Kukka jos toinenkin

takapiha7

Pihalla alkaa näyttää jo siltä, että on kesä. Kukkapenkki nimittäin on jo kivan reheväksi pusikoksi kasvanut sekamelska. Leppoisa meininki, kun ei ole liian järjestelmällistä vaan joukossa kasvaa vähän sitä sun tätä! Yksi suru ja murhe tähän kevääseen on kuitenkin mahtunut, kun meidän kirsikkapuuvanhus ei tehnyt yhtä ainoaa kukkaa tänä vuonna. Viime vuonna kirsikkapuu oli kukassa viikko sitten tähän aikaan, kuten tämä postaus täällä kertoo. Täytyy toivoa, että tämä on vaan väliaikaista ja ensi vuonna jälleen saa ihastella kukkia. Kuulin, että aiemminkin puu on tehnyt samanlaisia kukkimattomia vuosia silloin tällöin.

takapiha2Syksyllä istuttamani rungollinen valkoherukka näyttää kukkien perusteella tuottavan satoa jo tänä vuonna. Kiva nähdä, millainen pikkupuu tästä kehkeytyy. Vaihdoin suuremman kasvimaani tänä vuonna yhteen pikkuiseen laatikkoon ja eipä tuonne juuri mitään mahtunutkaan. Täytyy kehitellä vielä jotain, jotta saadaan kesäkurpitsoitakin kasvamaan.

takapiha3

takapiha5 Tällainen yllätys paljastui kun istutin keväällä ylläripussukan saamiani tulppaaninsipuleita. Ei oikeen minun värejäni, mutta yllättävän hauskalle näyttävät tuota mustaa porttia vasten.

takapiha4 takapiha6Ajelin tänään aurinkoiselta Tampereelta sateiseen kotiin, kun olin viettämässä vuorokauden minilomaa Bellan bloggaaia ja taustatiimiä tavaten Bellablogien 1-vuotissynttäreiden merkeissä. Näin ollen viikonloppu hurahtikin vähän turhan nopeasti ohi, mutta vielähän tässä on rentoutumisaikaa sunnuntai-illan verran. Me ryhdytään grillaamaan, vesisateesta huolimatta!

 

Kommentit
 1. 1

  Korukopan Eija sanoo

  Onpa pihassanne kivan näköistä!
  Toivotaan, että huomenna taas paistaa 🙂

 2. 3

  sanoo

  Tuollainen röyhyävä puutarha on minunkin mieleeni.

  Parvekkeelle piti tällä viikolla istuttaa muutaman siellä jo olevan kylän lisäksi laatikoihin kukkia ja yrttejä. Sateiset päivät sotkivat kuitenkin suunnitelmat. Multa ja sora on jo ostettuna, joten enköhän saa joku ilta istuteltua. Tosin täytyy ne kasvit hankkia…

  • 3.1

   sanoo

   Mä olen aina tykännyt tällaisesta rönsyilevästä ja monikerroksisesta puutarhasta. Sellainen yksinkertainen ja moderni istutustapa olisi omalla kohdallani kauhistus, vaikka sellaisia kuitenkin ihailen muiden pihoilla. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Sulla onkin ihanaa puuhaa siellä. Minä koitan kovasti tyytyä jo hankittuihin kukkasiin, mutta saapa nähdä kuinka käy… Iloista ja aurinkoista viikkoa sinullekin!

 3. 6

  sanoo

  Sama murhe kirsikkapuun kanssa, vaikka ei ole edes vanha. Muutama kukka on, mutta vain siellä täällä. Meillä muurahaiset ovat vainonneet kirsikkapuuta.
  Ja pupuset tietysti. Ensi talveksi pitää laittaa kunnollinen verkko puun ympärille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *