Kukkakimpun jatkoaika

Kukkakimpun jatkoaika

Muistatteko viime viikkoisen kukkakimppuni, joka pääsi esille viikon kauneimpien juttujen joukossa!? Kimppu on ihastuttanut koko viikon, mutta viimeiset pari päivää kimpun kukkivat on ollut jo aika huonossa kunnossa. Freesiat menivät kurjan näköiseksi jo muutamassa päivässä, vaikka vaihdoin arkerasti vesiä ja leikkasin uudet imupinnat. Pari heisiä ja anemone on säilynyt ihan hyvänä, mutta muuten vihreitä lukuunottamatta kukat oli jo ihan roskiskamaa. Koska eukalyptukset kestää hyvänä jopa usemman viikon, ostin tänään nipun vihertävän valkoisia tulppaaneita ja yhdistin ne vihreään pohjaan. Näin kimppu saa viikon jatkoajan ja kauniit tulppaanit näyttää komeammalta!

Kukkakimpun jatkoaika

Jos epäilet omia sidontataitoja, älä avaa sidontaa vaan vedä lakastuneet kukat irti, jolloin kimppu löystyy ja saat pujotettua uusia kukkia edellisten tilalle. Koska luotin omiin sidontataitoihin sen verran, että uskoin saavani kukat kimppuun, otin koko kimpun auki ja samalla saksin varsiin uusia pintoja.

Marketissa kuivana myytävät tulppaanit kannattaa muistaa pitää kylmässä vedessä tovi ennen kuin avaa paketteja, jotta varret pysyvät suorina. Upota siis tulppaanit paketteineen kylmään veteen kun olet leikannut varsista pätkät pois uusia imupintoja varten.

Kukkakimpun jatkoaika

Ennen kuin laitoin uuden kimpun raikkaaseen veteen, pesin maljakon hyvin. Se onkin tärkeää, jos haluaa kukkien säilyvän pitkään hyvänä; jokaisen veden vaihdon yhteydessä maljakko kannattaa tiskata puhtaaksi, itse huuhtelen samalla kukkien varretkin raikkaalla vedellä.

Kukkakimpun jatkoaika

Ne alkuperäisen kimpun hyvässä kunnossa olevat kukat säästetään tietysti ja ripotellaan pienissä maljakoissa ympäri kotia tai kasataan suuremmaksi asetelmaksi. Nyt on koti täynnä kukkia ja kasveja varsinkin kun hain taas pari uutta viherkasvia kotiin!

Meillä vietetään leppoista kotiviikonloppua tällä kertaa. Lapset on ollut vähän sairaana viikolla ja todettiin, että on parempi pysyä toipilaiden kanssa vielä kotona. Kuopuksen kanssa tekisi mieli käydä luistelemassa, jos itsekin etsisin luistimet varastosta. Mukava viettää välillä tällaisia rauhallisia viikonloppuja, vaikka nyt olisi kyllä mielellään kutsuttu ystäviä kylään. Ensi viikonloppuna starttaakin lasten hiihtoloma! Kovin on vauhdilla mennyt alkuvuosi ja sepä ei oikeastaan haittaa; sen verran innolla odotan kevättä, valoa ja lämpöä! //Kivaa lauantaita ja viikonlopun jatkoa!!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *