Liitutauluasiaa – Voita Chalk Ink Liitutusseja ja Lukijaetu

liitutussiTeippitarha, yksi nettikauppasuosikeistani pyysi minua testaamaan Chalk Ink liitutusseja. Mielelläni suostuin tehtävään, liitutaulupintaa kun meiltä löytyy aika tavalla. Käytetyin ja käytännöllisin liitutaulu löytyy keittiöstä, portaikon alla oleva seinä on jo parin vuoden ajan toiminut menojen kirjaajana ja kauppalistan tekopaikkana, piirustusseinänä ja kirjoitusharjoittelupaikkana. Liitutaulumaalia on vuosien varrella maalattu vaikka ja mihin, purkkeihin, rasioihin, ruukkuihin, pääsiäismuniin ja jopa joulupalloihin. Vanhoja liitutaulujuttuja löytyy Liitutaulumaali -tunnisteen alta.

Ensivaikutelma tusseista on, että nämähän on tosi helppoja. Liitutaululle, mihin monesti täytyy saada paljon asiaa, on paljon helpompaa kirjoittaa tussilla kuin perinteisellä liidulla eikä tarvitse kirjoittaa kissan kokoisia kirjaimia. Tussin kärkeä kun käyttää eri asennoissa, saa samalla tussilla ohutta ja paksua viivaa aikaiseksi. Jälki on aika paljon peittävämpää kuin liidun jälki. Toisaalta tietty liidulle tyypillinen rouheus hitusen kärsii, mutta mukavuudessa tussi voittaa perusliidun mennen tullen!

liitutaulumaali_kynttilä

Liitutussi tarttuu myös spraymaalilla maalattuun pintaan. Aika kiva liitutauluvaikutelma syntyi kun mattamustalla maalattuun pintaan kirjoittelee, mutta yllättäen tekstit ei kovin hyvin lähtenytkään pois. No, tämä nyt on kynttilä lopun ikänsä, joten ei niin haittaa. Kynttilä muuten on Ikean halppistuoksukynttilä, jonka maalasin mustaksi. Ehkä kiiltävästä spraymaalipinnasta tussi lähtisi helpommin..?

liitutaulu eteisen oviPäätin myös heti testata tussien tarttuvuutta kontaktimuoviin ja hyvinhän nämä toimii yhdessä. Minulla on ollut jo pitkään ajatuksena saada joku viestisysteemi eteiseen, josta viestit näkisi heti sisääntultuaan. Leikkasin mattamustasta kontaktimuovista ympyrän eteisen oveen ja tähän voi kirjoitella tervehdykset! Pienet koululaiset kun toisinaan tulee yksin koulusta, on mukava jättää aamulla viesti valmiiksi, jotta on kivempi tulla kotiin. Voi vaikka muistutella soittamaan äidille kun on kotona tai ottamaan välipalaa. Kontaktimuovista tussi lähtee hyvin irti.

paikkakortti_liitutussi

Liitutussi tarttuu myös mm. lasiin, peiliin, peltiin, muoviin… Lasiin testatessani keksin, että tekstattuja laseja voisikin käyttää paikkakortin korvikkeena juhlissa. Talven juhlakauteenkin aika kiva idea. Nimen lisäksi voisi piirrellä jotain juhlan teemaan sopivaa. Ja prinsessajuhliin vaikka sydämiä vaaleanpunaisella tussilla. Toinen paikkaidis syntyi kun keksin kirjoittaa suoraan pöytään. Uhrasin pöytämme koekaniiniksi ja ainakin yhden illan ajan kärsii tekstin olla lakkapinnassa eikä tekstin pyyhkimisen jälkeen jäänyt jälkeäkään.Tärkeää on testata ensin, kuinka tussin jälki puhdistuu pinnasta. Mitä tasaisempi pinta on, sen helpommin tussin jäljen saa pois. Meidän iso liitutaulu on aika karkealla seinällä, joku rapattu kiviseinä tuo on. Pinta ei ole läheskään niin sileä kuin levyseinä on, joten puhdistaminen vähän epäilytti. Aluksi piirrettiin aika varovasti, mutta kyllähän jälki aivan kohtuudella irtosi, varsinkin kun laitettiin vähän astianpesuainetta avuksi. Mutta tasaisemmalta pinnalta lähti pois helposti kevyesti pyyhkimällä.liitutaulumaali_rasia_Valitsin testiin eri värisiä tusseja. Valkoinen on ehdottomasti eniten käyttämäni, näköjään valikoitui näihinkin vain valkoisella tekstattuja juttuja. Lapset taas ovat innoissaan värikkäistä tusseista. Ainoastaan violetti oli hiukan pettymys, se kun ei juuri näy liitutaulussa, mutta toki sillä voi piirrellä muualle. Hopeanvärinen tussi tulee varmasti kovaan käyttöön joulun aikaan,

Nyt voit voittaa neljän tussin setin haluamasi värisiä Chalk Ink liitutusseja. Valitse suosikkivärisi liitutusseista, yksi tai useampi ja jätä kommentti alle. Olisi myös kiva kuulla, mihin sinä tusseja käyttäisit!! Värit pääset katsomaan tästä linkistä. Arvontaan osallistuaksesi sinun tarvitsee jättää alle nimimerkki ja sähköpostiosoite. Osoitteet näkyvät vain minulle ja käytän osoitteita vain voittajan tavoittamiseen. Arvonta alkaa juuri nyt ja on käynnissä ensi viikon lauantaihin 6.10.12 klo 24:00 saakka.

Arpaonnea odotellessa voit hyödyntää blogini lukijoille tarkoitetun edun, 20% alennuksen Teippitarhan Liitutusseista. Alennuksen saat kirjoittamalla koodin Esme20 kassalla.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!

Postaus toteutettu yhteistyössä Teippitarhan kanssa. Tussit saatu Teippitarhasta.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Mukana viime metreillä 🙂 Juuri tilasin valkoisen, joten neonvärit vois olla kivat. Tai jouluksi hopea! liitutauluun juttuja 🙂

 2. 3

  sanoo

  Vieläkö ehtii mukaan?

  Upealta näyttää! Ihan mahtavia ideoita.
  Itseäni haluttaisi kokeilla valkoisia ja hopeita tusseja.

 3. 4

  sanoo

  Minulle ihan uusi tuttavuus.Olisi kiva kokeilla valkoisella,vihrealla,punaisella seka Granny Bird Blue-vareilla…

 4. 6

  sanoo

  Valkoinen on suosikki ja ehkä saisin vihdoinkin maalattua eteiseen ilmoitustaulun liitutaulumaalilla jos tussitkin olisi valmiina. 🙂

 5. 8

  Vadelmia sanoo

  Kiitos informatiivisesta postauksesta, joka tarjosi paljon vastauksia, kun etsiskelin tietoa liitutaulumaaleista ja liiduista. Ostoslistalle menivät nyt nuo liitutussit sekä Bilteman maali.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *