Kurkistetaan kaappiin

vitriinikaappi

Vitriinikaapista tulee minulla mieleen välittömästi 90-luvulla koteja kauhistaneet pyökkimelamiinirakennelmat, joissa oli hyllyä, lokeroa ja lasiovea vaikka millä mitalla. Tätä meidän kirjakaappia tulee kuitenkin kutsuttua vitriinikaapiksikin, sillä kirjakaappina siinä toimii vain alaosa, joka on ovien takana piilossa. Olen saanut tässä aikojen saatossa useammankin kommentin ja postaustoiveen esitellä, mitä nuo hyllyt lasiovien takana varastoivat, joten valoisan päivän ratoksi kuvailin hyllyjä ja niille kertynyttä tavaraa. Umpiovien taakse ei edelleenkään kurkisteta; siellä nimittäin on aivan liikaa kirjoja sekä kaikki lasten lautapelit, suloisessa sekamelskassa! Alunperinhän kaappi oli kokonaan lasiovilla ja synkkä, tummanruskea. Jos kiinnostaa tietää, miten muokkasin kaapista raikkaan ja valkoisen reilut pari vuotta sitten, kurkista tänne!

vitriinikaappi2

Mutta nyt siihen sisältöön… Kuten monella sisustajalla, minullakin on kertynyt aivan liikaa purkkeja, purnukoita, kynttilöitä ja maljakoita, monenlaisia somisteita ja koriste-esineitä. Mitään muuta paikkaa näille kaikille en ole keksinyt, kuin tämän kaapin. Hyllyillä on muutamia laatikoita, joihin olen laittanut paljon pienempiä tavaroita. Ne rauhoittavat näkymää aikalailla, joten voisi olla paikallaan laittaa kaappiin vielä pari isompaa laatikkoa pienimpiä hyllyillä olevia esineitä varten. Kaikki kynttilät ja tuikut on kaapissa, erilaisissa laatikoissa, samoin kauniisti koristeltuja tulitikkurasioita. Tuikkukuppeja, joita on aivan liikaa, löytyy lähes joka hyllyltä, muutamia kynttilänjalkojakin. Maljakot säilytetään myös tässä kaapissa. Onneksi lähes aina on pari maljakkoa käytössä, sillä ahtaaksi tämä käy, jos on kaikki vaasit kaapissa.

vitriinikaapissa

vitriinikaappi3

Tavarat toki vaihtuu kaapissa sitä mukaa kun muokkailen esillä olevia asetelmia ja kynttilät vaihtaa paikkaa. Uskotteko, että aika helposti tänne kertyisi kaikenlaista irtotavaraa, jos en ole varuillani…? Mutta laitetaan kuitenkin ovet kiinni ja katsellaan hiukan rauhallisempaa näkymää lasiovien takaa! Välillä olen miettinyt loppujenkin lasiovien peittämistä valkoiseksi, jolloin näkymä olisi varsin rauhallinen, mutta epäilempä lopputuloksen olevan aika tylsä ja liian vaatekaappimainen. Ehkä parempi vaihtoehto olisi vaihtaa tilalle matalempi umpiovinen ja ehkä vielä leveämpi kaappi, jonka kätköihin saisin kaiken piiloon ja tasolle kaapin päälle jonkin hillityn ja hallitun asetelman!

vitriinikaappi1

Meillä on tänään ollut pihatalkoopäivä ja ollaankin saatu yhtiön piha-alueet varsin kivaan kuntoon! Leppoisaa puuhastelua naapureiden kanssa ja lounasta raittiissa ulkoilmassa. Taisi sattua syksyn komein ja kylmin päivä talkoille. Itse tulin välillä lämmittelemään sisälle, kun meinasi niin kovin viluttaa. Samalla kävin hiukan siistimässä meidän etupihaakin talvikuntoon ja itse asiassa luulen, että käyn illaksi laittamassa jo ensimmäiset tunnelmavalot ovensuuhun… Talkoosaunaan on tilattu pyörillä kulkeva palju, johon puita polttamalla saadaan höyryävän kuuma vesi illaksi… Tuskin maltan odottaa, että päästään tyttöjen kanssa saunasta sinne pulahtamaan ja naapurin naisten kanssa parantamaan maailmaa! //Ihanaa lauantai-iltaa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Iso kaappi olisi kyllä niin tervetullut minunkin kotiin (jos mahtuisi), missä joka nurkka pursuaa tavaraa. Vai olisikohan viisaampi päästä eroon tavaroista? 😉

    Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *