Kisadesignia

 Kerroinkin aiemmin joku viikko sitten, että olen Bella -blogien ja Lahti2017 MM-kisojen yhteistyökampanjassa mukana ja kävin Helsingissä perehtymässä ensi vuonna koittavien Lahden kisojen designiin ja palvelumuotoiluun. Nyt pääsimme koko perheellä tutustumaan kisadesigniin tarkemmin, kun vierailimme Lahdessa Salpausselän kisoissa, jotka olivat Lahti2017 MM-kisojen esikisat. Esikisoissa testattiin monia ensivuoden isoja kisoja varten suunniteltuja palvelutuotteita, jotta ensi vuonna sitten kaikki on hiottu varmasti kuntoon.

Lahti2017 MM

Meidän tutustuminen kisoihin alkoi aika jännällä tavalla, kun pääsimme käymään suurmäen huipulla, josta avautui lumisateisenakin päivänä aika huikeat näkymät yli stadionin aina kaupungin rajojen ulkopuolelle. Seurasimme kisojen taustavoimien ja avustajien työtä, kuinka mäkeä valmisteltiin illan mäkikisaa varten. Lapset katseli maisemia innoissaan, eikä kenenkään korkeanpaikankammo ottanut valtaa.

Lahti2017 VIP

Ruokapuoleen tutustuimme ensin VIP-tiloissa, joissa Fazer Food Services tarjosi rentoa, laadukasta lähiruokaa ja myöhemmin suurhallissa maisteltiin buffet -ruokaa. Ruokatarjoiluissa oli aika kivasti otettu huomioon eri asenteella tulevat kisavieraat. Lapsiperheille maistuu luultavasti joku helppo grillityyppinen sapuska pulkkamäen ja kisojen katselun lomassa kun taas aikuisporukalla kisoista nauttivat saattavat haluta ruokailla pidemmän kaavan mukaan rauhallisissa sisätiloissa.

Lahti2017 kisat Lahti 2017 ohjelma

Kisoissa on otettu muutenkin hyvin huomioon eri elämäntilanteessa olevat kisavieraat. Itse urheiluohjelman lisäksi tapahtumia riittää eri ikäisille ja eri asioista kiinnostuneille vieraille. Kisatorilla olevalla esiintymislavalla on erilaista ohjelmaa ja suurhallista löytyy myös esiintyjiä jos jonkinlaisia. Lapsiperheille suunnatun ohjelman lisäksi lapsille on erilaisia aktiviteetteja, kuten pulkka- ja liukurimäkiä ja minimäkihyppyä.

 

Lahti 2017

Lahti 2017 Suksikeräys

Suksikeräys oli ilmeisesti tuottanut hyvin satoa, sillä suurhalliin oli saatu tehtyä suksista väliseiniä eri toimintojen erottelemiseksi. Kaikkialla esikisoissa oli läsnä ensi vuoden odotettu tapahtuma, Lahti2017. Kisojen design niin opasteissa kuin mainosmateriaaleissa toimii mielestäni erinomaisesti ja muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Erityisesti pidän noista menneiden vuosikymmenten inspiroimista kisajulisteista ja niiden tyylistä.

Lahti2017 Design

Lahti2017 esikisat

Lahti 2017 Iltamäki

 

Luulen, että suurmäen iltamäki on näissä kisoissa suurimmalle osalle se koko kisojen kohokohta. Sitä myös meidän porukalla odotettiin kaikista eniten ja sen vuoksi pettymyskin oli suuri, kun sivuttaisen tuulen vuoksi koko mäkikisa jouduttiin perumaan, emmekä nähneet yhtä ainoaa hyppyä. Siinä vaiheessa kun kotiin piti lähteä näkemättä kauan odotettuja mäkihyppyjä, ei kuopusta varsinkaan lohduttanut lainkaan tieto, että mäkikisaa voidaan seurata seuraavana päivänä kotona tv:n välityksellä. Onneksi sentään iloa tuotti illan upea ilotulitus, jota varten koko stadion pimennettiin.

Lahti2017 MM

Lahti2017 ilotulitus

Lahti2017

Liput Lahti2017 -kisoihin on jo myynnissä ja ne löydät täältä! Luulenpa, että meidän porukan on välttämätöntä suunnata ensi vuonnakin kisoihin, jotta pääsemme viimein näkemään sitä mäkihyppyä livenä mäkimontusta katsellen, sillä ei se lasten mielestä ruudun välityksellä näyttänyt läheskään niin kivalta kuin olisi paikan päällä tuntunut.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse olin kisoissa vapaaehtoisena ja viihdyinkin siellä hyvin. Iltamäen peruuntuminen TAAS oli todella valutettavaa ja näin lahtelaisena todella toivon, että ensi vuodeksi löydettäisiin hyvä ja toimiva tuuliverkko. Lahdessa kun aina tuppaa tuulemaan. Moni antoi iltamäen peruuntumisesta palautetta ja toivotaan, että organisaatio ottaa opikseen. Onneksi ensi vuoden kisaohjelma on tosi väljä joten ehkä kisoja päästään hyppäämään. Itsentykkäsin paljon uudistetusta kisa-alueesta ja yhtenäisestä ilmeestä 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Juu, olisi kyllä mahtavaa, jos tuolta tuulelta voisi jotenkin turvallisesti suojautua. Se on nimittäin varmasti suuri pettymys lähes kaikille kisavieraille. Mutta muuten kisat oli kyllä pelkästään positiivinen juttu meidän sakin mielestä. 🙂 Vapaaehtoiset tekee siellä hienoa työtä, kiitos siitä!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *