tule vilkaistua. Ehkä paperi jääkaapin ovessa voisi toimia paremmin.

Ja onhan meillä toki liitutauluseinäkin muistutuksia varten. Se vaan on kesän aikana päätynyt lasten piirustustauluksi. Ehkä laitetaan seinään piirtämiselle stoppi ja otan seinän taas alkuperäiseen käyttöönsä.

Samaisesta blogista löytyy myös lista juhlien suunnittelua varten. Varsin kiva tämäkin! Täytyypä printata tämäkin jemmaan seuraavia juhlia ajatellen.

Tämän päivän homma taitaa olla kehittää menojen merkkaamista ja laittaa kaikki ensi viikon muistettavat asiat näkösälle!

Kuvat: http://www.apairofpears.com/

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kuvan näköisiä listoja.

  Ennen kalenteri, laukut ja lompakot olivat täynnä listoja. Myöhäisen älypuhelinherännäisyyden myötä jätin paperikalenterin pois. Puhelin muistuttaa äänimerkein erilaisista asioista, enää en esimerkiksi tuijota hämmästyneenä ja asian autuaasti unohtaneena kun asiakas astuu ovesta viikkoa aiemmin sovittuun tapaamiseen tai unohda viedä autoa huoltoon. Erilaiset muutkin listat; lahjaideat, viinisuositukset jne. ovat puhelimen muistissa.

  • 1.1

   sanoo

   Mulla on muistikirjat täynnä listoja. 😀 Mä en ymmärrä miksi en tykkää yhtään puhelimen muistutuksista ja kalenterista. Latasin siihen jonkun muistilappuohjelmankin, mutta ei vaan tuu käytettyä. Omituista, sillä muuten olen niin sinut lumiani kanssa ja käytän sitä kaikkeen mahdolliseen. Ehkä mun täytyy vaan pakottaa itseni opettelemaan, niiden muistutusten vuoksi. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Tunnustan, olen listaihminen! 🙂 Ilman kauppalistaa ei voi lähteä kauppaan, muuten sieltä tarttuu mukaan kaikkea mitä oikeasti ei tarvitsisi ja unohtuu ne asiat, joiden vuoksi kauppaan lähti.. Myöskin tehtävä-listat ja ennen pidemmälle matkalle lähtöä pakattavat tavarat-listat on usein käytössä!

  • 2.1

   sanoo

   Tehtävälistat ja pakkauslistat on käytössä juu. Listaa kirjoittamalla saa jotenkin jäsenneltyä ajatuksiaan ja pakkaaminen on paaaaljon helpompaa. En tee listaa niinkään muistaakseni vaikkapa pakattavia tavaroita vaan sisäistääkseni sen, mitä pitää pakata. Paperilla ajattelu on helpompaa!

 3. 3

  sanoo

  Kyllä, listoja tulee tehtyä täälläkin. Juuri kirjoittelin toiseksi viimeisimmässä postauksessanikin ideakirjastani, johon teen listaa kaikista ideoista. Muuten en millään muista kaikkia. Kauppaan voin lähte ilman listan tekoa, jos tarvitsen vain perusruokajutut, mutta jos olisi tarkoitus hankkia jotain muuta tai enemmän tarvikkeita niin teen aina listan.
  Samoin teen välillä listan muutaman seuravaan päivän tavoitteista ja hommista, se on nautinnollista kun saa vetää yli jo suoritetun tehtävän ja voi siirtyä seuraavaan.

  • 3.1

   sanoo

   Tehtävistä jutuista koostuvat To Do -listat on ihania! Tosi ihanaa raittaa ruksi ruutuun, kun homma on tehty. Liian pitkää listaa ei kuitenkaan passaa tehdä tai alkaa tekemättömät hommat ahdistaa. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Kivannäköisiä listoja!

  Listaihminen olen minäkin, kotoa pitää aina löytyä pieniä vihkosia, joiden sivuille voi listata ostoksia, ideoita, blogipostausaiheita… To do -listoja teen myös, sekä töissä että kotona. Eikä niin pientä tapahtumaa, juhlaa tai lomamatkaa olekaan, etteikö sen suunnitteluun pitäisi tehdä lista. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kuulostaa niin tutulle. Kaikelle on listansa! 🙂 Blogipostauksiakin on hyvä suunnitella vähän valmiiksi, kirjoitella ideoita ylös kun tulee mieleen!

  • 5.1

   sanoo

   Mä laitoin nyt liitutaululle kaikista tärkeimmät kissankokoisilla kirjaimilla ja semitärkeät erilliseen viikkolistaan. Lippulappusista ei mitään tietoa koskaan löydä, joten se info täytyy kerätä jonnekin helpommin huomattavaan paikkaan. Toistaiseksi on toiminut mainiosti ja mitään ei olla unohdettu!!

 5. 6

  sanoo

  Täälläkin on samanlanen listaihminen – tein postauksenkin samasta aiheesta jokunen aika sitten 🙂 Täytyypä käydä kurkkaamassa noita tulostettavia listojakin!

 6. 7

  sanoo

  Juu, listaihminen täällä henkeen ja vereen! Ostoslistoja, toivelistoja, matkalle mukaan-listoja jne. Ongelmat yms. täsmentyvät ja selkiintyvät kun niitä kirjoittaa ylös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *