Kotijuttua

Heti kun mennään vähänkään syksyä kohti, alkaa vaalea koti tuntua turhan avaralle ja alkaa kaivata jotain tunnelmallisempaa ja tummempaa kotiin. Alkukesästä tämä kohta olohuoneesta oli lähes tyhjä, ainakin hyvin vaalea. Nyt piti saada jotain tummaa tilalle ja ripustin mustaksi maalatun muistitaulun hyllyn alle. Siihen on hyvä lätkiä kaikenlaista, mikä milloinkin silmää miellyttää ja on ajankohtaista, kuten tyttären tekemän Eiffel -tornin, jossa lukee Paris.

Muutenkin ajatukset on kovasti syksyssä ja syksyyn kuuluvissa jutuissa, kuten koulun ja päiväkodin alkamisessa. Uusia juttuja on tänä syksynä meidän perheessä melkein jokaisella tiedossa. Kaksi viikkoa ja on lasten loma loppu! Kesä menee jälleen niin nopeasti. No, vielä lomaillaan ja tällä viikolla saadaan ihania vieraitakin meille lomailemaan. Kyllähän vielä on kesä!!

Joko ajatukset on teillä syksyssä? Tuleeko teillä vaihdettua kotiin syksyyn kuuluvia tunnelmallisempia juttuja? Kynttilöitä nyt kai ainakin!?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kaunis asetelma:) Syksyä kohden myös mennään. Vaateostoksilla ostelin jo syksyn vaatteita. Odotan, että saan alkaa polttamaan kynttilöitä:)

  • 1.1

   sanoo

   Minä en vielä ole itselle ehtinyt katselemaan syysvaatteita, lapsille sen sijaan jo on jotain kasassa. Kynttilät taitaa olla syksyssä parasta!

 2. 3

  sanoo

  Kyllä syksy siintää jo vahvasti mielessä, syksyn ruskavärit, tummuus ja kynttilät.. KIrpeät kuulaat aamut, omenien tuoksu..
  Niin ihanaa 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Voi, ihania omppuja saa kohta! Ne ovatkin yksi syksyn huippujutuista. Samoin torkkupeitto, hyvä kirja ja teekupponen kynttilänvalossa. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Meille tämä syksy tuo mukanaan suuria muutoksia – esikoinen aloittaa eskarissa ja muutamme vihdoin ensimmäiseen omaan kotiin. Jälkimmäistä en malta odottaa mutta esikoisen ”kotoa lähtö” tuntuu hirmuhaikealta. Oon saanut olla lasten kanssa kotona hänen syntymästään saakka, joten tämä on niiiiin suuri muutos. Huolestuttaakin. Mä oon syksyihminen, joten se näkyy myös meidän kodissamme. Kynttilöitä ja nyt uudessa kodissa vihdoinkin päästään nautiskelemaan takkatulesta 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Meilläkin on uusi koululainen ja uusi päiväkotilainen. Jännitystä kerrassaan. 🙂 Esikoisen eskarin ja koulun aloituksen jäljiltä nämä on kuitenkin jo kovin tuttuja juttuja. Mutta muistan kyllä sen haikeuden, mitä esikoisen kohdalla aloitukseen liittyi.

   Ensimmäiseen uuteen kotiin muutto on kyllä ihana juttu! Onnea kovasti!!

 4. 5

  sanoo

  Kyntilöitä olen poltellut harmaiden päivien iltoina kesämökin ja yksi syysvaatetilaus tuli jo viime viikola, laitoin vaatteet kaappiin odottamaan syksyä.

  Kesä saa puolestani jatkua pitkään, syksy ja talvi ovat ihan liian pitkät.

  • 5.1

   sanoo

   Kesä voisi hyvin jatkua sinne syyskuulle! 😀 Kesälomastakin on osa vielä lusimatta. Ihanaa nauttia lämpimistä ja hämäristä illoista.

 5. 6

  sanoo

  Juuri tänään mietin samaa asiaa että syksyn tulo tuo aina muutoksia myös kotiin. Rupesin jo miettimään mihin olen piilottanut kaikki viltit ja suurimman osan tyynyistä. Värejäkin (lue mustaa) ilmaantuu enemmän valkoisen ja vaaleanharmaan rinnalle. Ihana asetelma ja todella kaunis on tuo Eiffeltorni jonka tyttäresi on tehnyt!

  • 6.1

   sanoo

   Kesän vaaleiden ja raikkaiden juttujen jälkeen sitä kaipaa kyllä vähän syvempiä sävyjä. Ja niitä vilttejäkin! 🙂

 6. 7

  sanoo

  Hyvältä näyttää! Miten muuten – voiko muistitaulun maalata mustaksi simppelisti esim suihkemaalilla? Pysyykö maali hyvin kuivuttuaan myös korkki tai ”juutti” matskussa?

  • 7.1

   sanoo

   Suihkimalla mä tuon olen maalannut, on korkkia. Vähän meinaa nastat kuluttaa maalia pois, mutta eipä tuo niin vakavaa ole. Hyvin ainakin tarttui!

 7. 8

  Mape sanoo

  Ihanan näköinen asetelma <3 Itse en vielä ole asennoitunut syksyyn, vaan kesäfiiliksissä vedetään edelleen töiden alkamisesta huolimatta…

  • 8.1

   sanoo

   Kyllä täälläkin ihan täysillä kesää vietetään, mutta kuitenkin ajatukset on ainakin alitajuisesti syksyssä. Lomaakin ois vielä jäljellä… 🙂

 8. 9

  sanoo

  Todella kaunis asetelma. Olen jo pohdiskellut verhojen vaihtoa, vaikka eihän vielä pitkään aikaan vihreys katoa maisemasta ja sikäli ole pakko luopua kesäverhoista. Värien ystävänä rakastan vaihtaa värejä kotiin syksyn tullen. Ostin pinkit huopatabletit ruokapöytään Tiimarin alesta ja sitten tietysti pitää miettiä sohvatyynyihinkin jotakin pinkkiä. Mukavaa loppulomaa!

  • 9.1

   sanoo

   Minullakin alkoi tehdä mieli jotain pinkkiä tai punertavaa messujen Vuorelan olohuoneen myötä. Saapa nähdä alanko oikein revittelemään tänä syksynä vai mennäänkö yhä värittömällä linjallani. 🙂 Verhoja meillä ei vaihdeta, mutta niitä saattaa kyllä tulla liää!

 9. 10

  sanoo

  Kaikella on tarkoituksensa… Tuohon lausahdukseen on ihana turvautua. Kauniita kuvia Esmeliini, jälleen kerran. 🙂 Kynttilöitä ja huopia, isoja teemukeja ja lämmin kainalo. Siinä minun syyssisustus. :=)

  • 11.1

   sanoo

   ei ei ei, ei vielä pitkään aikaan! Nyt on kunnon kesä ja nautitaan vielä siitä! Mullakin on vielä puolet kesälomasta pitämättä. 🙂 Kyllä sitä syksyä tulee silti pienessä mielessä mietittyä. Mut se on edessä vasta!

 10. 12

  Charlotte sanoo

  voi miten ihania juttuja täältä sinun blogista löytyykään.Itselläni alkukesän pinkit jutut saivat lähtökäskyn kaappiin ja valko-musta valloittaa kotia. Tai kun on valkoista, niin siihen rinnalle kaipasin kontrastiksi mustaa.Uups,lipsahti yksi keltainen tyyny.Finlaysonin elefanttia.
  Mutta ajattelin kysyä tuosta sinun kynttilän jalasta.oletko mistä sen hankkinut? Kaipaan juuri tuollaista kotiini.
  Kiitos viehättävästä blogistasi.

  • 12.1

   sanoo

   Vaalean sisustuksen kaveriksi musta onkin aivan omiaan. Minulla oli keväällä piristeenä hitusen keltaista, nyt on taas aivan väritöntä. 🙂
   Kynttilänjalka on jokaisen sisustajan paratiisista eli clas ohlsonilta! 😉 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *