Kukista kauneimmat

kirsikka2

Kevät ja puiden kukinta herättää minussa uinuvan runotytön, ja puiden halailijan. Luonnon kauneus on jotenkin niin mykistävää! Voisin viettää aikaa tuntikausia puutarhassa ja ihastella kirsikankukkia. Nauttia niiden kauneudesta ja tuoksusta, kevään ihanuudesta! Viikonloppuna kirsikkapuuhumme aukesi ensimmäiset valkoiset kukat, nuppuja on vielä paljon, joten tätä iloa on vielä jonkin aikaa luvassa.

kirsikka3

Haaveilen matkustavani joskus Japaniin Hanamin aikaan. Minusta on niin hienoa, että kukkien ihastelusta on syntynyt merkittävä kansanjuhla. Suomessakin vietetään Hanami -juhlaa, tämän viikon sunnuntaina Helsingin Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Ajattelinkin lähteä käymään siellä, jos ei juhlassa niin muuten vaan kukkia katselemassa. Oma Hanami -juhla omassa puutarhassa olisi myös kiva järjestää; rento piknik kesäillassa, kirsikkapuun alla!

kirsikankukkia

kirsikkapuu2

Meidän kirsikkapuumme ei ole sellainen pehmeännäköinen, kokonaan valkoinen kukkapilvi edes täydessä kukassa ollessaan. Puu on istutettu tämän talon rakentamisen aikoihin, 60-luvulla ja puusta kyllä huomaa että ikää on yli 50 vuotta. Eipä ole taidettu puuta oikein hoitaakaan kun se on ollut nuori; sen verran vänkkyräisiä oksia siinä on, mutta aika pitkän ajan se on talon asukkaita ilahduttanut valkoisilla kukillaan. Viime vuosi näytti puun kannalta murheelliselta, sillä puuhun ei tullut ainoatakaan kukkaa, lehtiäkin hyvin vähänlaisesti. Kaadoimme yhden kokonaan kuivuneen haaran ja ilmeisesti sen vuoksi, tai siitä huolimatta kukkia näyttäisi tänä vuonna tulevan enemmän kuin moneen vuoteen. Voihan olla, ettei tämä puu montaa vuotta enää sinnittele hengissä, sen verran raihnaisessa kunnossa vanhus jo on. Sen vuoksi olenkin istuttanut pienen kirsikkapuun valmiiksi kasvamaan.

kirsikkapuukirsikka4

Voitte olla varmoja, että kukkiva kirsikkapuu tulee näkymään kuvissa vielä toukokuun aikana. Tästä täytyy ottaa kaikki ilo ja kauneus talteen! En varmaankaan ole ainoa kukkia fiilistelevä romantikko, joka ei saa kyllikseen kirsikan ihastelusta!?

Meillä meni viikon aikataulut kokonaan uusiksi, sillä lauantaina huomasin, että kuopuksemme on muuttunut pilkulliseksi. Ensimmäiset näpyt näkyivät jo perjantaina, mutta en osannut niitä yhdistää vesirokkoon. Nyt pysytellään sitten viikko tiiviisti kotosalla, ja toivotaan kovasti, että näpyt ehtivät lauantaihin mennessä kuivua, sillä lapsia odottaa lomamatka isovanhempien kanssa. Viikossa kuulema pitäisi vesirokon ehtiä parantua terveellä lapsella, joten jospa tuo kuopuksemme pääsisi matkalle mukaan. Toistaiseksi tauti on pysynyt aivan kohtuullisena, kuumetta ei ole ollut ja pilkkujakaan ei mahdottomasti. Isommat ovat onneksi sairastaneet taudin jo pieninä! Pikkupotilas on kovin reipas ja suhtautuu hyvin vesirokkoon, joten kyllähän tässä äiti ehtii vaikka kirsikankukkia ihastella samalla! Sekä istahtaa vielä alas kommenttilaatikoiden pariin, sinne on taas kertynyt vastattavaa!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  SIis mitä, joko teillä on kirsikkapuut kukassa! Meillä ei vielä tietoakaan moisesta.. onneksi sillä eihän tuolla tarkene nyt edes kuvata… tosi kolealta tuntui tänäkin aamuna… ja mihin ihmeeseen se aurinkokin katosi?!

  Vitsit minäkin haaveilen pääseväni jonnekin kirsikkapuita ihastelemaan… New Yorkia olen ajatellut mutta Japanikin passaa 😀 Voisin vain maata päivätolkulla kukkivien kirsikkapuiden katveessa niitä kuvaten ja ihastellen!

  ps. Kiitos edellisen postauksen kakkuvinkeistä! Tuota lohijuttua on ihan pakko tehdä.. nam!

  • 1.1

   sanoo

   Meidän kirsikkapuu taitaa olla myöhäistä sorttia, kun vertaa moniin puihin meidän seudulla. No, nyt kun lämpenee, avautuu loput kukat varmasti nopeammin. Mutta perinteisesti 10.-15.5. on ensimmäiset kukat ollut puussa (blogista helppo tarkistaa), joten ihan ajallaan oli nytkin!

   Voitais lähtä yhdessä makoilemaan kameroiden kanssa kirsikkapuiden alle. Ehkä testaan sitä makoilua Roihuvuoressa, jos nyt sinne ehdin!

   Lohikakkua kannattaa kyllä kokeilla, ihan törkeen hyvää!! 😀

 2. 2

  sanoo

  Juu, kukkivia puita saa Vaasan seudullakin odotella vielä tovin. 🙂

  Pikaista paranemista potilaalle. Meillä ei aikoinaan kestänyt kuin joku 2-3pv, mutta on siinä varmaan se joku aikaraja kuinka kauan pitää silti olla kotosalla. Mutta jos pe alkasi niin onhan tässä aikaa parantua!!! Lykkyä!

  • 2.1

   sanoo

   Pohjois-pohjanmaalla lapsuudenkotini pihamaalla kirsikka kukki ainakin ennen siinä kesäkuun alun viikoilla, joten ehkä teillä sitten siinä välissä!

   Vesirokkopotilas on selvinnyt aika vähäisillä näpyillä, eikä uusia ole enää pahemmin näkynyt. Mutta varman päälle pelataan ja vielä huominen pidetään kotona. Eli eiköhän lauantaina ole jo reissukunnossa, kun näpyt alkaa nyt jo kuivua. Onneksi. 😀

 3. 3

  sanoo

  Kirsikkapuun kukat ovat todelakin sieltä kauneimmasta päästä! Ehtisinköhän minäkin piipahtamaan viikonloppuna Roihuvuoressa…? En ole koskaan käynyt, mutta kuullut kyllä paljon kehuja paikan kauneudesta.
  Pikaista paranemista pikkupotilaalle!

  • 3.1

   sanoo

   Minäkin olen kuullut paljon Roihuvuoresta, mutta jostain syystä ei ole tullut lähdettyä. Olisi kyllä ihana nähdä omin silmin. 🙂
   Kiitos, paranemisterveiset selvästi auttavat, sillä nopeaa näyttää tyttö parantuvan. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Kirsikankukat ovat tosiaan ihania! Meillä puu on vielä niin pieni, että siinä on ollut vasta aivan muutamia kukkia. Ehkä meilläkin saadaan vielä joskus ihastella tuollaista kukkaloistoa kuin teillä 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Juu, jokunen vuosihan siinä menee että kukista saa nauttia. Saapa nähdä, milloin meidän viime vuonna istutettu kirsikkapuuvauva kukkii ekan kerran. 🙂

 5. 5

  Korukopan Eija sanoo

  Voi miten raikkaat ja ihanat kuvat! Iloista kevään etenemistä sinne 🙂

 6. 6

  Sisko sanoo

  Aivan ihastuttavia kirsikkapuun kukkaset! Kukkasato näyttääkin aika runsaalle ja kauneimmat varmasti edessä päin. Paranemista pienelle ja toivotaan että paranee ja loma onnistuu.

  • 6.1

   sanoo

   Kukkia on tosiaan auennut jo aika paljon lisääkin ja luulenpa, että viikonlopun lämpimät kelit avaa loputkin. Sitten on varmaankin kukkasato parhaimmillaan!
   Kuopus on parantunut tosi hienosti, enää on kuivia pikkunäppyjä jäljellä eikä niitäkään paljoa. 😀 Ensi yönä saatellaan katras matkaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *