Lehtiä, valoja, lauluja…

joululehdet 2014 2

Joululehtiä, -valoja ja -lauluja nimittäin… Tämä työpäivä jäikin lyhyeen eskarilta tulleen puhelun vuoksi. Täällä me Friidan kanssa ollaan vietetty nyt sitten kotipäivää, sairasteluja sairastelujen perään… Sitä tämä syksy onkin aika pitkälti ollut. Ehdin jo aamulla puhumaan, että kärsiikö meidän kuopus kaamosväsymyksestä, mutta flunssa se taitaa yhä uuvuttaa. Ei tässä freeseimpänä olla itsekään, kuten kuva osoittaa… pimeä väsyttää ja kurkku on jälleen karheana. No, nyt on ainakin huilailuaikaa tämä päivä. Jospa pian päästäis kuitenkin normaaliin arkeen kiinni! Tänään ollaankin koululaisia vastassa kotona, taidetaan keittää kaakaot heitä odottamaan.

Tällainen yllättävä kotipäivä on mainio tilaisuus vanhojen joululehtien pinon levittelemiseen. Onhan tätä pinoa jo aika monta vuotta kasvatettu. Nyt kuitenkin tuntuu, että osan joutaa kiertoon jo… ne punaisimmat ja koristeellisimmat! Tilalle haluaisin ehdottomasti joululehdet Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Tanskasta puheenollen, koko lehtien luku jumiutui pahasti, kun heti ensi metreillä juutuin tuohon yhden lehden juttuun Kööpenhaminan joulutunnelmasta! Voi, miten tekisi mieli lähteä Köpiksen joulukuisia tunnelmia katselemaan… Mutta vapaat viikonloput alkaa olla aika kortilla tässä ennen joulua, joten saapa nähdä, jääkö vain haaveeksi, tälläkin kertaa!

joululehdet 2014

Taidan jatkaa vielä lehtipinon selailua, tietysti joululauluja kuunnellen. Friida perusti joululehtipinon viereen jouluaskartelupajan, joten kohta on koko keittiö kimalteita ja hileitä täynnä. Täytyypä pelastaa nuo uudet Annon koristevalot alta pois. Ei mikään turvallisin paikka pitää niitä keittiön pöydällä. Minkähän ripustuspaikan niille keksisi!? Ehkä tuo taustalla näkyvä seinähylly voisi käydä!

//Iloista päivää, ystäväiseni!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Täälläkin joululehdet plarattavina! Juuri hain mustikan varpuja. Josko kranssin tekisin!? Valoja, valoja. Niitä ripustetaan, kaivataan. Yllättävän yhdessäolopäivän iloa! 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Mustikan varvuista tuleekin kauniita kransseja! Minäpä tulen tästä vastavierailulle heti kun saan kommentteihin vastattua. Juuri tajusin, että siellähän on tuttu bloggaaja! 🙂

 2. 3

  sanoo

  Mä en ole vielä ehtinyt kaivaa joululehtipinoa esiin, mutta eiköhän se tule kaiveltua lähipäivinä…
  Pikaista paranemista pikku potilaalle!

  • 3.1

   sanoo

   Viikonloppunahan on hyvää aikaa keskittyä vanhojen joululehtien pläräilyyn! 😀
   Tyttäret taitaa olla jo kunnossa, jospa olisi nyt flunssat vähäksi aikaa nähty tässä talossa. 🙂

 3. 5

  sanoo

  Minulla on joululehtipinoa kerääntynyt jopa huiman kahden lehden verran 😀 Enemmän kaivan inspiraatiota nykyään netistä, ja nettiä onkin jo joulun osalta selattu ahkerasti 🙂 Punainen koristekasajoulu ei ole kyllä minunkaan mieleeni.

  • 5.1

   sanoo

   No näin on; huomattavasti enemmän jouluinspiraatiota löytyy blogeista ja pinterestistä aivan erityisesti! Paljon ajankohtaisempia vinkkejä ja uusia ideoita. 🙂

 4. 6

  sanoo

  Kööpenhaminan joulutunnelma on ”hygge”! Parina vuonna ollaan oltu marraskuussa ja ensi viikon viikonloppuna ollaan taas menossa, tällä kertaa ystävien kanssa.

  • 6.1

   sanoo

   Sitä hyggeä tekisi mieli ihastelemaan! No, joku toinen vuosi sitten, sillä kyllä nyt näyttää siltä, ettei tässä aika riitä. Ihanaa reissua sulle Köpikseen! Tuo mulle tuliaisiksi joku joululehti sieltä!! 😉

    • 6.1.1.1

     sanoo

     Oikeesti!? Tuotko? 😀 Jee!
     Mikähän lehti se vois olla!? Bolig Magasinet on ainakin kiva, kai niillä on kunnon joulunumero. 🙂 Tai Bolig Liv, Bo Bedre… mitäs niitä nyt onkaan! Tai joku oikea joululehti! Ihanaa, jos löydät mulle jonkun. 🙂

 5. 7

  sanoo

  Joululehtiä, valoja, makuja ja tuoksuja… Inspraatiota etsitään täälläkin. Paranemisia teille ja toivottavasti pääset haistelemaan Köpiksen joulutunnelmaa.

  • 7.1

   sanoo

   Jotain ihan uutta jouluinspiraatiota noiden joululehtien jälkeen kuitenkin tuntuu kaipaavan, joten taidan viikonloppuna katsella blogeista, mitä kaikkea kivaa muut bloggaajat on keksinyt!
   Taitaa jäädä Köpiksen reissu seuraavalle vuodelle, tahtoo nämä viimeiset viikot ennen joulua olla aina aika kiireisiä. 🙂

 6. 8

  suvi sanoo

  Hei!
  Pakko kommentoida, kun tiedän, että olet ainakin haaveillut Joy-kyntteliköstä. Itsekin olen, mutta hinta ollut esteenä. No, nyt lähti tilaus! Scandinavian Desing Centerissä Joy maksaa 110e ja esim. RoyalDesingissa puolet enemmän. Ja useista paikoista Joy-kynttelikköä ei enää saa ollenkaan.

  • 8.1

   sanoo

   Heippa Suvi! Kyllä vain, Joy taisi olla haaveena jo parisen vuotta sitten. Sen jälkeen haave on ehkä hiukan hiipunut, muttei suinkaan kadonnut. 🙂 Joten kiitos, että vinkkasit, nyt saisi sen kyllä halvalla!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *