Lehtihetki

viimeinen divaani

Viimeinen Divaani -lehti on minulle Divaanin pitkäaikaisena ystävänä sen verran iso juttu, että lehden kanssa piti ottaa ihan oma lehtihetki ja keskittyä kunnolla lehden antiin, supertyylikäs lakupussi* seurana. Printtimedian ahdinko on ollut tiedossa jo pitkään, eikä Divaani varmaankaan ole viimeinen sisustuslehti, joka lopettaa. Ikäväähän se on, mutta jollain tavalla niin ennustettavissa. Somen aikakaudella aikakauslehdet jäävät väkisilläkin  blogien ja netissä olevan sisällön jalkoihin. Sisustusinspiraatiota löytyy instasta vaikka millä mitalla ja kerran kuukaudessa ilmestyvä lehti on monisa asioissa jo ajasta jäljessä, mutta silti lehden lukukokemus on jotain, mitä ei netin välityksellä voi saavuttaa. Onhan aivan eri asia istua rauhassa sohvalle tai pöydän ääreen vaikka päiväkahville tai teelle ja avata tuore lehti selailtavaksi. Kun lehti jää sohvapöydälle, tulee mielenkiintoisiin juttuihin palattua vielä kerta toisensa jälkeen, ja iloa lehdestä on pitkäksi aikaa. Olen muuten huomannut sellaisen jutun, että lehdestä saa paljon enemmän irti, kun sen ostaa irtonumerona, mitä tilaa lehden kotiin. Kotiin postin tuoma lehti jää usein alkuun kokonaan lukematta, mutta kun lehden ostaa irtonumerona, on jo lehden valitseminen kaupassa osa lukukokemusta. Kun on valinnut sen mielenkiintoisimman lehden kaikkien lehtien joukosta, tuskin malttaa odottaa, että pääsee kotiin selailemaan lehteä.

fazer lakritsi

Tuo lehti odottaa nyt sohvapöydällä sitä toista selailukertaa, mutta ennen sitä olisi hommia odottamassa. Räjäytin nimimttäin sivupihan istutukset ja sain viimein kaivettua inhoamani pensaat pois sisäänkäynnin luota ja niiden tilalle on tulossa syyshortensioita, jotka on parhaillaan ihanasti kukassa. Sen lisäksi yksi keskeneräinen ruokapöytä odottaa kunnostajaa ja sen kanssa tulee pian kiire, kun kelit viilenee kohta niin, ettei pöytää enää voi maalata ulkona.

Sellaiset maanantailöpinät tällä kertaa! Mitäs ajatuksia lopettavat lehdet ja ylipäätään printtimedian tilanne herättää?

*Saatu Blogin kautta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Minäkin olen joskus miettinyt sitä, että sisustuslehtien jutut on joskus varsin ylimalkaisia, ja otsikko kannessa lupaa paljon enemmän. Lehtien kotireportaaseista taas pidän kovasti, ne poikkeavat sinänsä blogeista, sillä lehdessä saa hyvän kokonaiskuvan koko kodista, toisin kuin blogeissa.

 1. 2

  Sanna sanoo

  Hei,
  Minusta Suomessa lehdet on ihan sika kalliita! Kun ajattelee, että varsinkin sisustuslehdet on nopeasti selattu läpi. Mulla kipuraja irtonumerossa on 4 €. Eli ostan tarjouksesta lähinnä Annaa tai Menaisia. Kodin kuvalehti minulle tulee kun oli hyvä tarjouspätkä. Lainaan paljon lehtiä kirjastosta. Eipä ihme jos ihmiset eivät tällaisessa taloustilanteessa ja nettiaikakaudella osta lehtiä.

  • 2.1

   sanoo

   Tuo on kyllä totta. Itsekin valitsen lähes poikkeuksetta se lehden, joka on tarjouksessa esim. 3,95€. Naistenlehtiä ostan hyvin harvoin… Ymmärrän, että jostainhan ne rahat on käärittävä kaikkia kuluja varten, mutta omaa rahapussia ajatellen, tulee kyllä pihisteltyä.

 2. 3

  Jennie sanoo

  Minulle tuli juuri pätkä Divaania, mutta en jää sitä juurikaan kaipaamaan. Ehdottomasti inspiroivin sisustuslehti on Glorian koti! Sääli sinänsä, että lehdet ovat vaikeuksissa, mielelläni itsekin niitä selailen ja ostan silloin tällöin irtonumeron fiiliksen mukaan.

  • 3.1

   sanoo

   Mä tykkään myös Glorian Kodista, paljon! Divaanin ja Avotakan lisäksi se on ollut useimmiten luetuimpien lehtien joukossa. Toivottavasti moni lehti vielä jatkaa meidän lukijoiden ilona!

 3. 4

  Ulpu sanoo

  Mä en ole tainnut Divaania lukea, Glorian kodin irtonumeron ostin joskun kesällä, siinä oli kivoja juttuja. Mä en ole mikään sisustaja, mutta olen alkanut enenevässä määrin seurailla sisustusjuttuja. Unelmien Talo ja Kotiin oon jäänyt koukkuun, on tullut kesällä ostettua joka kuukausi lehti kaupasta, siitä tulee vaan niin hyvä mieli, kun katselee kauniita ja persoonallisia koteja. Ja nimenomaan tavallisia koteja. Ja mitä kaikkea ihmiset keksii tehdä/tuunata. itse kun en hoksaa mitään kivoja juttuja tehdä, lehdestä ja mm. täältä sinun blogista saa hienoja vinkkejä. 🙂 Meillä on koti myynnistä, joten jossain vaiheessa voin päästä toteuttamaan vinkkejä käytäntöön. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Unelmien Talo ja Koti julkaisee usein juttuja mukavan tavallisista kodeista, minäkin pidän sellaisista vaikka välillä onkin ihana uppoutua vaikkapa jonkun pariisilaisen kattohuoneiston tai tanskalaisen maalaishuvilan tunnelmaan. 🙂
   Mukava, että olet saanut blogista vinkkejä! Onnea kodin myyntiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *