Laastiohjeita

Minua on sen verran moni lähestynyt diy -betonivalaisimen tiimoilta, että päätin kirjoittaa kuvien kera ohjeen siitä, kuin tein valaisimeen laastipinnoituksen. Toista valaisinta en tähän hätään tarvinut, ja alkuperäisestä projektista en työvaihekuvia ottanut, joten nyt pinnoitin ruukun samalla tavalla kuin käsittelin valaisimen kuvunkin. Ruukku on vanha diy -tuunaus, joka kaipasi jo vähän uutta ilmettä.

laastipinnoitus_

Tarvitset laastia, sekoitusastian ja siveltimen. Laastina minä käytin Vetonit Pikasaneerauslaastia, joka kuivuu nopeasti ja pölyää vähän.  Siveltimeksi kannattaa ottaa maalaushommissa ränsistynyt yksilö, jottei hyvä sivellin mene pilalle.

Ensimmäinen laastikerros on hyvä olla oikein ohut, jotta saa varsinaista laastipintaa varten vähän tartuntaa. Sekoita laastia hyvin pieni määrä. Laasti saa olla ohutta kuin jogurtti. Sivele kauttaaltaan pinta laastilla ja anna kuivua.

Kuivumisen jälkeen sekoita paksumpi laasti, sellainen joka on riittävän kiinteää, jotta se ei valu. Nyt käytä laastia huomattavasti reilummin niin, että se peittää pinnan kokonaan. Anna kuivua ja nauti lopputuloksesta! 😉

laastilla pinnoittaminen

Mihinkään kovalla kulutuksella olevaan juttuun en tätä lainkaan suosittele, ruukunkaan en varsinaista kulutusta usko kestävän, joten tämä päässee ihan suojaruukkukäyttöön.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihanaa, kiitos ohjeesta. Voisinkin terrakotan ja vihreän väriset muoviset ulkokukkaruukut päällystää näin. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Olisi kiva tietää, miten laastipinta pysyy ulkoruukuissa! Joten jos päädyt pinnoittamaan muoviruukkuja, laitahan viestiä, miten laasti pysyy ulkokäytössä!!

 2. 3

  sanoo

  Aivan ihana saneerauslaasti-idea! Nyt muuttuu meidän terassin kaikki eripari/muotopuoli ruukut yhteenkäypiksi! Kiitos sinulle!

 3. 4

  sanoo

  Nyt on valaisin valmis, linkitin tänne jos joku kaipaa ohjeita… Kiitos vielä mahtavasta ideasta, rakastan uutta betonilamppuani 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *