Kolmen Kuvan Vinkki Blogikuviin

Kubus Kynttelikkö

Tällä kertaa kirjoitan aiheesta, joka ehkä kiinnostaa enemmän bloggaavia lukijoitani. Jokin aika sitten tämä aihe nousikin jonkin postauksen kommenttikeskusteluissa puheeksi, kun mietittiin, kuinka blogipostaukseen tulevien kuvien määrää voisi rajoittaa, jotta ihan joka postaukseen ei tarvitsisi toista kymmentä kuvaa käyttää.

Aihe on nimeltään kolmen kuvan vinkki. Kun bloggaat jostakin tietystä kohteesta, kuvien määrän rajaaminen ja mielenkiinnon säilyttäminen onnistuu hyvin tämän yksinkertaisen vinkin avulla. Vinkki on käyttökelpoinen montaa erilaista asiaa kuvatessa ja sitä voi hyvin hyödyntää niin sisustus-, ruoka- kuin muotibloggaajakin. Itse totta kai ajattelen kolmen kuvan vinkin hyödyntämistä kotia ja sisustusta kuvattaessa. Kuvattaessa kohdetta, käytä kolmea eri etäisyyttä:

1. KOHDE
2. KOHTEEN DETALJI
3. KOHDE YMPÄRISTÖSSÄÄN

Kolmen kuvan vinkki_

Tämä toimii hienosti, jos kohde on esimerkiksi jokin paikoillaan pysyvä objekti, kuten esimerkkikuvieni asetelma. Tätä asetelmaa sain rauhassa kuvailla jalustalta sen mihinkään karkaamatta. Ensimmäisessä kuvassa on siis rajattuna kuvaan itse kohde, sen kummemin kikkailematta ja yksi kuva ihan tosi riittää!! Toisessa kuvassa olen tarkentanut kynttlänjalkaan ja se kävyn lisäksi onkin pääosassa kuvassa. Vaihtelua kuvasarjaan olisin saanut tarkentamalla kuvan vaikkapa poronsarveen, joka on tarjottimella. Detaljikuvia voisi olla useampikin, jos haluaisi korostaa useampaa yksityiskohtaa kohteesta. Kolmas kuva paljastaa jo paljon muutakin, ympäristön missä kynttiläasetelma on.

Tietenkään tällaisten vinkkien kanssa ei saa olla liian orjallinen vaan kuvia kannattaa välillä lisäilläkin, tai joskus mennä vaikka ihan yhdelläkin kuvalla. Mutta joskus kun aika ja mielikuvitus on kortilla, voi tällaisilla helpoilla vinkeillä saada järkevää ja mielenkiintoista jälkeä aikaan. Tästä postauksesta on kenties iloa ainakin niille aloitteleville bloggaajille, jotka toisinaan kyselevät vinkkejä omaa blogiaan varten. 🙂 Mukavahan se olisi aina auttaa harrastuksensa alussa olevia bloggaajia, mutta aika ei tahdo aina riittää erikseen vastaamaan.

//Olisiko teillä kanssabloggaajillani mitään kivoja vinkkejä blogikuviin muiden kanssa jaettavaksi?

Kubus by Lassen

Kubus

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Nää sun valokuvaamiseen liittyvät postaukset on todella antoisia. Mm. niistä saaduista oivalluksista ainakin oma kuvaaminen on mennyt sen verran eteen päin, mitä on mennyt, koska alan opuksiin en ole ehtinyt tarttua. Vasta viime aikoina olen tajunnut kiinnittää huomioni esim. kuvien suoruuteen syvyys-vertikaali -suunnassa. Horisontaalisen suoruudenhan pystyy kuvankäsittelylläkin korjaamaan. Kiitos siis todella paljon vinkeistäsi!

 2. 4

  sanoo

  Kiitos taas tästä vinkistä! Tähän asiaan voisin itsekin kiinnittää enemmän huomiota jatkossa. 🙂 Mielestäni hyvin mielenkiintoinen kuvasarja ja kertoo sen kaiken oleellisen.

 3. 6

  sanoo

  Onpas upeita kuvia, ja upea asetelma! Taidankin kaivaa jostakin esille poronsarven joka on matkamuisto kuudennen luokan Lapinretkeltä 🙂
  Täytyypä noudattaa tuota vinkkiäsi kun saan blogini kunnolla käyntiin. 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Cherry! Ehdin viime vuonna jo haaveilla sarvista seinälle ja niiden hankinnan yhteydessä ostin tuon irtosarvenkin. Se sopii mielestäni ihanasti tuon hyvin yksinkertaisen Kubuksen kaveriksi. 🙂

   Suosittelen kyllä kokeilemaan vinkkiä blogikuvien kanssa, varsinkin jos on yhtään hakusessa, millaisia kuvia ja minkä verran postaukseen kannattaisi laittaa. 🙂

 4. 8

  sanoo

  Kiitos näistä mahtavista valokuvausvinkeistä taas kerran 🙂 Aion pitää tämän mielessäni kun seuraavan kerran valokuvailen kotia. Mielenkiintoiset ja kauniit nämä sinun esimerkkikuvat myös!

 5. 9

  sanoo

  Olipas hyvä vinkki!! Otan ehdottomasti sen heti käyttöön. Olen itse tykästynyt kuvien ottamiseen ylhäältäpäin. En tiedä miksi, mutta varsinkin tuollaiset asetelmat ovat kivoja vähän erilaisesta perspektiivistä. Kiitos!!!

  • 9.1

   sanoo

   Ylhäältä otetut kuvat, erityisesti yksityiskohdista tai asetelmista on minustakin kauniita ja mielenkiintoisia. Harmillisen vähän niitä tulee otettua! Mutta kiitos sinun vinkkisi, koitan jatkossa vaihtaa perspektiiviä useammin. 🙂

 6. 10

  sanoo

  Loistovinkki… kiitos tästä postauksesta <3
  Itselläni tuppaa joskus kuvasarjat hieman kasvamaan… mutta onneksi vain joskus, niin ehkä saan sen anteeksi:)
  Nuo lähikuvat ja detaljit eivät yleensä tuota minulle ongelmaa, mutta kun pitäisi kuvata ympäristöä, niin se saattaa jäädä: milloin on imurit, kengät, reput, kahvimukit pitkin poikin huushollia, eikä sitä aina jaksa siivota ennen kuvaamista:))

  • 10.1

   sanoo

   Kyllähän ne saa välillä kasvaakin, kuvasarjat nimittäin! Muutenhan kävisi aivan tylsäksi, jos aina olisi näin harkittua!
   Ja aivan totta tuo yleiskuvan ongelma, tavaraa kun riittää ja se on usein ympäriinsä lasten jäljiltä, olisi kiva saada kohtuudella kuitenkin ne kauniit blogikuvat ilman että täytyy koko huushollia siivota. 😀

 7. 12

  sanoo

  Todella kauniit kuvat ja törmäsinkin tähän vinkkiin aiemmin kommenttiboksissa. Tajusin silloin että hups, olinkin kerran vahingossa, siis tiedostamattani laittanut johonkin postaukseen kuvat juuri tuolla periaatteella. Ja vasta jälkeenpäin tajusin, että miksi se ehkä näyttikin hyvältä! 🙂 Tuo taktiikka tosiaan tuo eritavalla mielenkiintoa kuviin..

 8. 13

  sanoo

  Kiitos tästä(kin) vinkistä! Sinulla on upea taito antaa tosi selkeitä ohjeistuksia. Vinkkiesi avulla on täällä tehty niin kuvankäsittelyitä kuin pompomejakin 🙂

 9. 14

  Korukopan Eija sanoo

  Hitsi mitenhän tämä postauksesi on mennyt ohi silmieni…se on kun lukee blogeja pääosin puhelimella niin jotain kivaa jää aina väliin.
  Tykkään sun kuvausvinkkipostauksista, kiitos niistä! Samaten tämä oli mielenkiintoinen ja osuva. Ja miten kuvasi ovatkaan kauniita! Niitä on piristävää katsella.
  Keittiösi välitilarempasta oli muuten pikkuinen juttu alueemme sanomalehdessä, tunnistin keittiökuvasi ennenkuin luin tekstin 😀

  • 14.1

   sanoo

   Tosi kiva kuulla, että tykkäät vinkeistäni! 🙂 Niitä on kiva kirjoittaa.

   Savon sanomat pyysi lupaa kirjoittaa välitilaremontista keittiön edullisten tuunausten jutussa ja mielelläni siihen suostuin. Tykkään niin sellaisista pikkuremonteista! 😀

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *