Kuusi kultainen, tai hopeinen…

Nyt on kuusi tuotu meidänkin tupahan. Tai itse asiassa se tuotiin olohuoneeseen jo eilen illalla kun saatiin joulusiivoukset valmiiksi. Koristelua aloittaessamme vaan huomattiin, että kuusenkynttilät katosivat parin viikon aikana, minkä ne ehti olla hyvässä jemmassa odottamassa kuusta. Pengottiin koko mökki vaan eipä löytynyt. Koristelu siirtyi siis tälle päivälle ja aamulla vaan uusien kynttilöiden hakuun… onneksi löytyi samanlaiset tilalle!

Tänä vuonna kuusessa taitaa olla hiukan enemmän koristeita mihin on aiempana vuosina totuttu. Laitettiin kaikki mahdollinen esille, paitsi christmas boardiin ei puututtu, siihen sai jäädä koristeet. Meille perinteiseen tapaan kuusessa on paljon hopeaa, lasia, kristallejakin sekä mustaa ja valkoista. Koristukset on viime vuodelta hyvin tuttuja, uutta taitaa olla ainoastaan ekaluokkalaisen tekemä ihana valkoinen paperirinkulanauha. Muistan kun itse tein pienenä samanlaisen vanhemmilleni ja olipas ihana yllätys kun tyttäreni oli tehnyt samanlaisen. Nyt käärittiin kuuseen myös hopeista helminauhaa, joka muutaman vuoden ajan on ollut tauolla. Runsaus olkoon tämän joulun teema! Pitääpä vielä vähän asetella koristeita kauniimmin kun kuusta nyt hetken katselee ja ihastelee.

Vielä toisesta suunnasta. Kyllä on ihanaa kun kuusen takana nyt on valkoinen kirjakaappi. Viime jouluna se vielä oli ruskea ja ei näyttänyt kovinkaan kivalle kuusen takana.

Nyt on siis joulusiivoukset valmiina, ruuatkin ostettu ja lahjat myös. Vielä on ohjelmassa paketointia, kaikki oman perheen lahjat ja jokunen muukin. Lisäksi pitäisi valmistaa pari jouluherkkua, lakkajäädykettä jälkiruuaksi ja valkosuklaakakkua kahveille. Joululiinatkin pitäisi mankeloida ja vielä tehdä uusi setti pellavalautasliinoja. Tekemistä siis riittää, mutta kaikki on sellaista kivaa pientä puuhaa kotosalla. Mikäs sen mukavampaa, joululauluja kuunnellen ja vähän jo jouluherkkuja maistellen!

Ihania ja tunnelmallisia viimeisiä hetkiä ennen joulua! Ja stressittömiä jouluvalmisteluja! Palaan varmasti vielä blogiin ennen joulua…

Kommentit
 1. 1

  Maria sanoo

  Ihanan näköistä <3

  Terkkuja täältä Lapista, vielä reilu tunti möksälle. Huomenna kuusiostoksille! Kuusenjalka jäi kotiin enkä raaskinut ostaa äsken Cittarista, joten sovelletaan. Ämpärin ympärille juuttunarua ja kivenmurikoita tukemaan kuusta. Heh, saas nähdä onko mies oikeassa, kun oli sitä mieltä etten mä mitään kiviä tuolta löydä 🙂 Uhkasin viedä sitten vaikka kiukaasta 😉

  Tunnelmallista joulunodotusta <3

 2. 3

  sanoo

  Todella kaunis kuusi… ja ihanat koristeet… Olet varmaan oikeassa, että näyttää paljon paremmalta valkoista vitriiniä vasten 🙂 Tumma väri aina jotenkin imaisee muut värit itseensä..

  Rauhallista joulua sinulle.

  Terkuin, Frida

  PS. Kyllä ne jouluvalot varmaan löytyvät… viimeistään siinä vaiheessa, kun olette heittämässä kuusta pois;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *